DSC09382
DSC09382

Jasmin Palace in Rotterdam

Op 26 april 2005 in oosters, Rotterdam.

Er moest weer van alles gedaan worden in Rotterdam en zoals gewoonlijk vertrokken we weer te laat. Na allerlei bliksembezoekjes aan winkels waar we heel gericht wat dingetjes kochten moest er ook gegeten worden. Bazar moest het worden. In de stromende regen liepen we richting de Witte de Withstraat waar Bazar complet bleek. Lichtelijk geirriteerd mopperde ik dat ik ook heel gewoon bij Floor had willen lunchen, wat uiterst verbaasde blikken opleverde, want waarom waren we dan de verkeerde kant opgelopen....?
Vanwege de stromende en ook zwiepende regen doken we de monsterlijke arcaden op de Westblaak even in en stonden opeens voor het altijd lege Jasmin Palace. Op aandringen van Ole moesten we dan toch maar eens hier lunchen. Nou ok dan maar, de coiffure was toch al verziekt en de niet allemaal waterdichte jassen begonnen vervelend tegen de lichamen te plakken.
Een ruime entree en een ruim restaurant. De bediening allervriendelijkst en we waren de enige klanten. Dat veranderde later overigens, nog drie andere tafels raakten bezet. We wilden graag in een van de ronde hoekbanken zitten, de kinderen op de bank - dan is er voldoende plek om elkaar niet helemaal per ongeluk aan te raken - en wij op de stoelen. Een lekkere ruime tafel dus. Met twee biertjes en wat fris bekeken we de kaart. Ole opperde nog even dat we 's avonds best heel licht zouden kunnen eten, zodat we nu het leuke menu Jasmin Palace (21.50) zouden kunnen nemen, maar dat wezen we beslist van de hand. Een soepje kon hij krijgen en wat dim sum naar keuze, meer niet.
Ja, maar dan wil ik hier ook 's avonds een keer heen, want dan is er een buffet (15.00). Nee !

Eensgezind kozen we allevier voor de wan tan soep, die goed was, alhoewel de bouillon bij Wing Wah beter is, maar de wantannetjes zijn hier weer erg lekker.
Daarna de dim sum. Men heeft hier ruime keus, maar ook vier verschillende samengestelde schotels om zomaar te zeggen en heel toevallig waren die allevier passend voor ons. Maurits had de Hors d'oevre dim sum (7.00), want hij is niet dol op de gestoomde gevalletjes en hierin zat allerlei gefrituurd spul. Alles beviel hem, op de gebakken banaan na. Overigens allemaal bekend spul wat hij op zijn bord had, maar dat vond hij helemaal niet erg.
Ole kreeg de Dim Sum Jasmine (10.00), een selectie van gestoomde en gefrituurde dim sum met nog een Ba Pao erbij en was tevreden. Leuke hapjes had hij, de meeste bekend, maar een enkele ook onbekend, zo zat er een intrigerende spinnewebachtige bal bij, wat bij proeven vissig bleek te zijn.
Wij hadden allebei de Kantonese dim sum (10.00), vergelijkbaar met die van Ole verder, zonder bal dan, maar met gestoomde oester en gestoomde coquille. Ik moet zeggen dat ze me erg bevielen, op de een of andere manier heerlijk licht en (klinkt raar, ik weet het) erg vers. Erbij nog een flink schaaltje met zoetzure groenten, vers gemaakt, dus niet zo eng droog ondanks dat ze in vocht bewaard worden, ook gewoon lekker.

Of ik hier nu bewust eens heen zal gaan betwijfel ik, maar dat neemt niet weg dat het een zeer aardig restaurant is. Prettige bediening, leuke dim sum en ook de andere gerechten op de kaart zagen er gewoon heel aardig uit.

 

Update: Jasmin Palace is hier verdwenen, nu zit er al een hele tijd Shabu Shabu.

0 gedachtes over "Jasmin Palace in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl