DSC09382
DSC09382

De Zwethheul in Schipluiden

Op 16 oktober 2009 in twee sterren, Zuid-Holland.

Op deze zaterdagavond van het jaarlijkse werkgroepweekend gingen we naar De Zwethheul. Een geheel verbouwde Zwethheul, van binnen dan. Terracottatinten, krukken, bankjes, hout en een lange bar vormen tegenwoordig de lounge. Aan de entree is weinig veranderd. Hoe het restaurant er nu uitziet weet ik niet, maar ook daar waren de kleurstellingen warmer dan voorheen. In de serre waar ons gezelschap de maaltijd zou gebruiken was voorzover ik kon zien alleen de vloerbedekking veranderd en uiteraard, maar dat was al eerder gebeurd, de raamdecoratie.
We begonnen met een aperitief in de lounge, voor de meesten van ons een witte wijn, voor een enkeling een glaasje champagne. Moét et Chandon volgens mij.
Er bij wat knabbels.P1030053 Of zoals men het hier noemt: Westlandse groentegarnituren. Een glaasje met miniworteltjes en een prettig zoutje onderin, een glaasje met julienne van bleekselderij, een glaasje met groene aspergepunten met een crémetje van het n of het ander, nog een glaasje met gemarineerde schijfjes radijs aan een stokje en tot slot een glaasje met diverse chipjes, o.a. van chorizo en iemand meende ook biet te proeven. Leuk om mee te beginnen. Het worteltje vond ik het geestigst.
Erna in een puntzakje een gepaneerde 'visstick' van tong met onderin een remouladesaus. Lekker en geinig, maar wel lastig te eten.P1030072
Op verschillende manieren bereid, créme, melksorbet en posset.
Het pr-dessertje was iets met mango en een rietje, lekker! Het dessert was inderdaad citroen. Op de posset na, die lastig te vinden was op het volle bord, was alles naar mijn smaak te zuur. De nuance viel geheel weg en mijn mond trok nog net niet samen. Jammer, want een citroendessertje kan zo verfrissend werken tenslotte.
Erbij een glaasje Jurançon, vin doux naturel 2005, Domaine de Souch, Jurançon, die ik nogal gewoontjes vind eerlijk gezegd.

We sloten af met koffie en friandises P1030075 en voor enkelen een digestief. Ik probeerde een eau-de-vie de Sapin en die was lekker. Echt zo'n struiken eau-de-vie. Bij de friandises nog heerlijke chocoladelolly's. P1030076
Behoorlijk tevreden verlieten we dit prettige restaurant, het was weer eens verwennerij

8 gedachtes over "De Zwethheul in Schipluiden"

john golsteijn

Mooi menu. De risotto lijkt me hemels zeker met de wijn. Dit adres zal ik onthouden. Mooie presentatie van de gerechten. Dank voor je verhaal Carla.
30 december , 2008 om 20:00 pm

Raymond

Het klinkt nog steeds uitstekend. ;-) In het verleden 2x gegeten en vond het toen ook erg goed. Weer eens leuk om binnenkort te proberen dus...
11 januari , 2009 om 22:10 pm

Carla

Johan/Lex: mailen jullie mij even ajb, door de overgang naar de iMac ben ik alle adressen kwijt en ik heb zo'n leuke foto van jullie!
16 oktober , 2009 om 14:19 pm

Jaartal Weblog

Wow ... looking very good!
16 oktober , 2009 om 23:47 pm

Yvon

Behoorlijk tevreden... ik twijfel. Alle keren onder Erik (c?) van Loo was fantastisch en 1x met A en hij wil er beslist niet meer heen. Ook na een (eerdere) verbouwing. Ik vind het een prettig restaurant, niet hemelbestormend qua gerechten maar gxc3xb3ed.
25 oktober , 2009 om 17:31 pm

Carla

Het zaaltje bij Parkheuvel was ook al bezet, je kent mijn voorkeur :-)
26 oktober , 2009 om 09:33 am

Zoals ik dit lees wil ik het wel proeven. Vooral de schol. Gr. John
30 oktober , 2009 om 20:36 pm

Andrea

Ooit, heel, heel lang geleden ben ik een keer bij de zwetheul geweest. (in de tijd van de Nouvelle cuisine). Na lezing van jou recensie misschien toch eens op herhaling. Liefs Andrea
1 november , 2009 om 14:56 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl