DSC09382
DSC09382

Bizar in Schoonhoven

Op 30 mei 2006 in Krimpenerwaard.

Constant was een paar dagen in Brugge, de Heilige Bloedprocessie, en wij hadden zin om uit eten te gaan. Nu had ik geen behoefte om kilometers te moeten rijden, maar ik had ook geen zin in 't Centrum hier, dus probeerde ik of er nog een tafeltje voor 3 was bij het nieuwe eetcafe in Schoonhoven. Nu ja, nieuw, het zit er nu bijna driekwart jaar. Bizar heet het en iedereen die ik erover sprak was positief. En er was zowaar nog een tafeltje.

Rondom 19.00 stapten we binnen en tot mijn plezier zag ik dat de hele ruimte grondig verbouwd is. Lambrisering, een trap naar boven waar ook nog tafeltjes staan, houten vloeren, een grote bar met daarachter de dichte keuken en een trapje met drie treden af naar de toiletten. Gezellig geroezemoes. We kregen het enige ronde tafeltje, met drie verschillende stoelen. Eerst maar eens wat fris voor de jongens en een glaasje witte huiswijn voor mij. Een Languedoc van onbestemde herkomst, maar niet onaardig. De kaart werd uitgereikt en we werden gewezen op het driegangenmenu (21.50) op de krijtborden aan de muur.

Een karaf ijswater is hier geen punt, brood en boter en/of tapenade moet je kopen...

We bekeken de kaart en maakten vrij snel onze keus.

De kaart is een typische eetcafe-kaart trouwens, met nog wat specialiteiten, die niet onaardig zijn. Voldoende visgerechten ook trouwens en ook een vegetarier kan hier volgens mij behoorlijk aan zijn of haar trekken komen.

Voordat de door ons gekozen gerechten kwamen, kregen we nog een amuse: kaasroom met gerookte eendenborst. Keurig op een amuselepel. En lekker.

Ole besloot tot de inktvisringen en was zeer tevreden. En terecht. Lang geleden dat ik zulke fijne en krokante ringetjes geproefd heb. Op een bedje van prima gemengde sla trouwens met twee dipsausjes erbij. Maurits was ook zeer tevreden over zijn knoflookgarnalen. Een flink schaaltje met groentjes in knoflookolie en een stuk of 5 grote garnalen, die precies goed waren. Zelfs alle groente lepelde hij op. Ikzelf was verrast door mijn slakken. Niet in het huisje hier, maar in de kuiltjes van het schaaltje, met erop minichampignonnetjes en heerlijk veel kruiden (en boter). Wat stokbrood erbij om te dippen en al met al dus gewoon prima voorgerechten. (resp. 7.50, 10.50 en 7.50).

Na een prima pauze kwamen de hoofdgerechten.

Voor Ole de spareribs, waarbij hij had gekozen voor de zoet-pittige marinade. Prima spareribs voor wie ervan houdt (flink wat vlees en niet keihard). Voor Maurits een schnitzel maar weer eens, maar wel een goede. Geen kilo paneer, maar gewoon prima vlees met een krokant dun paneerlaagje. Ook hij tevreden dus.. Ikzelf had van de specialiteitenkaart de entrecote gekozen en die was heel gewoon uitstekend. Mooi saignant en prima vlees. Wat garnituur erbij op het bord (veel groenten) en in schaaltjes prima frieten, wat gemengde salade en huisgemaakte appelmoes. Alles naar wens dus.

Voor een toetje hadden we geen plek meer. Ik wel voor een espresso, die ook heel gewoon goed was en na het betalen van de rekening (80.15) verlieten we tevreden Bizar. Hier komen we vaker.

7 gedachtes over "Bizar in Schoonhoven"

Marixc3xablla

Dat klinkt alsof ik weer eens Schoonhoven in moet. Ik heb er ruim tien jaar gewoond, mijn ouders wonen er nog. Volgende keer moet ik ze maar eens uitnodigen te gaan lunchen, wandelingetje door het centrum maken, pontje kijken - heb ik al lang niet meer gedaan. Bedankt voor de tip!
22 juni , 2006 om 09:29 am

anita uit roelofarendsveen

Reactie op terugkomst uit Turkije de Gouden Wok feb.: De sushi is gratis bij het onbeperkt wokken, dit terzijde. Ik wil even kort kwijt dat als je al met een verschrikkelijke rotbui een restaurant in loopt je weinig positiefs van jullie mogen verwachten. Als je meent een mening te moeten geven over een restaurant doe dit dan in een goede gemoedstoestand; blanco. Ofwel jullie zijn gewoon lastige verwende mensen die altijd wat te zeuren hebben of simpelweg over alles moeilijk doen, lijkt me vervelend leven, wat een raszeurders zeg, sorry! Wij wonen dicht bij de A4 en wokken daar regelmatig met 2 kinderen met heel goede ervaringen, goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik zou zeggen probeer het eens rond een uur of 6/7 en lach eens tegen het personeel dan lachen ze ook terug (wat je uitstraalt krijg je terug, weet je wel). Veel plezier! Groeten Anita
2 februari , 2007 om 11:32 am

srsultan

hallo ik wou graag jullie telefoonnummer hebben als dat kon groetjes
12 juli , 2007 om 03:26 am

w.kruit

top eten,,,,,,mag wat gezeliger,,aan kleden,,oosters,,,water rieviertje...budas,,,,maar voor de rest topie...kom 16 sept..weer met 9 mensen...lekker..
6 september , 2007 om 11:52 am

Peter

Laatst nog gegeten bij Bizar met een groep vrienden. Sfeer is gezellig, eten was goed en de bediening was prima. Goede prijs/kwaliteit verhouding en dus zeker een aanrader.
23 mei , 2008 om 15:53 pm

Louis

Afgelopen vrijdag (26 juli 2010) wezen eten bij de Gouden Wok a4. Ik was na 30 minuten alweer weg, omdat we tot 4x toe een muis zagen lopen. Uiteraard kon het personeel niet eens Nederlands praten en kwamen ze niet verder dan: 'sorry' 'sorry'. Opvallend genoeg konden ze wel 1 vloeiende zin uitspreken: 'u moet toch betalen'. Ik heb geen woorden voor dit restaurant. De muizen liepen letterlijk bij onze voeten. Met onze klacht werd niets gedaan. Ookal zag de meneer zelf de muis ook langs zich heen lopen. Dus voor alle mensen die daar willen gaan eten: NIET DOEN! P.s. Ik heb wel gewoon moeten betalen voor 5 man!
18 juli , 2010 om 23:12 pm

Lieke

Opmerking: Hoofddorp is geen gemeente maar enkel een plaats. De gemeente heet Haarlemmermeer. Vriendelijke groet, Lieke
22 juli , 2010 om 19:28 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl