DSC09382
DSC09382

De Gieser Wildeman in Noordeloos

Op 28 mei 2010 in één ster, Zuid-Holland.

Op deze dinsdagavond reden we met gezwinde spoed, via de pont bij Schoonhoven, naar Noordeloos. Ons doel was de Gieser Wildeman. Wij waren deze avond uitgenodigd voor een dinertje met zijn vieren. Voor echtgenoot was het de eerste keer dat hij er zou eten, ik was er al eens geweest voor een lunch.
Na het parkeren op eigen terrein merkte echtgenoot op dat helemaal niets hem meer deed denken aan De Boterhoeve, die hier vroeger zat. Nu was dat ook wel heel lang geleden natuurlijk. De entree is ruim, de ontvangst was vriendelijk en we werden naar onze tafelgenoten, die al aanwezig waren, gebracht. Een vriendelijke kennismaking, een fijne klik en we begonnen met een glaasje champagne, wel zo feestelijk tenslotte.
De inrichting is nog zoals hij was: leisteen, grijs, bruin, sansevieria's in grote potten en een deel met een verlaagd plafond, waar ik niet veel van begrijp, maar waar vast een reden achterzit. Het personeel is kundig en lichtjes eigenwijs, soms wat mij betreft iets te eigenwijs, we zijn tenslotte wel de gasten.

Boter, zout en peper stond al op tafel en bij het voorgerecht kwamen er ook broodjes. Maar zover waren we nog niet, we dronken eerst op ons gemak de champagne, een Raoul Collet 'Grand Réserve, uit. Erbij wat kaaskoekjes met een pipetje waarin een mandarijnenmousse zat. Een leuke combinatie, het zeer hartige kaaskoekje met de zoetigheid van de mandarijntjes.
De kaart werd ons overhandigd. Ik was erg nieuwsgierig naar de kaart, want die staat helaas niet on line, dus van enige voorpret was niet veel sprake geweest. 6 Voorgerechten kent men hier, 7 hoofdgerechten en 5 desserts en dan nog een grand Gieser Wildeman dessert. Ook menu's natuurlijk. Driegangen voor 49,50, 4 voor 63.50 en 5 voor 75.00. Wijnarrangementen zijn ook mogelijk 8.50 per glas.
Het viergangenmenu van deze avond werd ons uitgelegd en dat klonk zo aanlokkelijk dat we dat allevier graag wilden.
Onze gastheer wilde geen wijnarrangement, wat ik heel verstandig vind als je nog moet rijden en bekeek het uitgebreide wijnboek. Ik heb er zelf ook even een blik in geworpen en vond de wijnen, die uiteraard mooi waren, helaas flink aan de prijs, dat kan vriendelijker.

Nadat we onze keus hadden gemaakt, verscheen er een amuse. Een velouté met Noorse koningskrab & Boeuf sach (spelling restaurant, zoals altijd). Viande des Grisons). Verder nog wat kruidjes en wat friséesla en we vonden het een mooi begin.

De eerste wijn was een Italiaanse, een Sauvignon Blanc, St. Michael Eppan 'Sankt Valentin' , 2007 en die was lekker. Een mooie diepe, stuivende geur steeg op uit het glas en hij was een perfecte begeleider bij het voorgerecht, gerookte zalm met witte asperges, komkommer en kaviaardressing. Dit voorgerecht zag er prachtig uit. Vier in hoogte wisselende torentjes van perfect gegaarde asperge, omwikkeld met boterzachte gerookte zalm en gegarneerd met allerlei soorten viseitjes, waaronder ook wat kaviaar troffen we aan. Ook nog een romig sausje ertussen en erop, wat groene kruidenolie en iets van een groentje en het plaatje is compleet. Een mooi, verfijnd gerecht, perfect uitgevoerd.

Het tweede gerecht liet onze gastheer begeleiden door een Bourgogne Aligoté, J.M. Boillot, 2004 en dat was een echt fijne Bourgogne. Mooi diep, mooie reuk en een fijne diepe afdronk. Hij paste perfect bij het tussengerecht, op de huidgebakken zeebaars met inktvis, Hollandse kokkel, paksoi en crème van spitskool. Precies dat troffen we ook op het bord aan. Een uitstekend (wel wat klein) stukje zeebaars met erop een Hollandse kokkel (de mijne was lichttaai helaas), ernaast links de crème van spitskool en rechts de paksoi en een torentje van inktvis. Wederom een verfijnd gerechtje.

De rode wijn, een Gigondas, Domaine les Pallières, 2000, was bijzonder mooi vond ik. Prachtig van reuk en mooi vol van smaak en dus een perfecte begeleiding bij het hoofdgerecht, MRIJ ossenhaas met krokante kalfssukade, sjalottensaus en seizoengroenten. Twee uitstekende stukken ossenhaas troffen we aan, omgeven door een mooie diepe saus, waarin de sjalotten duidelijk aanwezig waren. Het vlees werd omgeven door fijne seizoensgroentjes en links lag nog een stukje mooi krokante sukade van het kalf. Heerlijk was het. En wederom mooi uitgevoerd.

Ons werd kaas aangeboden en dat sloegen we natuurlijk niet af. De gastvrouw is geen kaasliefhebster en tot haar verrassing - en de onze - kreeg zij een heel leuk dessertje op het moment dat wij onze kaasbordjes kregen. Coteaux de Layon (Saint Aubin), Domaine Philippe Dellasvaux, 2008. Nu kende ik de wijn wel en hij beviel me ook uitstekend. Niet te zoet en hij kon de zuurtjes van de frambozen uitstekend hebben.
We sloten de maaltijd af met wat espresso en koffie, waarbij we wat snoeperijtjes en een kopje met een cappuccinomousse kregen.
Veel later dan verwacht namen we afscheid en we kijken terug op een zeer genoeglijke avond in fijn gezelschap. De keuken is hier degelijk en dus in orde.

9 gedachtes over "De Gieser Wildeman in Noordeloos"

Jaartal Weblog

Leuke recensie, de parels zijn er een beetje aan de haren bijgesleept geloof ik ... kreeg wel ff trek in oesters ;)
29 oktober , 2009 om 20:11 pm

Voor de truffelrisotto zou ik erheen rijden. Je hebt hem smakelijk beschreven. Met of zonder hoedje! Gr. john
30 oktober , 2009 om 20:41 pm

Andrea

Het wordt me niet helemaal duidelijk waardoor je humeur in de loop van de avond steeds verder zakte...alleen vanwege het saaie verhaal? dat zou toch jammer zijn gezien de rest want ondanks sommige want " gewone en niet hemelbestormende gerechtjes" ben je toch wel tevreden dacht ik.
1 november , 2009 om 14:27 pm

Patrick

Hi Carla, leuke recensie van een restaurant waarvan ik niet ech fan ben zoals je misschien wel weet. Gek he meestal zijn we het wel eens, tijdens onze gezellige etentjes, over het restaurant waar we eten. Ik vrees dat we het over dit retaurant nooit eens zullen worden ;) Ik vind wel dat het thema niet echt in het menu terug komt.
3 november , 2009 om 17:40 pm

Jaartal

Indrukwekkend!!! (gosh wat toch heelrijk at je zoveel knappe restaurants op redelijke reisafstand hebt joh!!!)
28 mei , 2010 om 12:16 pm

ad wijgerde

mooi, mooi, mooi, groetjes Ad
28 mei , 2010 om 12:43 pm

Agnes

Werkelijk plaatjes om te zien, vooral het dessert. Wist niet dat er aan die kant van de Lek ook leuke restaurants zaten ( op de Limonadefabriek na).
28 mei , 2010 om 13:34 pm

Gisele

Heerlijk, om te watertanden dus.
30 mei , 2010 om 13:34 pm

Patrick

Klinkt weer goed!
1 juni , 2010 om 22:05 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl