DSC09382
DSC09382

Brasserie Hof21 in Bergambacht

Op 29 november 2012 in Zuid-Holland.

Na allerlei speculaties - normaal hier in het dorp zoals in alle dorpen - bleek dat het verkochte pand van Barolo een brasserie zou gaan huisvesten met de naam Hof21. Het leuke was dat van mijn vaste dinsdagmiddagborrelclubje iemand was uitgenodigd om met 5 anderen te komen proefeten. De nieuwe eigenaren van de brasserie hebben heel slim de week voor de officiële opening een aantal avonden allerlei mensen uitgenodigd om te komen proefeten. Ik mocht dus mee op de dinsdagavond. Een vriendelijke ontvangst was het en we kregen een leuke tafel in het middengedeelte van het licht veranderde restaurant. De zebravloer is weg, wat een rustiger beeld oplevert en er staan mooie robuuste houten tafels met fijne stoelen. We hadden zicht op de keuken achter het glas en daar was het een drukte van jewelste. Verder staat er een mooie kast in de middenruimte waarin het (rund)vlees gerijpt wordt. De biertjes en wijntjes werden ingeschonken, voor mij een prettige witte Gascogne, een Domaine Haut-Marin, Cuvée Marine 2011, die ik de hele avond verder doordronk. Op tafel lag het menu. Keuze uit twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en een dessert. Prima.

Na een tijdje verscheen er vers gebakken brood op tafel met wat bakjes kruidenboter wat goed in de smaak viel. We gaven onze keuzes door en de voorgerechten kwamen.

Vier van ons kregen de carpaccio Hof21 - dungesneden ossenhaas met pijnboompitten, basilicumcrème, gerijpte kaas en kruidensla en zij waren er zeer tevreden over.

Twee van ons, waaronder ik kregen de Surf&Turf, in dit geval kalfsrosbief met een oosterse salade en krokante garnalen. Het kalfsvlees was perfect gegaard en supermals, de salade had een erg prettige vinaigrette en de krokante garnalen waren ook lekker en zeker niet te droog, goed gebakken dus. Een leuk begin. Ook bij de hoofdgerechten liepen de voorkeuren uiteen.

En van ons had de Wildpeper en kreeg een mooie portie peper van wild met rode kool, aardappelpuree en een stoofpeertje en ze was er erg tevreden over. Mooi vol van smaak en een lekker peertje

Twee van ons wilden graag de entrecote Dry Aged (250 gr.) met huisgemaakte béarnaisesaus en ook zij waren erg tevreden over het prima vlees. Ik heb een mespuntje van de saus geproefd en die was prima. Later op de avond kregen we nog een uitleg over hoe de rijpingskast voor het vlees werkt, maar dat is voor een deel langs me heengegaan, dus daar vraag ik een volgende keer nog eens naar.

De drie anderen, waaronder ik, kregen desgewenst de zeebaars, op de huid gebakken en met ratatouille Provenaalse tomatensaus. Een mooi stukje zeebaars kregen we, erop nog twee gebakken gamba's en een heerlijke, zeer hoog op smaak zijnde tomatensaus erbij. Wat mij betreft had de huid van de vis wel iets krokanter gemogen, nu heb ik hem niet gegeten.

Als garnituur kwamen er bakjes met lekkere frietjes, een salade, spruitjes met uitjes en nootjes en wat mayonaise op tafel en eigenlijk hebben we er erg lekker van gegeten. Na een fijne pauze kwam het Petit Dessert, wat gigantisch was. Op het menukaartje staat met verschillende zoete lekkernijen.

Nou dat was nogal wat: een stukje cheesecake, mousse van speculaas, amandel met perenroomijs, vruchtenbavarois, aalbesjes, brownie en vijg. Alles even lekker, niet te zoet en lekker fris door het fruit. Maar aan de ruime kant, dus mijn bordje was niet helemaal leeg. We sloten niet af met koffie, maar namen nog een drankje en na iedereen natuurlijk zeer hartelijk te hebben bedankt verlieten we de nieuwe, gastvrije, brasserie. Een bezoek meer dan waard wat mij betreft en ik hoop ook dat het goed zal gaan lopen. Prijzen ken ik niet, de website zal binnenkort on line komen en daarop zijn dan ook de kaarten te zien.

1 gedachtes over "Brasserie Hof21 in Bergambacht"

Anonymous

Super leuk om te lezen dat het een leuke beleving is geweest. We gaan zeker een keer eten als het open is. Groet, een culinair liefhebber.
29 november , 2012 om 17:52 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl