DSC09382
DSC09382

Chung in Rotterdam

Op 3 oktober 2021 in Chung in Rotterdam.

Mijn verjaardag moest natuurlijk gevierd worden met een etentje. Dit jaar heb ik gekozen voor restaurant Chung in Rotterdam. De ontvangst was allervriendelijkst en we kregen een fijne ronde tafel bij het terras. We begonnen met een glas champagne. Desgevraagd gaven we de chef de vrije hand en we besloten tot vijf gangen. 

In het glas kwam een Enate Chardonnay 2020 Somontano. Erbij het eerste gerecht: de Chung Bento box. Van links onder omhoog tataki van tonijn met een heerlijke crumble. Daarboven een stukje gebakken zeebaars met een heerlijk sausje waarin ik kokos proefde. Daarnaast sashimi van zalm met een crumble die ook al bijzonder smakelijk was. Tot slot onderin rechts wraps van sla gevuld met heerlijk gekruid en uitstekend gebakken eend. Ik vond dit een uitstekend begin! 

De Enate werd doorgeschonken bij het volgende gerecht, gepresenteerd in klassieke stoommandjes. Op het bord kwamen vier dimsum en één gyoza. Stuk voor stuk uitstekend van smaak.

Het volgende gerecht kwam op tafel. Verrassend genoeg was het een gebakken coquille gegratineerd met eronder een warme crème van kimchi en erop een koude crème van avocado en  yuzu. De topper van de avond.

 

In het glas kwam een Pinotage uit Zuid-Afrika M.A.N. Bosstok Coastal region. Er bij het signatuur gerecht van Chung: de pannenkoekjes met Pekingeend. Aan tafel gesneden en gefileerd tot mooie stukjes, de pannenkoekjes zaten in een stoommandje en groenten en hoisinsaus werden apart neergezet. Onnodig te zeggen dat ook dit waanzinnig lekker was. De video van het aansnijden van eend laadt helaas niet.

 

We waren toe aan het hoofdgerecht. De klassieke eendenborst met een saus waarin port wordt verwerkt met een crème van zoete aardappel en nog wat groenten. Ik heb helaas geen foto van het gerecht met de saus. Smakelijk was het zeker. En het kannetje bleef op tafel! Erbij werd een glas Orion 2019, Salento Primitivo, Masseria li Veli geschonken.

De heer Chung vroeg of we nog een gerecht wilden en daar zijn we altijd voor in. Het werd verrassend genoeg een Aziatische surf en turf! Kreeft en kalfswang met Thaise rode curry, gembersaus en een puree van gerookte knolselderij. Ongelofelijk was dit ook! Een van ons had het dessert genomen. Dat bestond uit onder andere cheesecake, zwarte sesamchocolade en frambozenijs. Ook zij was meer dan tevreden. 

 

Bij de uitstekende espresso kwam nog gevulde speculaas en na het betalen van meer dan vriendelijke rekening verlieten we Chung. We keren zeker terug.

2 gedachtes over "Chung in Rotterdam "

Jeroen Ballot

Bij restaurant Chung is het altijd een feestje!
3 oktober , 2021 om 15:51 pm

Noortje

Gefeliciteerd Carla! Zo te lezen was het een heerlijke verjaardag.
4 oktober , 2021 om 14:04 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl