DSC09382
DSC09382

Flicka in Kerkdriel

Op 11 april 2019 in één ster, Gelderland.

Door omstandigheden was het veel te lang geleden dat we elkaar gezien en gesproken hadden en we vonden het alle drie nodig dat snel in te halen. Een reservering bij Flicka - zo moesten we allemaal even ver rijden - was snel gemaakt en keurig op tijd arriveerden we bij het dijkhuis waarin het restaurant is gevestigd. Ik had voor Flicka gekozen omdat ik er positieve verhalen over las en hoorde en ik nieuwsgierig was. Na een vriendelijke ontvangst kregen we een - zoals gevraagd - keurig gedekte ronde tafel in het deel van het restaurant dat op de begane grond is gevestigd. Er is nog een hoger gelegen deel, bereikbaar via een trappetje. Keuken, toilet en ik meen een loungeruimte zijn via een trap naar beneden te bereiken.Het restaurant heeft ook nog 4 suites.

Tweemaal champagne van Henriot hier en eenmaal voor mij mijn geliefde Bobby’s met wat tonic. Op langwerpige marmeren plaatjes wat hapjes, eentje voor twee personen en eentje voor één persoon.Achtereenvolgens een koekje met een mousse van snijboon met gele curry, afgedekt met pompoen: mooi zacht van smaak met een leuk pepertje erin; een zwart cakeje met dashi, ook prettig van smaak en tot slot een bonbon van pure chocolade, gevuld met foie gras en kalamansi, die ook prima was. Een leuk begin.

We bekeken de kaart. Voor bijzonderheden zie de website. Wij deden weer eens ingewikkeld, maar prettig genoeg was alles mogelijk hier. We kwamen uiteindelijk uit op driemaal het 5 gangenmenu, met tweemaal alleen vis en eenmaal vier keer vis en een keer vlees. In principe zonder dessert en dat was dus allemaal prima, zeer prettig! Ook de wijnkaart bekeken we, die is vriendelijk, zowel van opzet als van prijs. Omdat het verrassingsmenu’s zijn besloten we tot tweemaal het wijnarrangement en de andere heer zou per gang bekijken of hij mee zou doen of niet. Ook dat was geen probleem.

In een cocktailglas kregen we een amuse: crème van mierikswortel, olie en schuim van basilicum, gepureerde paprika, poeder van tomaat, Werkelijk heerlijk!

In het glas kwam een Portal da Calçada Vinho Verde Reserva 2018. Ter begeleiding van een langoustine met kaviaar, diverse cressjes, rucola-olie en een salade van koolrabi en groene appel. Aan tafel werd er wat granité van rucola bijgeschept. Een aardig gerecht met smaken die elkaar aanvulden.

De tweede wijn was een Picpoul de Pinet Cuvée Prestige, Beau Vignac, 2017. Het gerecht was snoekbaars met crème van gefermenteerde zwarte knoflook, mini-courgette, asperges, artisjok en olie met dragon. In het schuim was foelie verwerkt. Een uitstekend gerecht dit. Goed in balans en fijne smaken bij elkaar.

We gingen verder met een Steenberg, Sphynx Chardonnay, Barrel Fermented 2018. Op het bord twee coquilles, die wat mij betreft wat meer gekaramelliseerd hadden mogen zijn. Bij de coquilles asperge, morilles, truffel en jus van gerookte boter. Ook dit was een goed gerecht, maar wel wat weinig complex, wat ik gezien de ingrediënten eigenlijk wel had verwacht. Maar misschien ligt mijn verwachtingspatroon wel te hoog, who knows…

De bediening - wij hadden een heer en een dame - was goed. Vriendelijk, attent en ze waren uitstekend op de hoogte van wat er uit de keuken komt. Jammer vond ik het dat als je naar beneden liep voor de toiletten er een wat nare rioollucht je neus in kwam, dat is eigenlijk nogal onprettig. Ook piepen de deuren van de toiletten.

Bij het vierde gerecht kwam een glas Palacio de Bornos, Verdejo fermentado en barrica 2017. Opmerkelijk voor mij, een houtgelagerde Verdejo, leuk! Erbij kabeljauwfilet met zwarte truffel, Hollandaise met gerookte boter, crosnes, kaantjes van aardappel en vleesjus.Op het feit na dat de truffel geen smaak had vond ik dit een goed gerecht. Mooie combinaties, elegant en een heerlijke Hollandaise.

Het vijfde gerecht kreeg begeleiding van een Spätburgunder Michel 2016 Munzinger Kapellenberg. Het was een beetje jammer dat de wijn wat ongelijk werd ingeschonken, op den duur ging dat lichtjes storen. Het gerecht was kreeft met prei, bereidingen van ui, asperges, bieslookolie en vleesjus. Prachtig opgemaakt, zoals alle borden hier en erg goed van smaak. De combinatie vond ik ook goed gevonden. Prettig hoe hier gewerkt wordt met groenten.

Onze tafelgenoot wilde toch nog wel een dessert, wij eigenlijk ook wel en dat werd een citrusdessert zoals men het noemde: citroen, bergamot, crème chiboust van vanille, ijs van karnemelk, schuim van aloë vera. Een lekker, fris en licht dessert en een fijne afsluiting.

We sloten af met goede espresso waarbij per persoon nog 5 friandises kwamen, ook allemaal smakelijk.

Flicka is een prettig restaurant, mijn verwachtingen zijn niet helemaal waargemaakt, omdat ik nergens een wow-factor had. Maar zoals gezegd: misschien ligt dat aan mijn verwachtingen, ik weet het niet. De wijnen waren fijn, het eten was goed, de bediening was prettig, maar er sprong niets uit en dat is jammer.

0 gedachtes over "Flicka in Kerkdriel"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl