DSC09382
DSC09382

Fabbrica in Rotterdam

Op 22 november 2007 in Rotterdam.

Ben je koud een week terug van een vakantie in Italië, loop je min of meer toevallig op de Kop van Zuid en wat doe je dan? Ja, dan ga je een pizza eten bij Fabbrica.

Dat klinkt wat onlogisch, maar is in ons geval uiterst logisch, want pizza's zijn bijna verboden voor ons in Italië. Die kun je tenslotte overal eten, daar eten we zoveel mogelijk regionaal/lokaal.

Nu ligt Fabbrica erg leuk, althans als je met je rug naar het grote Jumbo parkeerterrein (die in het Entrepotgebouw zit) toezit en uitkijkt op het kleine binnenhaventje, wat heel in de verte lichtjes doet denken aan de Veerhaven. Er ligt hier een heel rijtje restaurantjes trouwens, dus voor ieder wat wils, dat is wel heel leuk gedaan.

Het was een warme avond, dus we vroegen of er nog een tafeltje buiten vrij was. Onbewerkt hout met licht ongemakkelijke houten stoelen, maar wat mij betreft nog steeds te prefereren boven de ijzeren inrichting binnen, die als 'eigenzinnig' wordt omschreven. Nu kan het best eigenzinnig zijn, geen punt, maar ik zit wel graag comfortabel. Buiten was nog wel plek trouwens, aan een lange tafel die we dus deelden met andere mensen.

Fabbrica staat verder bekend om de uitstekende houtovenpizza's dus Ole had ons zover gekregen dat we niet alleen hier zouden gaan eten, maar zelfs dat ook wij een pizza zouden nemen. Toen ik de kaart bekeek had ik daar wel even spijt van. Brood kwam op tafel, prettig donkerbruin brood, niet al te veel overigens, olie stond er al. En wat olijfjes die wel aardig waren.

IJswater ook, 3.50 per fles. Voor de jongens verder wat fris en voor ons eerst maar eens een biertje.

Erna een flesje Regaleali Rosso, die in orde was.

We hadden twee keer de pizza Fabbrica (buiten de basis nog gorgonzola, pittige worst en spinazie) die prima beviel, eenmaal de Margherita (Maurits natuurlijk) die hem ook beviel en eenmaal de Calzone (gevuld met paddestoelen, salami en mozzarella) die aan de flauwe kant was. De bodem was in orde, maar wat ons betreft niet opzienbarend.

De bediening is okay, niet heel kundig verder, maar dat hoort geloof ik bij hippe plekken en je zit er dus niet onaardig buiten.

We sloten af met 2 espresso en waren precies 85 euro kwijt. Op zich een nette prijs, maar voor een vlugge maaltijd toch wel weer redelijk aan de prijs, zeker als ik omreken.....

Ik geloof niet dat we hier terugkeren, er zijn wel andere (Italiaanse) adressen.

3 gedachtes over "Fabbrica in Rotterdam"

Ed van Wijnerij

Ja, hotel Adlon ken ik. Ik heb er afgelopen juli geluncht, buiten op het terras. Unter den Linden, op honderd meter afstand van de Brandenburger Tor, waar destijds nog een tientalle meters hoge voetbal stond, vanwege het WK. Ook deze lunch was perfect in orde !!
14 oktober , 2006 om 00:05 am

Judith

Ik kwam via wat googlen op uw site terecht en vind het een toevoeging aan het internet. Ik ga hier vaak komen. Ikzelf woon in Rotterdam en kan wel wat zoekhulp gebruiken, voor mijn favoriete bezigheid : uit eten gaan. Heeft u de Sultan al op uw verlanglijstje staan? Vlakbij het Zuidplein. Best de moeite waard. Verfrissend en leuk Turks Restaurant, dat goed loopt. Hieronder de link. Verder is een aanrader Currys in Kralingen. En ook Hemel op aarde schijnt goed te zijn, maar daar ben ikzelf nog nooit geweest. Ook deze zit in KRalingen, op; de beneden Oostzeedijk. Succes met uw recentieblog. Groetjes Judith http://www.sultanlounge.nl/lounge.html
22 november , 2007 om 23:01 pm

Ed van Wijnerij

Dat zeg je nu wel, pizza's kun je overal eten in Italixc3xab, maar ik kan me nog heel goed herinneren, dat wij, jaren geleden, een dagtochtje vanuit Oostenrijk naar Vipiteno in Italixc3xab maakten. Onze dochter kwam toen voor de eerste keer op Italiaans grondgebied en moest zonodig hier een "echte" pizza gaan eten. Ik heb me destijds bijna wezenloos gezocht om in dit plaatsje een pizzeria te kunnen vinden. Er waren tientallen restaurants met een regionale/lokale/internationale keuken te vinden, echter een pizzeria in geen velden of wegen. Na lang zoeken vonden we, in een achteraf straatje, toch nog het "beloofde land" voor onze dochter ! Ed
23 november , 2007 om 16:50 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl