DSC09382
DSC09382

Joelia in Rotterdam

Op 10 december 2021 in Favoriet, Één ster, Rotterdam, Zuid-Holland.

Voordat de drukke decembermaand begon lunchten we nog eens bij Joelia. Na een haast uitbundige ontvangst door de voor mij nieuwe maître kregen we een fijne ronde tafel. Het restaurant was volledig bezet deze lunch en dat was elke dag zo, ook tijdens het diner. De hoofdsommelier, Johan Spin, vroeg ons wat voor aperitief we wilden en dat was natuurlijk champagne. Van Philippe Gonet deze keer en hij beviel uitstekend. Erbij gepresenteerd op de Erasmusbrug de aperitiefhapjes. Een J van Joelia gevuld met citrus, roomkaas en olijf en daarnaast een in een cupje de duif met praliné van zonnebloempitten. Beiden zeer eetlustopwekkend. Op tafel stond overigens al het potje met cashewnoten met ras el hanout, ook erg lekker.

De amuse bestond uit twee delen. In het eitje een aardappelsalade met makreel en haringkuit, wat ik erg lekker vond, zowel in combinatie als apart. Op het schaaltje/bordje gekaramelliseerde pompoen met koriander en krokante kippenhuid, ook zeer verrassend en erg smakelijk. Brood kwam op tafel met licht gezouten boter en het feest kon beginnen.

We hadden gekozen voor een wijnarrangement voor 2 van ons, want de derde was de BOB.

In het glas kwam een Ronceray, 2018 Anjou. Het gerecht was coquilles met paling met op de paling een beetje rettich. Erbij wat zeewier en saus van op basis van dashi en zeewier. Dit vond ik een verrassend gerecht want het was goed in balans en de paling drukte de verfijnde smaak van de coquille eindelijk eens niet weg.

De volgende wijn was een Sketch (een Rias Baixas)  bodegas Raúl Perez, een heerlijke wijn. Hij paste uitstekend bij het tweede gerecht. Door de chef zelf gepresenteerd, hij kwam ook de twee volgende gerechten presenteren, kregen we een langoustine met een pot van Cevenne-ui, ernaast een stukje tarbot afgedekt met ruim wintertruffel en een saus op basis van sabayon en verse wintertruffel. Het geheel werd vervolmaakt door pikante uitjes die eroverheen waren gestrooid. Om van te dromen!

De derde wijn was een La Haie Nardin, Saumur 2017. Het gerecht was een bekend gerecht voor ons maar dat vonden we helemaal niet erg want het was Het Gouden Gebak met ganzenlever en truffel in brioche. Eroverheen nog wat truffeljus en het zal je niet verbazen dat dit bijzonder smakelijk was.

We waren toe aan het hoofdgerecht en daarbij kwam een rode wijn, een Barbera D’Alba 2018, een stevige wijn. Zoals gezegd begeleidde hij het hoofdgerecht, duif met bereidingen van spruiten, ui en rode kool. Erbij jus gemaakt met Jalapeño en apart geserveerd met spruitjes op de stam nog een cupje met stoof van de boutjes van de duif, wat rode kool en daarop wat uitgebakken duif met pistache. De duif op het bord was botermals, de rode kool had een flink zuurtje wat ik erg lekker vond en jus vervolmaakte het. Het cupje was ook zeer smakelijk, we voelden ons zeer verwend deze middag.

Gelukkig mocht de kaaswagen, die er overigens zeer uitnodigend uitzag, voorgereden worden en we kregen een uitgebreide en kundige toelichting op de kaasjes. Vervolgens maakten we onze keuze en genoten van de heerlijke kaasjes. Erbij een glas Sketch.

In het glas kwam een Thanisch 1999 Lieserer Süssenberg Riesling Spätlese, een heerlijk frisse dessertwijn ter begeleiding van het dessert wat verrassend genoeg bestond uit vergeten groenten. verschillende bereidingen van schorseneren, crème van aardpeer, crème van zwarte sesam en een vinaigrette op basis van bierazijn.. Het dessert werd gepresenteerd door de maker himself. Het was een heerlijk dessert, heel bijzonder!

Hierna werden we verrast door de ‘ijskar’ van Joelia. In de kar een warm wafeltje, vanille-ijs, warme chocoladesaus met ook nog advocaat. Helaas ben ik vergeten hier van een foto te maken, maar de ijskar staat er wel op en neem maar van mij aan dat het erg lekker was.

Bij de espresso tenslotte kwamen nog zes friandises, te weten een financier met pecannoot, een bonbon met koffie, een bonbon met kalamansi, eentje met hazelnoot, eentje die ik niet verstond en tenslotte een makaron van citroen. Na het betalen van de rekening verlieten we meer dan tevreden Joelia.

0 gedachtes over "Joelia in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl