DSC09382
DSC09382

Didot34 in Rotterdam

Op 22 december 2021 in Didot34 in Rotterdam.

Didot34. Nooit van gehoord. We kregen als nieuwjaarscadeau in 2019 een bon om met twee personen te gaan eten bij Didot34. Zo ontdekte ik dat het restaurant gevestigd was in de oude perskamer van Het Vrije Volk en dat het onderdeel is van het boutiquehotel The Slaak. Toen kwam er een lockdown, ik kreeg andere dingen aan mijn hoofd en toen ik weer thuis was ontdekten we dat de bon nog geldig was t/m 16 december 2022. Een andere commissaris had dezelfde bon ook nog liggen dus gingen we gezellig met zijn vieren.

De ontvangst was vriendelijk en we keken naar de ruime indeling en de mooie lampen, terwijl we wachtten op de champagne. We bekeken de kaart, die is opgesplitst in lunchgerechten (4 in prijs oplopend van 8,50 (soep) tot 13€; voorgerechten (5 in prijs oplopend van 15 tot 17€; hoofdgerechten (4 in prijs oplopend van 18 tot 23€ en tenslotte 2 desserts á 10€. Als bijgerechten zijn friet of gemengde groenten te bestellen elk voor 6€. Van de wijnkaart kozen we een witte wijn, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika die goed beviel.

Vervolgens maakten we onze keus. Als eerste gerecht had ik Jordy’s sandwich met vitello tonnato/kalfsmuis/tonijnmayonaise/kappertjes/cornichons. De kappertjes en de cornichons zijn me helaas ontgaan, in plaats daarvan had ik een hele berg rucola en twee half gedroogde tomaten. Nu hou ik ook niet zo van brood, tel daarbij op dat de kalfsmuis uit enkele flinters bestond, dus dit was een nogal teleurstellend eerste gerecht.

Mijn volgende gerecht was wel een schot in de roos, makreel/sambai-mayonaise/confituur van zeewier/zilverui/komkommer/rijstkrokant/planktonolie. Flink wat stukjes makreel lagen er in bord die samen met de genoemde ingrediënten behoorlijk lekker waren. Een geslaagd gerecht wat mij betreft.

Mijn derde en laatste gerecht was heilbot/aardappelmousseline/kreeftenbisque/bieslook/paling/crème fraîche. De topper van de middag. Goed klaargemaakte heilbot, lekkere aardappelmousseline, een fijne bisque en een fijn stukje gerookte paling wat onderop lag zodat de  smaak niet te overheersend was.

We besloten de lunch met espresso en wandelden iets na vijf uur naar buiten. 

1 gedachtes over "Didot34 in Rotterdam "

Ad

Jammer van de boterham met rucola, daar zit je niet op te wachten. De andere gangen vielen niet tegen gelukkig. Altijd maar afwachten met zo' n bon bij een restaurant dat je niet kent.
23 december , 2021 om 07:03 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl