DSC09382
DSC09382

Ron Gastrobar Indonesia in Laren

Op 13 februari 2022 in Noord-Holland.

Ron Gastrobar Indonesia in Laren. Weliswaar een week te vroeg en een uur eerder met maar de helft van het aantal personen waarvoor ik gereserveerd had (geheel mijn fout) stapten we binnen via de moeilijk te vinden ingang. De ontvangst was vriendelijk, het was even een gedoe met mijn rolstoel, maar we kregen een fijne ruime tafel voor ons tweeën.

We begonnen met een glas Cava, een Gramona, Corpinnat ‘la cuvee ‘ 2016.

Erbij een bakje met emping van pinda en kroepoek van garnaal met een pindadip. Op tafel stond een kaartje met daarop de aperitiefmogelijkheden en wat streetfood om het aperitief te begeleiden. Wij vroegen de kaart. 15 gerechtjes om te delen (12-17,50); saté diverse soorten alle 15€ en tasting voor 18,75-37,50; sides alle 5 6€; twee rijsttafels 31,50-37,50 en een special voor 23 per 100 gram.

Wij kozen wat gerechtjes om te delen en de satétasting voor 2 personen.

We begonnen met Ikan Dabu, tartaar van kingfish met soja tapioca, miso, gember-crème en emping. Een keurige cirkel met daarop en erin de genoemde ingrediënten. Smakelijk en een fijn begin!

We vervolgden met de Ikan IJo, gebakken doradefilet met groene sambal en kemiri kokoscrème.   Erbij nog in lange repen gesneden paksoi. Ook dit was een smakelijk gerecht. 

We namen een glas Viognier van Paul Jaboulet Aîné. Nu kwamen er drie warme gerechten tegelijk, misschien hadden we moeten zeggen dat we de gerechten na elkaar wilden, misschien dat ze dat zelf konden bedenken?

Als eerste kwam de Udang Laut Peteh, langoustines met gebakken paksoi en petehbonensaus op tafel. Als tweede de Babi Lapis, langzaam gegaard buikspek met Granny Smith en Babi Guling saus en als derde kwam de Satatasting (spelling van het restaurant) met longton en atjar op tafel. Een tafel vol. Ook kwamen nog de sides die we besteld hadden op tafel, de bami Tektek, gebakken bami en de nasi Uduk, kokosrijst.

De langoustines smaakten goed met lekkere saus erbij. Het buikspek was goed gegaard en combineerde goed met de saus waaraan de stukjes appel een frissigheidje gaven. Helaas was het niet helemaal meer op temperatuur. Dat gold nog meer voor de saté, hoe smakelijk dan ook, helaas was het teveel afgekoeld.

Ook de sides vielen wat tegen, mijn kokosrijst smaakte niet naar kokos en had een te zachte structuur en ook de bami had wat ons betreft niet de goede smaak.

We sloten de maaltijd af met een goede espresso waarbij een lekker stukje spekkoek kwam  en na het betalen van de rekening namen we afscheid van het zeer vriendelijke meisje wat ons bediende. Op de terugweg concludeerden we dat we, op basis van de ervaringen in Ouderkerk, meer verfijning hadden verwacht. 

0 gedachtes over "Ron Gastrobar Indonesia in Laren "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl