DSC09382
DSC09382

Onder de Molen in Bergambacht

Op 29 januari 2006 in Krimpenerwaard.

gemaakt op 06-AUG-02


Restaurant Onder de Molen.
Een begrip in Bergambacht. Het zit er al jaren en jaren, veel langer dan het hotel De Arendshoeve, waar vroeger restaurant Puccini zetelde, daarna het restaurant van hotel De Arendshoeve en waar je nu als particulier niet meer kunt lunchen of dineren....
Klein is het er, twee zaaltjes, een lounge, een entree waar ook de toiletten zijn en een garderobetje, maar het is er wel leuk. In de zomer een heel prettig terras met niet al te veel zon, onder de wieken van de molen van Bergambacht. In de winter open haarden die branden en die ik te warm vind, maar ik heb het al snel warm.

We aten hier zeer regelmatig de afgelopen 12 jaar (zolang wonen we inmiddels al weer in Bergambacht. Zo ook anderhalve week geleden. Ik was hier met vrienden, zonder echtgenoot en kinderen, die hadden elders bezigheden.

Bij een aperitief (een glaasje witte huiswijn, een chardonnay) met wat olijfjes en koekjes keken we de kaart in. Het driegangenmenu voor 25 Euro wat zeven dagen per week wordt geserveerd, zoals ook (storend vind ik) wordt aangegeven op een wit bord langs de provinciale weg, dus goed zichtbaar, werd ons uitgelegd. Ik weet niet meer wat het menu inhield, wij gingen voor à la carte.

De vrienden kozen voor de rundercarpaccio met pesto, pijnboompitjes en parmezaanse kaas, ik koos voor de parfait van witvis met inktvismousse en een forelkaviaarsaus (9,80 en 8.50).
We dronken d'een of andere rosato hierbij, ik weet niet meer welke, het was warm, ook buiten op het terras, dus de rosé beviel goed.
De carpaccio werd in orde bevonden, mijn parfait was lekker, ruime porties, goed van temperatuur.

Als hoofdgerecht kozen de vrienden voor de op de huid gebakken zalmforelfilet met kervelboter en het speenvarkenmedaillon met mosterdsaus, ik nam de à la minuut gerookte eendenborst met rozebottelsaus (17,95, 17,50 en 19, 50). De rosé dronken we hierbij verder.
Alles werd in orde bevonden. Mijn gerookte eendenborst was prima, de rozebottelsaus, uiteraard met een zoete toets ging er prima bij en ik vond het zelfs lekker, terwijl ik niet zo van zoetjes bij mijn hoofdgerechten hou.

De desserts waren achtereenvolgens de Babse soes (grote soes gevuld met vanille-ijs, caramelijs en slagroom, overgoten met chocoladesaus uit grootmoeders koffiepot, een cannelloni gevuld met een mascarponemousse, geserveerd met passievruchtensaus en een parfait van suikerbrood met warme kersen ( 6,90, 6,60 en 6,75). Zware, maar hele mooie desserts. Ik heb dit keer de kaas niet genomen, ik ben niet zo dol op de kaasplankjes met regionale kazen die hier geserveerd worden.

Nog wat espresso met lekkernijen en grappa en ons diner was compleet.
Gewoon goed, lekker, ongedwongen, dicht bij huis, prettig dus !


Er zijn vast wel smulwebbers met rekenmachientjes die even de optelsom willen maken...ik heb de rekening niet meer en weet dus niet meer wat dit geheel gekost heeft.


Aanvulling: Ik heb hier op 7 oktober 2002 geluncht met een vriend en de kwaliteit van de maaltijd was benedenmaats. Mijn kreeftensoep stond stijf van een bindmiddel en mijn hoofdgerecht, kalfsoester met roquefortsaus, was slecht. De kalfsoester was veel te droog en de saus was smakeloos. Heel heel jammer, want het kan stukken beter hier.
 

Update: inmiddels is Onder de Molen een pannenkoekenrestaurant.

0 gedachtes over "Onder de Molen in Bergambacht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl