DSC09382
DSC09382

Blueness in Cadzand-Bad

Op 20 november 2018 in Zeeland.

Begin november had ik het Blueness-arrangement geboekt bij het Strandhotel in Cadzand-Bad. Na het inchecken, we waren wat laat, probeerden we via de aangegeven route de lobbybar (zo noemen ze Blueness) te bereiken, wat nog een hele klus was. Maar we kwamen er. Een vriendelijke ontvangst en we kregen een bankje naast de counter in de industrieel ingerichte ruimte. Een aantal muurbankjes, wat ronde tafeltjes in de buurt van de open keuken en een lange counter waar hoge stoelen aan staan en waar je ook kunt eten (en waarvoor je kunt reserveren).

Heel prettig zaten we eigenlijk niet. We hingen wat op de bankjes en voor ons stond een nogal klein rond tafeltje, waarop een schaaltje met ingemaakte gember werd neergezet om de mond te verschonen tussen de gerechten door. De stoelen die bij de tafeltjes stonden zagen er overigens ook bepaald niet comfortabel uit.

Een aperitief wilden we wel natuurlijk. Een glaasje witte wijn, een Soalheiro, Allo 2017 Alvarinho, die ik matig vond. (9€)

De attente bediening bracht ons ons menu voor deze avond en lichtte een en ander toe. Een uitbreiding van het menu met een langoustine was mogelijk (23.50), maar daar zagen we vanaf. Ook bekeken we de wijnkaart; veel wijnen zijn hier per glas te krijgen, prijzen vanaf 9€. Ik vond de wijnkaart duur. We besloten tot een fles Roche de Bellene, Vieille Vigne 2015(45€) en die beviel me beter. Water wilden we ook graag, zoals altijd bruisend en plat (6.50 per fles).

Het eerste gerecht kwam op tafel. Edame met spicy marinade. Een behoorlijke berg boontjes kregen we. Ik vond de marinade erg lekker, er zat behalve flink wat pittigs ook iets prettigs fris’ in en dat was leuk zo bij de boontjes. Alle gerechten zijn hier om te delen trouwens.

Ook kregen we salt&pepper squid, inktvis in tempura met sashimikruiden en een mayonaise met inktvisinkt, sesamzaadjes en limoenzeste.De tempura had iets luchtiger gekund wat mij betreft, de inktvis was goed mals. De aïoli paste er goed bij.

We gingen verder met maar liefst drie gerechtjes, die nauwelijks op het tafeltje pasten helaas, wat  niet prettig eet en dat is jammer.

Allereerst een Zeeuwse platte oester met jalapeño en komkommer. Een heerlijke oester met ook nog wat nashi peer en zeewier erbij. Verder crème van oestervocht en van de komkommer en de peer was een granita gemaakt. De schelp zat nogal vol en ik moest wat moeite doen om de oester te vinden. Ik heb hem apart gegeten omdat ik bang was dat de smaak van de oester weg zou vallen tegen de andere smaken.

Ook kregen we sashimi roll - drie stuks elk - met oba pesto en takuan. Een plaatje om te zien! Kleine rolletjes waarin iets heel kouds zat (hamachi want dat noemde men bij het uitserveren) en wat ik eigenlijk niet erg lekker vond eerlijk gezegd. Het smaakte een beetje naar zeewier, deed me denken aan plankton en ik vond het een lastige smaak. Erbij ook nog een toro-vinaigrette (sojasaus geïnfuseerd met shiso. Van overleg met de zeer vriendelijke bediening werd ik niet veel wijzer, want hij sprak over rauwe zeebaars en die had ik echt niet geproefd (of gezien). Takuan is ingelegde Japanse gele rettich, oba pesto is pesto op basis van nori en shiso.

Het derde gerecht deze ronde was de Blueness salade. Een flinke bak salade kregen we, gevuld met onder andere krokante boerenkool, feta, roodlof, gepofte rijst (denk ik) en mooie kuipjes van roodvleesradijs. Apart geserveerd nog een vinaigrette met wasabi en pinda. Ik vond de salade bijzonder geslaagd en de vinaigrette erg bijzonder en lekker. Het pinda-element hou ik er thuis ook in!

De volgende ronde bestond uit maar liefst vier gerechtjes. Allereerst de heilbot met Zeeuwse schelpjes en plankton. Geserveerd in een schaaltje kregen we twee stukjes goed gebakken heilbot met een jus van Zeeuwse schelpjes, wat fijngesneden groenten/kruiden en een crème van plankton. Ik vond dit een erg lekker gerechtje, uitstekende smaken en goed bij elkaar passend.

Ook de crispy misokip kon me bekoren. Bedekt onder een laag zeer krokante kippenhuid lagen plakjes heerlijke kip, gegaard in miso. Heel mals, absoluut niet droog en erg lekker. De wijn was op en ik wilde nog wel een glas Domaine de la Soeur Cadette 2016 (13€). Echtgenoot nam een glas rode wijn.

Het volgende gerecht was de rijst hotpot. Een rijst hotpot betekent hier een schaaltje met rijst, klaargemaakt als een risotto met algen en vlees, groenten, paddestoelen, zaadjes etc. etc. en heeft enorm veel smaak. Heerlijk smaken, zowel apart als met elkaar. Ook dit vond ik weer een heerlijk gerecht.

Het laatste gerecht in deze ronde was Robata groente en dat betekende een schaaltje met krokante schorseneerplakken met gepofte rijst en aïoli. Ook dit vond ik bijzonder smakelijk. Ik ben een grote fan van schorseneren in al zijn vormen, dus ook deze gefrituurde vorm kon me bekoren.

We sloten af met een Matcha Dame Blanche. Allebei ons eigen schaaltje.Een flinke quenelle ijs met een zeer diepe matchathee-smaak kregen we. Eenzelfde quenelle  er nog bij, maar dan met vanille-smaak en het geheel was afgewerkt met schotsen van chocolade (wit en bruin). Een schaaltje warme chocolade werd er apart bij geserveerd. Een heerlijk verwendessert!

We sloten af met espresso  (4.50), tekenden de rekening en namen de lift naar onze kamer. Blueness…..Ik keer niet terug. Het eten vond ik goed, de bediening ook. Het er zitten en de ruimte niet, de langzaamaan storende beat ook niet en ik vind de prijzen er exorbitant.

3 gedachtes over "Blueness in Cadzand-Bad"

Leo knoops

Ik moet zeggen dat ik Blueness op mijn lijstje had staan maar moet bekennen dat ik hem weer onderaan heb gezet na het. realistische. Verslag zoals jij dat altijd op een kundige manier doet. Ga zo door een verademing , na de Lekker uit geplozen te hebben ben ik wel klaar met de huidige recensering Die vrij veel dezelfde tendens heeft en weinig verassend( Ps San rancune) aan de lekker. Gr Leo
20 november , 2018 om 18:05 pm

Carla

Dank voor je compliment Leo! Misschien vindt jij het wel heel leuk bij Blueness hoor, ik schrijf gewoon over mijn eigen beleving en ik wil je zeker niet weerhouden om ergens heen te gaan. Wat betreft Lekker: dat lees ik al jaren niet meer.
20 november , 2018 om 19:34 pm

Lara

Beste, Gisteren ben ik samen met mijn vriend op restaurant gegaan in de Blueness op de dag van mijn verjaardag. Mijn vriend had bij de reservatie genoteerd dat het mijn verjaardag was. Toen ik naar het toilet ging vroeg hij expliciet nogmaals aan het personeel of ze iets konden regelen voor mijn verjaardag. Na 2u hebben we gedaan met eten en wachten we nog even af. Na een halfuur komt er nog steeds niets dus bestellen we maar een dessert om te delen. Nog een halfuur later hebben we nog steeds niets leuk ontvangen voor mijn verjaardag. Mijn vriend biecht op iets geregeld te hebben voor mijn verjaardag maar dat het nu eenmaal niet gebeurd is. We vonden het beiden erg jammer en vragen naar de rekening. Bij het verlaten van de bar willen we toch even onze mening delen met het personeel. Zij delen ons mee dat ze normaal een dessertje op het huis geven. Ik heb hem gezegd dat we lang gewacht hebben en er helemaal niets kwam en dus zelf maar een dessert besteld hebben. Ook toen we naar de rekening vroegen ging er blijkbaar geen belletje rinkelen bij hun. Heel jammer.
26 november , 2019 om 17:33 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl