DSC09382
DSC09382

Restaurant Ivy in Rotterdam

Op 26 juni 2009 in één ster, Rotterdam.

Ivy.


Na alle tamtam in de media en op internet wilde ik het zelf weleens meemaken. Ergens pal na de opening in februari reserveerde ik voor een zaterdagavond in mei.


Het restaurant ligt in het Lloydkwartier, wat wat mij betreft zo ongeveer de meest ongezellige wijk van Rotterdam is. Het gebouw is van bruin baksteen en zoals Mac van Dinther al aangeeft: een crematorium is er lollig bij. Binnen is het voor mij allemaal wat duister. Op het gangpad na dan, dat bestaat uit witte verlichte stenen met een glasplaat eroverheen. Rechts de open keuken,P1020510 links wat tafels en als je doorloopt nog meer tafels. Met banken. Ik heb toch zo de pest aan dat soort opstellingen. Wat is er toch mis met fijne ronde tafels? Bruin glanzend hout, aubergine (denk ik) achtige gordijnen, flatscreens met beelden van een open haardvuur erop en dat oranje van dat vuur komt terug in de inhoud van de laden (glanzend gepolijste oranje linzen!) die kunstig verwerkt zijn in de tafels, waarop dan het bestek van die avond ligt. Dat vond ik eerlijk gezegd het enige geestige. Die dvd's met openhaardvuren en aquaria (want ja, die zijn er ook) vind ik persoonlijk afleidend. Ga maar na, als je bij iemand bent die zo raar is om de televisie te laten aanstaan, heeft iedereen de neiging om telkens even naar het beeld te kijken..


De stoelen zijn bekleed met het een of het andere stofje wat niet glijdt om zomaar te zeggen, dus je kleding plakt er als het ware aan vast. Modern allemaal dus, maar ik kan het me allemaal ruim comfortabeler voorstellen. Met gemak zelfs.


Een vriendelijke, zij het wat rommelige ontvangst. Een tafel in een hoekje, tegen een gordijn aan, wat wat koud was. Een andere tafel was niet mogelijk. En wat ik nu toch precies die tegen die tafel had, hij was toch prima?


Het begin kon dus wel wat beter......


Geen zin in champagne met name gezien de prijs die hier gerekend wordt, dus een glaasje witte wijn. Een karaf water is niet mogelijk, dus de hele avond geen water. Het tweede absolute minpunt, wat een flauwekul toch om niet gewoon wat gekoeld water te schenken.


Een digitaal lijstje waar je niets mee kunt dan naar kijken wordt dan neergezet en daarop staan dan de gerechten. De tafels zijn te klein om samen goed te kunnen kijken en het verveelde ons dan ook al snel. De kaart zelf inkijken was prettiger.


Uiteraard namen we het Tasting Menu Ivy, 7 gangen, alleen per tafel te bestellen. 95 euro met een supplement van 10 euro als je er kaas bij neemt. Op zijn minst sterrenprijzen dus....


De amuses, waarover ik dus al veel gelezen had, kwamen.


De crostini's (ik hou zoals altijd de spelling van het restaurant aan).P1020502 De keus is lastig, maar we komen er wel uit. Erbij wat popcorn. Overigens niet de druiven en datgene wat in de potjes te zien is op de foto, maar dat valt me eigenlijk nu tijdens het schrijven pas op.P1020503 Fijne kaasjes zijn het.


Het dessert willen we ook nog wel.


Citrus/hazelnoot/eucalyptus.


P1020505 Het hazelnootgebak met de witte suikerwafels geparfumeerd met eucalyptus is goddelijk. De ijsjes, die eruitzien als roomijs, maar smaken als sorbet zijn ook gewoon heel erg goed. Erg lekker dus.


Bij de espresso, die we uiteraard nog wel willen, willen we ook de friandises. P1020509 Op een trappetje treffen we een drankje met passievrucht, ananas en rivella; witte chocolade met groene thee; een madeleine; churros met chocoladesaus; verona chocolade; cholade en sinaasappelcompote; nougat en chocolade met marjolein. Heerlijke friandises!


Na een moeizaam begin en jammer van dat water toch een zeer memorabele maaltijd. Bij vertrek nog een kort gesprekje met de zeer sympathieke patron/cuisinier, wat ik op prijs stelde. Absoluut een restaurant om vaker te bezoeken.

13 gedachtes over "Restaurant Ivy in Rotterdam"

Jaartal

Leuk dat er nog iets zit tussen 'gewoon' lekker en gastronomisch verantwoord... dit dus! Lkkr!
10 oktober , 2008 om 14:42 pm

john golsteijn

Ja ook dit kan lekker zijn als de producten van top kwaliteit zijn,aardig personeel en een goede sfeer. Genieten kan op veel manieren.
10 oktober , 2008 om 20:06 pm

Andrea

Klinkt allemaal zeer prettig hoor, ik teken er voor!
11 oktober , 2008 om 16:34 pm

Tanja

Ik sluit me bij Andrea aan, ik teken hier ook voor. Ik proef een alom tevreden gevoel in deze recensie.
12 oktober , 2008 om 19:25 pm

Michiel Openneer

Een aanrader! Prachtige ambiance, mooi en in stijl gerestaureerd. Beetje lastig te vinden omdat het in een straatje achteraf gelegen is, doodzonde van de lokatie en zeer jammer. Zeer aardige en vlotte bediening zodat je je direct op je gemak voelt. Wij hebben er een uitgebreid kop thee genomen en genoten. Toen we vroegen naar een andere hippe lokatie werd daar niet moeilijk over gedaan: er werd een kaart gezocht, uitgelegd waar wij ons bevonden en ons rustig uitgelegd waar wij naar toe moesten gaan. Ga hier zeker nog eens naar toe voor een diner...
1 maart , 2009 om 21:30 pm

Robin

Het water loopt me in de mond. Wat een prachtige creaties weer! Maar euh, je kritiek op het piccalilly-ijs deel ik niet. Ook al ben je dol op piccalilly, je kunt mensen toch niet als amuse een klodder rinse piccalilly voorzetten? Dat moet wel afgezwakt worden, dat is nu juist de clue, denk ik. Soms moet je vergeten waar iets van gemaakt is en het op zichzelf beoordelen. Het is geen piccalilly, het is een verfrissend sorbetje. Leuk dat ze met de stikstof aan tafel komen. Op de een of andere manier loop ik dat telkens mis. (in restaurants die erom bekend staan) Heb het in ieder geval nog nooit mee mogen maken. Ik weet ook wel dat het puur show is, maar toch lijkt het me leuk. :-)
27 juni , 2009 om 00:23 am

Bert

Goed dat je je kritische blik niet thuis hebt gelaten. Een mooie recensie met eetlust opwekkende foto's.
28 juni , 2009 om 14:54 pm

Jaartal

WOW (heb 'm nu twee keer doorgelezen, ga nog een keer.. pretty impressive!)
29 juni , 2009 om 00:25 am

john golsteijn

Helemaal top. Heb alles twee keer gelezen. Toch wel heel bijzondere gerechten. Mooie presentatie.Inderdaad een memorabele avond.Carla dank voor je verhaal.
30 juni , 2009 om 22:00 pm

vincent

Goedendag Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken. We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen. Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen. Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op xe2x80x9cUw eigen blog toevoegenxe2x80x9d te klikken in de balk bovenaan. Met vriendelijke groeten Vincent http://nl.petitchef.com
26 juli , 2009 om 11:56 am

Yvon

Geweldig die waterpijp! Op de appel-komkommer-axc3xafoli na, loopt het water in mijn mond bij deze foto's. Wat een idee, piccalilly-sorbet, ga ik eens proberen (gek op piccalilly).
24 augustus , 2009 om 15:08 pm

Yvon

Nu herinner ik me dit weer (door die waterpijp). Haha, een crematorium is er lollig bij, na het begin zou je denken dat het niet meer goed komt, wel dus. Nu nog zien hoe ik A. mee krijg naar R'dam (waar hij een hartgrondige hekel aan heeft, tss).
30 oktober , 2009 om 16:00 pm

h.j.

Alleen jammer dat je als je er niet eet er zeer onbeschoft word gereageerd door het personeel als je vraagd of even van het toilet gebruik mag maken (tegen betaling ) dit verzoek werd dan ook gewiegerd waarna op mijn aandringen de chef er bij werd gehaald en ik alsnog van het toilet gebruik mocht maken . zeer onvriendelijk dus , ik kom er nooit meer .
21 maart , 2010 om 18:47 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl