DSC09382
DSC09382

Kampanje in Hardinxveld-Giessendam

Op 13 november 2007 in Zuid-Holland.

Pal voor de zomervakantie zou losbarsten ging ik lunchen met twee vrienden. We hadden elkaar een tijdje niet gezien, dus er moest flink bijgekletst worden. Dat was een van de redenen dat we gekozen hadden voor Kampanje in Hardinxveld-Giessendam. Bovendien zijn we altijd wel in om een nieuwkomer (althans voor ons) te bezoeken.

Ik was er, zoals gebruikelijk, iets eerder dan de heren en keek mijn ogen uit. Dat lag vooral aan mij, iets dergelijks verwacht ik gewoon niet in het relatief kleurloze Hardinxveld-Giessendam. Van buiten lijkt het een beetje op een bowlingcentrum, van binnen is het een hypermodern, zakelijk restaurant. Tijdens de lunch vooral gevuld met (al dan niet bellende helaas) zakenmannen, 's avonds is het publiek een stuk gemêleerder. Prettige stoelen, fijne ronde tafels, prima bediening en zoals bleek: prettig eten ook nog eens.

We vingen aan met een glaasje witte wijn, een Viognier, die prima was.  Erbij een amuse. Een tartaar van botervis en gerookte paling met currycréme. In een soort klein viskommetje laagjesgewijs opgediend en erg fris, dus lekker, van smaak. De paling was eens niet overheersend, zodat ook de botervis zich prima staande hield.

Het menu Kampanje (46,--) sprak ons alle drie aan (een enkele wijziging slechts). Erbij een Viognier, 2002, Domaine de Canteprix, Gabian Frankrijk.

We startten met de Ibericoham met in rode port gemarineerde ganzenlever. Een van ons had slechts de ham, want hij eet geen ganzenlever. Een licht rommelig bord eigenlijk met laagjes ham, laagjes ganzenlever, wat witlof, wat frisee, pijnboompitten en een zeer aardige vinaigrette. De afzonderlijke ingrediënten waren allemaal in orde, samen ook trouwens, maar het oog wil ook wat tenslotte.

Erna, en dit is nu werkelijk de laatste keer geweest dat ik het ooit nog in een menu laat zitten, heilbot, gepocheerd met kreeft. Op een bedje van tagliatelle met zwarte inkt, pikante wortel lag een stuk heilbot. Het zag er mooi uit, maar vreemd genoeg viel de smaak enorm tegen. Eerlijk gezegd smaakte het naar niets.....Erbij nog een streep basilicumsaus met tomaat, wat wel geestig was. Jammer van het gerecht, maar ja heilbot is en blijft een relatief smakeloos visje natuurlijk..

Het hoofdgerecht was parelhoen gebakken in Serranospek. Op een bedje van parmezaanrisotto, die absoluut geweldig was, lagen de filetjes van het parelhoen, lichtjes aan de droge kant helaas. Het boutje lag ernaast en was in orde en het geheel was afgemaakt met een Marsalasaus met bospaddestoelen, die lekker was en wat groene asperges die ook gewoon goed waren.

We sloten af met tweemaal de frambozenparfait met bosbessenbavarois en ananas-tartatin en eenmaal kaas. Het zoete dessert was heel gewoon erg lekker en fris en de kaas was in orde, maar wel nogal plaatselijk. Erbij een glaasje PX meen ik en behoorlijk tevreden toch gingen we over tot de espresso/cappuccino waarbij nog wat zoetigheden verschenen.

Een aangenaam adres dit. Ik ben benieuwd hoe het zich verder ontwikkelen zal.

1 gedachtes over "Kampanje in Hardinxveld-Giessendam"

petra

Hee carla, ik heb mijn links anders ingericht (namelijk via delicious) en daardoor mis ik toch soms wat weblogs (nee ik doe niet aan rss feeds, geen idee hoe dat werkt). Leuke recensies weer en deze kende ik nog niet en zo ver ligt dat nou ook weer niet van B af! groetjes
21 november , 2007 om 20:29 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl