DSC09382
DSC09382

Heerlijk Rotterdam

Op 1 september 2009 in Rotterdam.

Op deze licht bewolkte zondag begaven we ons richting Westerkade, want we waren uitgenodigd om Heerlijk Rotterdam te bezoeken. Nu ben ik niet kapot van evenementen waarbij je over de koppen moet lopen en in de rij staan voor een hapje eten doe ik al helemaal niet, dus ik vertrok eerlijk gezegd met gemengde gevoelens.

We bleken Vippers te zijn en liepen via de Vip-entree, waar je dan zo'n all inclusive bandje om je pols krijgt naar binnen. P1020869 Het was nog heel rustig. Wel prettig, zo konden we alle paviljoens goed bekijken en alvast een blik op de verschillende menukaarten werpen. We gingen ons even melden in de Vip-tent en verpoosden ons daar wat met wat witte wijn en twee hapjes.P1020871

Een eerste hapje was iets met geitenkaas met een korstje, halfgedroogde tomaat en een heerlijk kruidig sausje erbij. Uiteraard ook weer balsamico, maar die was niet heel storend. Deze tent trouwens wordt het hele evenement door gebruikt door de sponsors en die worden weer verzorgd door een cateraar of misschien wel door een koksopleiding. Ik ben het helaas vergeten te vragen. P1020872_2Na een tijdje babbelen verscheen er een tweede hapje, gebakken zalm omwikkelt met spek in een leuk sausje.

Hierna vonden we dat we weleens aan de wandel zouden moeten, want het werd allengs drukker.

Onze eerste stop was bij Het Wereldmuseum. Dat was me aangeraden via een forum op internet waar deze manifestatie ook kort ter sprake kwam.  Cees Helder heeft zijn naam verbonden aan de wijnbar en het restaurant van het Museum. Hij adviseert bij de keuze van de producten en de gerechten. Kinderen tot 12 jaar eten in het Museum gratis mee, altijd leuk om te weten lijkt me.

We kwamen hier voor de sukade, maar moesten eerst proeven van 'Breken, soppen, proeven": brood en churros lagen klaar en daarmee konden we proeven van een viertal sausjes. Runderjus (MRIJ natuurlijk) met Afrikaanse kruiden; beurre Blanc met piment Espelette; kreeftenjus met vanille uit Madagaskar en rouille en huisgemaakte mayonaise met wasabi en sereh. Leuk bedacht, maar wat mij betreft niet heel spectaculair qua smaak. P1020873 De bonbons die ernaast lagen vond ik eerlijk gezegd lekkerder.

We zochten een tafeltje, konden kiezen uit een passende wijn en kregen na enige tijd een bordje met kalfsucade met jus de veaux met Marokkaanse kruiden en couscous.P1020875  Lekker!

Van mijn buurman, die driftig bezig was de stand van het voetbal te achterhalen, mocht ik een Zeeuwse mossel in een Thaise groene curry proeven en ook die was erg lekker.

Al wandelend kregen we trek in oesters. P1020878 Op het bordje van de Club Room van de SS Rotterdam (ja, het hele verhaal is bekend, maar ooit opent het allemaal wel) stond 'oester Rockefeller'. P1020877 Die gingen we proberen vonden we. Erbij een glas witte wijn, ik meen een Veltliner, maar dat weet ik niet zeker. De oester was bedekt met heel veel groene kruiden en daarna in de oven gegratineerd met nog wat flinters kaas. Lekker, maar de oester viel dus weg. Maar ach, oester Rockefeller klinkt wel oceaanstomerig, dus een kniesoor.

Onze volgende stop was bij Parkheuvel, mijn absoluut favoriete restaurant in Rotterdam en omgeving. Er was hier keuze uit drie gerechten. P1020880En van ons koos voor het Baambrugsbigbuikspek met Westlandse doperwtenschuim en truffeltapenade en was diep onder de indruk. Het doperwtenschuim was meer een zalf en er zat nog een heerlijk kruidje (wij dachten dragon) door. Een mooi gerechtje. Erbij een glas Grüner Veltliner, Rabl, 2008, Kamptal, Oostenrijk. De andere drie, waaronder ik, kozen de ravioli van Bresse kip met langoustinecréme en Hollandse garnalen. P1020881 Ik was diep onder de indruk van dit gerechtje en kreeg er eerlijk gezegd razende trek van. Absoluut heerlijk dit. Ik dronk hier ook een Veltliner bij, de beide andere heren een Chateau de Lastours, Arnaud de Berre, 2005, Corbieres, Frankrijk.

En toen wilden we eigenlijk gewoon plain oesters. Op naar Schmidt dus. Aan de ene kant de vis van Schmidt, aan de andere kant de champagnebar. Wat wil een mens nog meer. P1020882 Twee mannen ontfermden zich over de bestelling van de oesters, de andere man over de bestelling van de champagne, dus alles kwam goed.

De oesters waren goed, maar niet heel goed. Dat verbaast me dan weer van Schmidt eerlijk gezegd. Ik heb ze dus weleens beter gegeten.

P1020874

De twee mannen in ons gezelschap kwamen beiden uit Schiedam, dus Lepels moest absoluut even bezocht worden. Nu vind ik dat helemaal geen straf, want ik was erg te spreken over Lepels tenslotte.

Ook hier vonden we een tafel.

We kozen diverse gerechtjes. P1020886 Twee mannen de dorade: filet, licht gepekeld, créme van artisjokken en basilicum; schuim van piccalilly, crunch van gedroogde
uitjes. Erbij uiteraard weer een wijntje. Ze waren trouwens niet erg weg van dit gerechtje. Veel te veel saus. Ik herinner me de basis van dit gerecht overigens van ons bezoek aan Lepels tijdens de restaurantweek in het voorjaar. Weliswaar in uitgeklede vorm, maar toch. Het was inderdaad nogal een berg saus, nou ja, die combinatie dan van créme en schuim. Maar dat wordt utieindelijk gewoon saus. Jammer.

Een aangeschoven dame koos voor de gepocheerde Gillardeau oester met emulsie van Granny Smith; croutons van zuurdesembrood. P1020887 Zij was hierover tevreden. Erbij kreeg ze trouwens een glaasje Pom. Een soort van appelsap meen ik.

Echtgenoot en ik waren eensluidend in keus (en in oordeel). P1020888 Gekarameliseerd buikspek met sinaasappelsuiker; varkenswangetje, gestoofd, met vinaigrette van uitjes. En nog iets van pompoencréme erbij meen ik. En een wijntje.

Erg lekker. Heel gewoon heel erg lekker eigenlijk. Weer zoiets waar ik vreselijk trek van krijg.

We konden niet vertrekken vonden we zonder De Zwethheul aan te doen.  Hier kon je uit drie gerechtjes kiezen, waarbij dan een glas te krijgen (kopen) is. Ook een zestal flessen wijn waren verkrijgbaar.

Wederom kozen we allevier iets anders, waardoor we dus alledrie de gerechtjes hadden.

Twee mannen kozen de parelhoen. P1020891 Als ravioli geserveerd met een saus van dragon. Erg lekker (ik mocht een hapje proeven), maar niet zo lekker als de ravioli bij Eric van Loo. Echtgenoot had de tong. P1020892 Gepocheerd, bâtonnets van paling, Cuore di Bue tomaat en saus van gerookte knoflook. Zag er mooi uit en was qua smaak ook in orde.

Ikzelf had de kreeft. P1020889 In knolselderij geserveerd, sinaasappel en emulsie van lavendel erbij.

Lekker was het. Maar niet hemelbestormend lekker helaas.

Erbij een glaasje wijn. Een Chardonnay uit Chili. Lekkere wijn.

En hierna vonden we het eigenlijk wel mooi geweest. De best prettige muziek van de DJ formatie Diephuis werd allengs luider, het bezoekersaantal steeg, dus het was tijd om te vertrekken.

Een leuke ervaring dit. En lekkere hapjes.

16 gedachtes over "Heerlijk Rotterdam"

john golsteijn

Ben het helemaal met je eens Carla, niet een plek om terug te keren. Presentatie van de salade op de foto ziet er ook een beetje rommelig uit. Gr. John
3 december , 2008 om 12:35 pm

Tanja

Ik vind zo'n salade eigenlijk helemaal niets voor jou! En dan ook nog tonijn uit blik. Ik wacht eerlijk gezegd op een andere recensie :-)
3 december , 2008 om 12:56 pm

petra

Bijna weer retro, deze borden ;-)
3 december , 2008 om 21:06 pm

Jaartal

Tonijn moet ook niet paarsig zijn trouwens (grijns)
3 december , 2008 om 22:13 pm

Jaartal

de kreeftenmayonaise lijkt echt uit een flesje te komen, ai ai
3 december , 2008 om 22:17 pm

Yvon

Jammer, vooralsnog geen aanwinst dus voor BAB. De site ziet er goed uit. Dat rommelige op het bord tonijnsalade vind ik juist wel leuk, maar bord van vriendin met dat rondje frutsels eromheen...
18 december , 2008 om 00:45 am

Agnes/ Aagje

Leuk verslag Carla. We hebben erg veel van de dezelfde gerechtjes genoten zie ik, en sommigen txc3xb3ch heel anders ervaren.Ik ga er maar van uit dat jij een meer doorgewinterde proever ben dan ik. Maar inderdaad de ravioli van Eric van Loo was heerlijk....
1 september , 2009 om 11:58 am

Carla

@ Myriam Ik heb het idee dat in Nederland bij dit soort evenementen altijd entree wordt geheven eigenlijk. @ Aagje Meer doorgewinterd? Geen idee, smaken verschillen nu eenmaal (gelukkig trouwens).
1 september , 2009 om 12:12 pm

jaartal Weblog

leuk leuk leuk .....
1 september , 2009 om 23:12 pm

Tanja

Leest allemaal erg lekker. Ook fijn dat je VIP was enzo zodat je rustig van alles kon genieten. Niets zo erg dan dat gedrang om een bordje van het een of ander.
3 september , 2009 om 07:38 am

Ramon

Wat fijn dat je VIP was, wij hebben toch flink moeten betalen voor alle gerechtjes. Het bleef bij ons dus bij gezellig delen (waarbij het 'Breken, soppen,..' concept van het Wereldmuseum heel fijn was). Bij Parkheuvel waren wij minder enthousiast over de Baambrugsbigbuikspek, hij was droog... Het Kasteel van Rohn was trouwens een verassende aanrader geweest, ze hadden een fijne carpaccio.
4 september , 2009 om 17:42 pm

Yvon

Heerlijk, al die gerechtjes uitproberen!
5 september , 2009 om 14:37 pm

Carla

@ Tanja (en Ramon) Vip (had ik het maar niet geschreven....) betekent hier dat je een aparte ingang hebt om het terrein op te komen en dat je ontvangen wordt in een aparte tent achteraan. Soms loopt er iemand van de sponsoren met je mee, maar je hobbelt gewoon net zoals iedereen de paviljoens in. En we betalen het heus zelf.
6 september , 2009 om 10:40 am

john golsteijn

Kan heel gezellig zijn. Dit soort evenementen worden we mee overspoeld. Maar deze klinkt aangenaam. Met een aantal vrienden kan dit bij mooi weer een aangename invulling zijn voor een vrije middag. En Carla we zijn verwend!! Maar leuk verhaal en foto's. Gr. John
14 september , 2009 om 19:45 pm

Petra vd Wilk

Pas nog hier wezen eten. Een paar maanden geleden heerlijk geluncht en pas voor het diner geweest. Beide keren prima in orde. Ze hebben van de beginnersfouten geleerd denk ik. Vriendelijk onthaal, netjes geholpen en bovenal, heerlijk gegeten. Barolo is een echte aanrader en gelukkig dicht bij huis.
26 oktober , 2009 om 16:58 pm

M. Solos

Heb bij Barolo op 13/12 de 65ste verjaardag van mijn man gevierd met een Brabantse koffietafel. Ondanks dat dit iets is wat niet standaard op de kaart staat bij Barolo is de uitvoering perfect geweest nadat e.e.a. een keer met Mike,de eigenaar,was doorgesproken. De dag zelf is onvergetelijk geweest. Men had overal aan gedacht: mensen met een varkensvlees intolerantie, vegatrische gasten, speeltonnetjes voor de kinderen. Het restaurant is goed te bereiken, ondanks dat onze genodigden uit nogal verschillende richtingen kwamen heeft niemand er langer dan 3 kwartier over gedaan om ter plaatse te zijn. Het restaurant beschikt over adequate faciliteiten voor rolstoelgebruikers. Grote, gratis parkeerplaats voor de deur. Vriendelijk, behulpzaam personeel. Barolo is, behalve een goed restaurant, ook DE plaats voor speciale gelegenheden. Een dikke 10!
18 december , 2009 om 16:15 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl