DSC09382
DSC09382

Artusi in Delft

Op 17 augustus 2009 in Zuid-Holland.

Een vriend van ons werd 60 en vierde dat uitgebreid in Delft. We wisten niet precies wat de avond ons zou brengen en besloten vooraf maar wat te gaan eten voor de zekerheid. Nu stond Artusi (ik heb de link naar Iens er maar ingezet, de website zelf krijg ik niet te pakken, mocht dat later lukken, dan pas ik het aan) al een tijdje op mijn lijstje, dus daar gereserveerd. Vrij vroeg, want we wilden niet te laat op het feest komen.

Dat resulteerde erin dat wij vreemd genoeg een plaatsje in het restaurant kregen (een redelijke pijpenla met nogal wisselend zittende stoelen, in de ene zak je erg diep weg, op de andere zit je gewoon niet echt lekker) en het overige publiek hun aperitief kon drinken in de binnentuin. Nu had ik natuurlijk gewoon assertiever moeten zijn, maar de vraag 'waarom' houdt me altijd erg bezig dan.

Van de inrichting moet je verder houden, er is niet zoveel mis mee verder. De bediening is jong en re-de-lijk kundig, zou beter kunnen wat mij betreft.

We bekeken de kaart en waren zeer eensgezind in onze keuze.

Geen amuse hier, wel heerlijk brood en ook ijswater.P1020515  Een mooie witte wijn uit Umbrië begeleidde onze maaltijd verder.

Het eerste gerecht waren Sint Jakobsmosselen op een bedje van spinazie en tomaat en was in orde.P1020517  Het had wat hoger op smaak gemogen van mij. De saus erbij, lichtelijk mayonaise achtig, kon me niet bekoren en ik weet niet precies wat hij toevoegde helaas.

Het tussengerecht was ravioli van zeevruchten met gamba's en wat zeekraal. P1020518 Het zag er mooi uit, maar ook hier: lichtelijk flauw van smaak, dat heb ik toch weleens beter meegemaakt.

Het tweede tussengerecht waren doradefilets op aardappelblokjes met wat puree erbij en eronder nog wat polenta.P1020519  Op zich een goed gerecht.

Het hoofdgerecht was tournedos rossini en ook dat was in orde, alleen jammer dat de eendenlever een bloc was.P1020520. Maar goed, wellicht een kniesoor. De saus was heerlijk overigens.

Koffie en dessert skipten we, we moesten tenslotte naar het feest.

Nu klink ik bepaald niet diepenthousiast, ik weet het. Maar ik kan er helaas niet meer van maken. Ik heb hele goede berichten gehoord over Artusi, maar die werden deze avond voor mij zeker niet waargemaakt. Veel verder dan goed kom ik niet.

13 gedachtes over "Artusi in Delft"

Yvon

Een half lam voor de jubilaris :-) Het laatste visgerechtje klinkt goed. Maar hier valt nog wel wat te verbeteren zo te lezen.
23 oktober , 2008 om 16:37 pm

john golsteijn

De jongens waren tevreden, dat was de hoofdzaak. Inderdaad ben niet zo onder de indruk. Behalve dan het laatste visgerechtje.Presentatie ziet er goed uit, mede natuurlijk ook door de goede foto's. En Carla, recensies zijn leuk om te lezen en zeker om op te reageren. Gr. john
23 oktober , 2008 om 18:48 pm

Jaartal

Mooie lokatie! Zeker voor die dubbele verjaardag. Mooi geschreven, leuk om te lezen... nog niet direct het adres waar we voor van Groningen naar Houten zullen gaan rijden!
23 oktober , 2008 om 21:06 pm

Tanja

Er zijn dus nog heel wat verbeterpunten maar als Maurits maar genoten heeft! En ja, weekje was lekker. Later meer info :-) Tanja
27 oktober , 2008 om 22:59 pm

Anne.

Was de link weer eens kwijt, PC 2x geformateerd en dan verlies je, ondanks veel voorzorgsmaatregelen, telkens wel iets. Weer een gevalletje, bediening niet van het niveau van de keuken, dat begrijp ik domweg niet, maar goed. Een redelijk diner voor twee jarigen, gefeliciteerd allebei, jammer dat er zoveel kritische noten gekraakt moeten worden. Niet slecht, maar het kan veel beter, dat is duidelijk. Dank voor de recensie, ga weer regelmatiger lezen. Anne.
28 oktober , 2008 om 08:36 am

piet

Crapaudine is een hele oude SOORT rode biet. Hij is wortelvormig en heeft een dikke leerachtige ietwat grijze schil. Hij is bijzonder populair bij de eenvoudige plattelandsbevolking in Frankrijk omdat hij zeer goed te bewaren is. Ik hen hem zelf geteeld in mijn Gemertse volkstuin.
31 oktober , 2008 om 08:48 am

Ed van Wijnerij

Best wel een mooie wijn van Meyer-Nxe4kel "Us de la meng". Het is een cuvee van Spxe4tburgunder, Frxfchburgunder en Dornfelder. Meyer-Nxe4kel behoort met Jean Stodden en enige anderen tot de top van Ahrwein producenten.
31 oktober , 2008 om 12:12 pm

Chris

Tjonge, 16 alweer!! En dan weer zo lekker eten, alhoewel ik uit deze recensie minder enthousiasme proef. Chris
5 november , 2008 om 16:27 pm

Je klinkt niet erg enthousiast. Was het feest wel leuk? :-) Bert.
17 augustus , 2009 om 17:43 pm

Carla

Absoluut een prima feest. We waren weer eens de laatsten die vertrokken :-)
17 augustus , 2009 om 19:09 pm

Tanja

Lees dit nu pas! Artusi dus niet op herhaling :-) Wat ontiegelijk veel verschillende stijlen servies, zeg. Valt me opeens op.
23 augustus , 2009 om 11:25 am

Yvon

Van de inrichting hield ik wel. De gerechten ook (moest even recensie erbij halen, alweer wat jaren geleden). De website is http://www.restaurant-artusi.nl/
24 augustus , 2009 om 15:17 pm

john golsteijn

Carla inderdaad goed. Meer kan ik er ook niet van maken. Jammer dat jullie niet in de tuin konden.
24 augustus , 2009 om 21:02 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl