DSC09382
DSC09382

Brazzo in Rotterdam

Op 30 augustus 2009 in Rotterdam.

Op deze laatste zaterdagavond van de restaurantweek gingen we met zijn viertjes naar Brazzo. Brazzo stond al heel lang op mijn lijstje, gewoon omdat het er van buiten zo sympathiek uitziet. En omdat ze veel aan kunst doen en hebben. En omdat ze actief zijn met de Snerttram en nog veel meer activiteiten. Voor bijzonderheden verwijs ik naar de website.

Parkeren is geen punt in dit deel van de stad, onbetaald ook nog eens voor een belangrijk deel en we wandelden naar het restaurantje. De ontvangst in het piepkleine (6 tafeltjes beneden en nog een entresol met wat tafeltjes) restaurant was vriendelijk en we kregen, zoals ik had gevraagd bij de reservering, een fijn rond tafeltje. De aperitiefjes kwamen snel en we bekeken het op tafel staande menukaartje van de restaurantweek. Dat zag er prima uit. Een extra gerechtje was mogelijk voor 5.50 en een wijnarrangement kost hier slechts 14.95. Eigenwijs als we zijn besloten we de wijnkaart te bekijken en die is simpel en klein, maar wel met voor elk wat wils. We kwamen uit op een Spaanse Penedes (26.96 zie ik nu op de rekening ?), die erg lekker was, maar die, zo zag ik gaandeweg de avond, ook in het wijnarrangement werd geschonken. Beetje dom van mij dus........

Lekker brood (witbrood met olijven en donkerbruin) werd op tafel gezet met wat boter en een amuse werd gepresenteerd. Een truffel van hazelnoot met eendenlever. Helaas vergeten te fotograferen, maar de bal was heerlijk! Een lekker beginnetje.

Het voorgerecht was een cannelloni van tonijn en kalfsfilet Amricain. P1020859 Een mooi rolletje van heerlijke filet en lekkere tonijn dus, met erbij wat sla, een filodeegstengel gevuld met een bieslookstengel, lekkere zoetzure stukjes paprika en een mooie groene streep dragonmayonaise. Zowel apart als samen erg lekker. Mooi op smaak ook, her en der een zoutkristal waardeer ik altijd wel.

Het tussengerecht was gegrilde dorade Royal met diepzeegarnaaltjes, groene boontjes en lauwwarme sinaasappelvinaigrette. En precies ook dat troffen we aan. P1020860 Mooie stukjes prima gegaarde vis, lekkere garnaaltjes (ik weet het verschil niet tussen diepzee en ondiepezeegarnaaltjes, maar dat ligt aan mij, straks even googelen), heerlijke vinaigrette, wat opmerkelijk is want ik ben niet zo voor citrus in warme gerechten en ook nog wat plukjes zomerpostelein, heel toevallig een favorietje van me. Waar kun je iemand al niet blij mee maken!

Voor het hoofdgerecht konden we kiezen tussen vis of vlees (gegrilde lamsfilet met gefrituurde Cevenne uiringen, truffelroom en rode wijnsaus) en heel toevallig hadden we allevier gekozen voor de vis. Het vlees wat ik voorbij zag komen zag er overigens uitstekend uit.

P1020861 Onze vis, op de huid gebakken kabeljauwfilet met zalf van aardappel en olijven met schuimige vissaus geparfumeerd met kurkuma verscheen en zag er goed uit. De vis was ook uitstekend, de zalf ook, alhoewel voor mij persoonlijk de zwarte olijven wat overheersend waren qua smaak, maar erbij werden ook nog linten courgette en een wortel geserveerd en behalve dat die linten erg veel waren vond ik ze ook gewoon niet lekker. En dat was eigenlijk toch wel heel jammer. Ik weet niet wat ermee gedaan was, niet heel veel denk ik, maar het smaakte naar mijn idee niet naar courgette (of juist wel, maar dan gekookt zonder enige toevoeging, dat weet ik dus niet) en detoneerde dus. Een wortel vind ik altijd wel geinig, maar alledrie de mannen zijn wortelhaters dus de opmerkingen waren niet van de lucht. Het was best een mooie wortel.....

Het dessert maakte gelukkig alles weer goed. P1020862 Bittere chocolade, kokos en aardbeien met een vleugje Malibu. Heel mooi ijs van heel bitere chocolade was het, heerlijk! Ook de kokos was erg lekker, niet heel overheersend namelijk en de aardbeien, de Malibu en het koekje wat erop stak waren ook alledrie erg lekker. Een fijn dessert.

We sloten af met uitstekende espresso voor ons en voor Ole een cappuccino en daarbij verschenen nog wat friandises. P1020866 Een madeleine met een sinaasappelvleug en wat room, bonbonnetjes met o.a. nootmuskaat en kletskoppen. Lekker, lekker!

Ik keer hier absoluut terug. Hier wordt mooi gekookt tegen zeer schappelijke prijzen. Complimenten wat mij betreft.

13 gedachtes over "Brazzo in Rotterdam"

john golsteijn

Klinkt allemaal prima. Mooie presentatie op je bord. John
3 december , 2008 om 12:37 pm

Tanja

Dit is dus helemaal goed. Ik hou hier wel van. Hopelijk wordt de sectie Vietnamees uitgebreid want dat blijft een zeldzaamheid in Nederland.
3 december , 2008 om 12:59 pm

Yvon

Gek is dat, ik zie en lees schitterende foto's van de gerechten bij de Bokkedoorns en dan hierbij zit ik te watertanden :-S Over Bond ook al veel gelezen (als in 'grimmig'), ik wacht wel even op de blue rayversie.
18 december , 2008 om 00:50 am

Koe

Gruwelijk wazige foto's, mobieltje? Gewoon zonde, het verziekt de hele website...
2 maart , 2009 om 11:12 am

Jaartal Weblog

Ziet er super uit ... fijne gerechten, nette prijzen ... wat wil je meer he?!
30 augustus , 2009 om 12:01 pm

Carla

@ Myriam Ja, xc3xa9n, xc3xa9n, xc3xa9n. De Zwaan lijkt steeds minder sympathiek.
31 augustus , 2009 om 08:55 am

Bert

Ik kan me voorstellen dat je hier terugkomt. Het zijn mooie visgerechten.
31 augustus , 2009 om 17:05 pm

john golsteijn

Nou Carla mooi diner op de laatste dag van de restaurantweek. Prima gerechten voor een schappelijk prijsje. Jammer dat deze week slechts een week is. Had er graag gebruik van gemaakt. Maar jullie waren hier bofkonten! Gr. john
31 augustus , 2009 om 17:50 pm

Agnes

Ik zit op dit moment druk over en weer te mailen met mijn familieleden. We zijn op zoek naar een leuke zaak voor tweede kerstdag. Ik dacht zelf ineens aan Brazzo, leuk en niet txc3xa9 deftig ( voor de familie), en heb zodoende je recensie er weer eens op na gelezen. Nu de rest nog even overtuigen;-)
4 november , 2010 om 21:19 pm

Carla

Ah, leuk zeg, Brazzo is volgens mij perfect dan, gewoon goed en leuk en niet onwijs deftig! Succes Aagje ;-)
4 november , 2010 om 21:31 pm

Agnes

Het is me wat zeg! Heb ik alles in de strijd gegooid om mijn familie te overtuigen van Brazzo voor Kerst. Uiteindelijk gelukt. Zijn ze gesloten op tweede Kerstdag. Nu een tafel gereserveerd bij de Machinist, ook plezierig en niet txc3xa9.
9 november , 2010 om 14:22 pm

Carla

Ai! Nou, De Machinist lijkt me ook heel leuk, ik ben er zelf nog niet geweest, C. wel en die vond het er zeer behoorlijk. In ieder geval veel plezier, ik heb die dag 15 gasten en ben nu al aan het bedenken hoe dat in het vat te gieten.
9 november , 2010 om 14:24 pm

Agnes

Delegeren Carla! Is de enige manier;-)
9 november , 2010 om 14:45 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl