DSC09382
DSC09382

Fred in Rotterdam

Op 6 maart 2022 in Twee sterren, Favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

Restaurant Fred. Veel te lang geleden (zoals alle restaurants natuurlijk, maar dit voelde anders), maar nu kon het eindelijk weer. Na de bekende vriendelijke begroeting werden we naar een fijne ronde tafel (het zijn allemaal ronde tafels hier behalve de winetable) geleid. Vervolgens werd naar onze waterwensen gevraagd en kregen we de wijnkaarten uitgereikt. Drie hier: eentje voor rood, eentje voor wit en eentje voor bubbels en alcoholvrije wijnen. Vervolgens kwam er brood met lichtgezouten boter op tafel en het feest kon beginnen! We kozen deze middag voor de suggesties van de chef. Als wijn kozen we uit de werkelijk prachtige wijnkaart een Vidonia uit Tenerife die ons zeer goed beviel.

Maar eerst nog een glas bubbels natuurlijk, dit keer geen champagne, want er wordt hier een hele wagen voorgereden waaruit je een keus kunt maken. Toen we hoorden dat er een Crémant uit de Loire bijzat op basis van Chenin Blanc kozen we die en die was zoals verwacht geweldig lekker.

Een amuse verscheen. Gemarineerde honingtomaatjes met pestosaus van basilicum met erop een luchtig schuim van parmezaan en krokantjes van parmezaan. Ik kan hier kort over zijn: geweldig lekker, elegant en perfect in balans.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Kingcrab gecombineerd met avocado, kruidenvinaigrette en kaviaar Oscietra. Ook dit gerecht was prachtig van presentatie, geweldig van smaak, prachtig in balans en heel elegant.

Het volgende gerecht waren diverse bereidingen van aardpeer, een krokantje gemaakt van de schil, een saus op basis van morilles, gestoofde morille gevuld met een farce van kalf, gebakken coquilles en die mooie tak die erop ligt was gestoofde zeekool. Een mooi, complex gerecht, tot in de perfectie uitgevoerd met mooie volle smaken en perfect bij elkaar passend.

Hierna kwam op tafel de zeetong met bereidingen van rode biet, een saus van vadouvan die licht gerookt was, groene appel, walnootjes en een krokantje van aardappel. Ook dit gerecht was perfect van smaak, van uitvoering, zeer elegant en - ook belangrijk - voldoende groot om fatsoenlijk te vullen.

We sloten dit feestmaal af met die waanzinnige kaaswagen die ze nog steeds hebben. De gasten komen speciaal voor die wagen vertelde Sven. We maakten onze keus en genoten van de perfect geaffineerde kaasjes. Erbij nog heerlijk getoast vruchtenbrood en we waren tevreden mensen.

Natuurlijk namen we nog een espresso, waarbij een hele reeks aan friandises kwam. Ten eerste de madeleines, als altijd geweldig lekker. Dan op een wit schaaltje een reeks bonbons, de een nog lekkerder dan de andere en tenslotte een chocoladereeks, die we zelf moesten snijden. Op onze vraag waarom de madeleines oneven in aantal waren en ook de reep kregen we als antwoord dat dat de zgn. Liefdeshapjes waren! 

Na het betalen van de rekening verlieten we restaurant Fred, uiterst tevreden en voldaan. Tot de volgende keer.

1 gedachtes over "Fred in Rotterdam "

Ad

We gaan binnenkort ook weer, was laatste keer erg goed.
7 maart , 2022 om 21:09 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl