DSC09382
DSC09382

De Fuik in Aalst

Op 6 juni 2008 in één ster, Gelderland.

Net terug uit Parijs bleek opeens dat we op zondag zonder kinderen zouden zijn. Lunchen? Lunchen!


En dan krijg je het probleem: waar? De Bokkedoorns was geen optie, daar ben ik pas 2x geweest. De Lindenhof ook niet, want ik vermoed dat echtgenoot daar niet kapot van zal zijn, De Fuik dus. Ze hadden nog recht op een herkansing tenslotte en het zou prachtig weer worden, dus het terras was vast open. Gebeld en ja, er was nog wel een tafeltje voor 2.website bezoeken. Erbij begonnen we met mijn favoriete Pacherenc. Uit 2003, uiteraard van Alain Brumont. Geweldig lekker zoals altijd. IJswater krijg je hier nog, brood en boter ook, olijfolie zelfs ook als je daarom vraagt.


Het eerste gerecht, gegrilde tonijn en gebakken langoustine met Hollandse haricot verts, Hollandse garnaaltjes, tomaat en zwarte olijfjes, mousse van asperges (met wat kaviaar) op groentekaviaar, puree met groene olijven, was een plaatje om te zien. De_fuik_mei_2008_007 En erg lekker ook! Op een bedje van de garnaaltjes, tomaat en olijfjes lag een mooi stuk gegrilde tonijn, met daarop de gebakken langoustine en wat snijbiet. In een glaasje de groentekaviaar en de mousse van asperges en ernaast nog een streep olijvenpuree. In een kuiltje (wat dieper was dan ik wel dacht) een heerlijk sausje. Genieten dit!.


Het tussengerecht was gebakken rog met asperges en aspergerisotto, lamsoortjes en een saus van beukenzwammetjes. Ook al geweldig lekker dit. De_fuik_mei_2008_008 Op twee mooie asperges, die weer op heerlijke risotto met een volle aspergesmaak lagen, troffen we het stukje gebakken rog aan. Erbij de lamsoortjes en de beukenzwammetjes en ernaast de saus van de paddestoelen. Heerlijk!


Het hoofdgerecht deze middag was lamsribstuk op ratatouille; lamsfilet met pistachecroustillade; schnitzel van lamsnek en gnocchi met lavas, saus met maltwhishy en schuim van lavas en knoflook.De_fuik_mei_2008_010 i Precies dat troffen we ook aan op ons bord, hoewel het schuim me ontgaan is en ik wel spinazie aantrof onder de lamsfilet. De pistachecroustillade was trouwens niet croustillant, maar taaiig, dat was jammer en voegde verder eerlijk gezegd sowieso niet zoveel toe. Maar dat vind ik altijd van die kruidenkorstjes hoor, nergens voor nodig. Wat ik wel geweldig lekker vond waren de schnitzeltjes van de lamsnek. De gnocchi waren dan weer gewoon vierkantjes met aardappel en maggi. De saus vond ik trouwens ook erg goed. Gewoon een mooi gerecht dus. De Pacherenc kon het lamsgeweld trouwens met gemak aan, prettig is dat toch.


Maar nu was hij wel op, dus vroegen we om een glas niet al te vette, maar wel mooie Chardonnay. Dat kregen we ook, ik ben alleen vergeten welke het was.De_fuik_mei_2008_011


Voor echtgenoot begeleide hij het dessert: patisserie van aardbeien en witte chocolade, yoghurtijs met mint, frambozensaus en frambozenpoeder, gelei van mint met stukjes vanillesinaasappel, shake van aardbeien, waarover hij te spreken was. Het zag er prachtig uit verder. En voor mij ging de wijn bij mijn kaasbordje met mooie stukjes kaas en nog wat andere lolligheden.De_fuik_mei_2008_012


We sloten af met goede espresso waarbij wat knabbels kwamen en een soort koffieamuse, die er erg mooi uitzag. Het ging om een bombe van chocolademousse met amarenekers en twee coulisses. Lekker, lekker! De_fuik_mei_2008_014Tevreden verlieten we laat in de middag De Fuik. Een fijne middag.

2 gedachtes over "De Fuik in Aalst"

Yvon

Wat een heerlijke zondag zo. Herinner me van de 1e keer dat de ontvangst nogal raar was, verre van gastvrij. Dit keer dus niets aan de hand. Dat roggerecht lijkt me verrukkelijk.
6 juni , 2008 om 13:48 pm

Ed van Wijnerij

Jouw favoriete Pacherenc, is deze van Alain Brumont ? Zo ja, is dat de Chxc3xa2teau Montus (Prestige) of Chxc3xa2teau Bouscassxc3xa9 ?
7 juni , 2008 om 21:43 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl