DSC09382
DSC09382

Nayolie by Kelvin Lin

Op 25 oktober 2021 in Nayolie by Kelvin Lin.

Toen ik hoorde dat Nayolie zou sluiten stuur ik direct een appje of er nog een tafel beschikbaar was. Gelukkig was er een annulering en dus reserveerde ik direct. Voor de full monty, dat wil zeggen voor het dinermenu. Na de corona check mochten we binnenkomen, waar Kelvin ons zeer hartelijk welkom heette. We maakten een kort praatje waarin hij zijn plannen toelichtte en wij zeiden hoe jammer we het vonden maar dat we er absoluut begrip voor hadden.

We begonnen met een glas champagne van huis Cattier, uiteraard een Premier cru. Erg lekker. Erbij een bombardement aan hapjes. Als eerste noemde hij de tuintomaatjes uit de tuin in Baambrugge, gepresenteerd in het cocktailglas, gecombineerd met gefermenteerde tomaat. Gefermenteerd met kombucha en ietwat kaneel. In het hoorntje hamachi met madras. Ernaast Pekingeend met sudachi. Vervolgens lichtte hij de spicy pappadums met een dip van Thai sweet basil toe gemaakt op basis van geitenhangop in verband met zijn lactose-intolerantie. De groentes bestonden vandaag uit zijn versie van kimchi op basis van rammenas, gepekeld waardoor de bite blijft. Verder op tafel een zoete radijs uit Cambodja wat gecombineerd was met Madam Jeanette en gepofte kemiri-noot. Alles was even lekker en bijzonder! Een uitstekend begin. 

In het glas kwam Ximenez-Spinola exceptional harvest 2019 die uitstekend beviel. Het gerecht erbij was Apple. Krab, pandan, kaviaar, Granny Smit. Absoluut fantastisch om te zien was dit gerecht. Gepresenteerd in een uitgeholde Granny Smit kregen we een salade van krab gekonfijt met massaman specerijen, de ziltige toets kwam van Oscietra kaviaar en helemaal onderin lag een crème van gefermenteerde jasmijn met limoenblad en pandan en ragfijne Granny Smit. Wederom een uitstekend gerecht! 

De volgende wijn was een sake, een Kido Ginjo. Hij begeleidde de O-toro. Otoro, foie, sudachi, gefermenteerde tuintomaat. De Otoro was wat vettig aldus Kelvin, wat overigens ook de bedoeling was. Erbij de foie gras die gefermenteerd was in vanille. Het gerecht werd afgemaakt met verse sudachi. Edgy zuren zoals Kelvin het noemde. Ook dit was weer een enorm uitgekristalliseerd gerecht.

In het glas kwam een Nimmervoll Fuxberg 2019 Wagram. Het gerecht erbij was Os. Tartaar van os, xo-saus, fluid kimchi, vadouvan. Gerookt ossenvlees op basis van thee. Xo is hier een smaakcondiment uit Hong Kong gemaakt van gedroogde garnaaltjes en coquilles. Vloeibare kimchi werd erbij geschonken. We vielen wederom stil. Wat een smaken!  De kaviaar kregen we overigens cadeau!

De volgende wijn was een Grüner Veltliner Smaragd Privat 2016 Josef Fischer Wachau. Het was een gerecht in tweeën. Hollands Glorie vs Indochine. Hollandse garnalen, haring, Tom Yam en trassi. Bestaande uit een koud deel en een warm deel wat apart geserveerd werd. Eerst het koude deel dus. Tom ka kai, shiso, haring gelakt met soja en Hollandse garnaaltjes. Erg smakelijk, zowel in combinatie als apart. Een oude bekende was het warme deel van dit gerecht, ravioli op basis van langoustine farcie, Noordzee-krab, Japanse gamba, de saus op basis van de eigen interpretatie van trassi.

Erbij een sake helemaal in het Japans dus voor mij geen touw aan vast te knopen. Maar lekker was hij wel en zoals alle wijnen paste hij uitstekend bij de gerechten.

Ook dit gerecht beviel uitstekend!

Bij het volgende gerecht kwam een glas Grosskarlbacher Frühburgunder 2017 die fantastisch combineerde met het gerecht. Dat gerecht was Helemaal lam met Kelvin. Hokkaido dry aged lam, bulgogi, Hokkaido pompoen. Het lam is gecombineerd met bulgogi van sjalot, gepekelde papaja en een jus verrijkt met onder andere steranijs en zoethout, krachtig ingekookt. Het wordt saai wellicht maar ook dit was een uitstekend gerecht.

Het laatste vleesgerecht kreeg begeleiding van een glas gedecanteerde Brunello di Montalcino 2016 Gaja. Op het bord een Pigeon Royale d’Anjou. Anjou duif, massaman, gingseng. Erbij Japanse aardpeer, gepofte cassave, jus van het karkas inclusief de gedroogde levertjes die er overheen worden geschaafd. Ook dit was een opzienbarend gerecht.

We waren toe het dessert. Thai green curry. Kokos, pinda, galangalwortel, limoenblad, Koppert Cress. Een elegant en licht dessert. In het glas een even elegante wijn, een Joh.Jos.Prüm 2011 Auslese Goldkapsule die wederom perfect bij het gerecht paste. 

Bij de uitstekende espresso kwamen nog twee fantastisch lekkere bonbons en tot mijn grote verrassing kregen we ook nog tasje mee waarin 6 flesjes iKi bier by Kelvin Lin zaten, het volledige menu met een persoonlijke boodschap én een bon voor een gratis lunch/diner. U begrijpt dat mijn dag niet stuk kon. Nu kon dat al niet na die fantastische maaltijd maar toch. Enorm bedankt voor alles Kelvin en team.

1 gedachtes over "Nayolie by Kelvin Lin"

Ad

Wordt er een beetje jaloers van Carla wat een feestje weer, het is mij helaas nog steeds niet gelukt om te reserveren
27 oktober , 2021 om 07:25 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl