DSC09382
DSC09382

Barolo in Bergambacht

Op 3 december 2008 in Krimpenerwaard.

Bergambacht is een restaurant rijker.

Er wordt flink gebouwd hier in het dorp (helaas) en zo verscheen er aan de overkant van het Kruispunt, alwaar een heus busstation is, een complex aan gebouwen. In een van die gebouwen zit een Lidl, er vlak bij een restaurant. Twee verdiepingen, boven kunnen besloten partijen gehouden worden, beneden is het restaurant. Je kunt er ook loungen.

Er is heel veel aandacht besteed aan de inrichting. Die is hypermodern, warm en met aandacht voor details. Voor details over de inrichting en voor de kaart verwijs ik uiteraard naar de website.

Ik was er al tweemaal eerder geweest. Om te borrelen. De huiswijn is prima, de knabbels niet meer dan mediocre en de stoelen zitten niet geweldig briljant. Het personeel is uiterst welwillend, maar jong en niet heel deskundig. Ik heb ook niet het idee dat er sprake is van enige aansturing. Dat leidt er bv. .toe dat je bij binnenkomst behalve niet ontvangen wordt, maar je ook een weg moet banen langs het met elkaar pratende personeel. Dat is irritant. Irritant en onnodig.

Op deze middag zou ik er gaan lunchen met een vriendin. Ze wilde lekker bijpraten, er was veel gebeurd met haar de laatste maanden.

Ik was er ietsjes eerder, stapte binnen, hing mijn jas maar zelf op aan een haakje ergens achter allerlei dozen die half open stonden. Zag dat er nogal veel afgevallen blaadjes op de mat lagen en liep de hoek om, het restaurant in. Een meisje kwam op me toe en ik vertelde dat ik gereserveerd had voor 2 personen. Nu was het restaurant geheel leeg, dus lichtelijk lachwekkend was het wel, maar goed. Het meisje vertelde me dat ik maar een plekje moest zoeken.

Nu is een deel van de tafels hier gedekt met linnen, een ander deel is niet gedekt. Het was me eerlijk gezegd even een raadsel waar ik nu moest gaan zitten, want ik vermoedde dat het geen heel uitgebreide lunch zou worden, vriendin kennende. Ik besloot dus maar tot een ongedekt tafeltje met vol zicht op de rotonde, waar dus altijd wel iets te zien is.

Een glaasje witte wijn zou wel lukken, ik was tenslotte op loopafstand van huis. Vriendin arriveerde en wilde graag een glaasje ros.

Na veel gebabbel en nog wat wijntjes bekeken we de kaart. Zoals ik al vermoedde wilde vriendin graag van de lunchkaart eten, dus dat deden we.

Een salade wilden we allebei. Zij de salade met gebakken camembert, veenbessencompote en boerenbrood.

Barolo_001_2 Ik de salade van tonijn, kreeftenmayonaise, krokant kruidenbrood en gemarineerde olijven.

IJswater overigens kennen ze hier niet. Dat schenken ze niet. Halve flessen uit de koelkast kun je kopen. Een absoluut minpuntje dus weer eens.

Vriendin was tevreden over haar salade, ikzelf vond het allemaal nogal matig. De tonijn had bijzonder weinig smaak. Het feit dat er ook nog tonijn uit blik op de sla lag vond ik ronduit onwijs en de olijven waren niet lekker. Zowel de groene als de zwarte niet.

Barolo_002 De kreeftenmayonaise smaakte naar helemaal niets en het kruidenbrood heb ik eerlijk gezegd helemaal niet gezien. Nu ik dit schrijf en de foto nader bekijk vermoed ik dat het de crouton-achtige dingen waren. Niet opgevallen tijdens het eten dus.

Ik besef dat het slechts een salade is, maar de salades nodigen me in ieder geval niet uit om hier nog eens terug te keren. Voor ruim 10 euro verwacht ik meer.

Ik wacht de ontwikkelingen rondom Barolo af. Vooralsnog sta ik niet te juichen.

10 gedachtes over "Barolo in Bergambacht"

Jaartal

PRACHTIG! Zowel de beschrijving van het restaurant de wijntjes alswel vooal die van het eten. Mooi hoor. Leuk die foto's erbij (heb nooit zo het lef om foto's te maken) Jaartal
8 februari , 2008 om 14:20 pm

Chris

Ik lees jou ook hoor!
29 februari , 2008 om 13:54 pm

john golsteijn

Ben het helemaal met je eens Carla, niet een plek om terug te keren. Presentatie van de salade op de foto ziet er ook een beetje rommelig uit. Gr. John
3 december , 2008 om 12:35 pm

Tanja

Ik vind zo'n salade eigenlijk helemaal niets voor jou! En dan ook nog tonijn uit blik. Ik wacht eerlijk gezegd op een andere recensie :-)
3 december , 2008 om 12:56 pm

petra

Bijna weer retro, deze borden ;-)
3 december , 2008 om 21:06 pm

Jaartal

Tonijn moet ook niet paarsig zijn trouwens (grijns)
3 december , 2008 om 22:13 pm

Jaartal

de kreeftenmayonaise lijkt echt uit een flesje te komen, ai ai
3 december , 2008 om 22:17 pm

Yvon

Jammer, vooralsnog geen aanwinst dus voor BAB. De site ziet er goed uit. Dat rommelige op het bord tonijnsalade vind ik juist wel leuk, maar bord van vriendin met dat rondje frutsels eromheen...
18 december , 2008 om 00:45 am

Petra vd Wilk

Pas nog hier wezen eten. Een paar maanden geleden heerlijk geluncht en pas voor het diner geweest. Beide keren prima in orde. Ze hebben van de beginnersfouten geleerd denk ik. Vriendelijk onthaal, netjes geholpen en bovenal, heerlijk gegeten. Barolo is een echte aanrader en gelukkig dicht bij huis.
26 oktober , 2009 om 16:58 pm

M. Solos

Heb bij Barolo op 13/12 de 65ste verjaardag van mijn man gevierd met een Brabantse koffietafel. Ondanks dat dit iets is wat niet standaard op de kaart staat bij Barolo is de uitvoering perfect geweest nadat e.e.a. een keer met Mike,de eigenaar,was doorgesproken. De dag zelf is onvergetelijk geweest. Men had overal aan gedacht: mensen met een varkensvlees intolerantie, vegatrische gasten, speeltonnetjes voor de kinderen. Het restaurant is goed te bereiken, ondanks dat onze genodigden uit nogal verschillende richtingen kwamen heeft niemand er langer dan 3 kwartier over gedaan om ter plaatse te zijn. Het restaurant beschikt over adequate faciliteiten voor rolstoelgebruikers. Grote, gratis parkeerplaats voor de deur. Vriendelijk, behulpzaam personeel. Barolo is, behalve een goed restaurant, ook DE plaats voor speciale gelegenheden. Een dikke 10!
18 december , 2009 om 16:15 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl