DSC09382
DSC09382

Le Cor de Chasse in Wéris

Op 5 januari 2013 in één ster, België.

Tijdens ons weekje in de Ardennen met Kerst wilden we natuurlijk ook wel wat restaurants bezoeken. Mijn oog was gevallen op Le Cor de Chasse, een nieuwe ster in een dorpje vlakbij waar ons huis stond. In verband met sneeuw vond ik dat wel slim. Nu heeft het de hele week alleen maar onwijs veel geregend, maar goed, le Cor de Chasse was ruim van tevoren gereserveerd.

Het gebouw was mooi verlicht toen we aan kwamen rijden, parkeren kan op eigen terrein en de ontvangst was vriendelijk. We kregen een rechthoekige tafel in het ruim opgezette restaurant met zicht op de activiteiten in de keuken.

Blijkbaar gaan Belgen op Kerstavond - want dat was het - met de hele familie op restaurant, er zaten diverse grote gezelschappen die naarmate de avond vorderde de nodige decibellen in de lucht zetten....De akoestiek is hier dus niet heel briljant. Het restaurant was op 1 tafel voor 4 na overigens geheel gevuld (ik dacht eerst dat er 2 tafels leeg bleven, maar later op de avond kwam ook dat gezelschap). We begonnen met een glas champagne. Elders ingeschonken, dus ik heb de fles niet gezien. Dat vind ik overigens vervelend, ik zie champagne graag aan tafel ingeschonken.

Er verschenen een drietal piepkleine, maar zeer smakelijke amuses, die precies deden wat ze moeten doen: de eetlust opwekken. Als eerste een schaaltje met erin paling/biet/foie gras. Mooie smaakjes bij elkaar, hoewel ik het allemaal wel heel pietepeuterig klein vond eerlijk gezegd.

Als tweede een bordje met haring/Granny Smith/bieslook. Een mini stukje erg lekkere haring, ijs van de appel, blokjes van de appel, wat bieslook en schuim van bieslook. Mooi om te zien en weer een mooie combinatie. Tot slot op een hoog bordje gemarineerde tomaat, tartaar van gamba en wasabi. De laatste in de vorm van crème en als kruim. Helaas ben ik vergeten hiervan een foto te maken, de combinatie van de mooie rode, zeer zure, tomaat, de fijne tartaar van de gamba en het mooie groen van de wasabi was mooi om te zien. Het menu nam een aanvang met het inschenken van een witte wijn door de vriendelijke Nederlandstalige sommelier. Een Rueda, Val de Vidé 2011. Een prettige allemansvriend. Het eerste gerecht kwam redelijk snel.

Saumon/huitres Gillardeau. Gemarineerde zalm, oester, komkommer, verveine, yoghurt met geitenkaas d'Ozo. Precies dat troffen we ook op het bord aan. Een mooi stukje gemarineerde zalm met erop de oester die als ware uitgesmeerd was. Ernaast wat rolletjes gemarineerde komkommer, ijs van komkommer en verveine en een krokantje, wat wegsmolt als ouwel in de mond van verveine en komkommer. Om het af te maken nog wat romige toefjes yoghurt met geitenkaas en wat gelei her en der van komkommer en verveine. Een lekker begin. Waarna het grote wachten begon. Het viel me op dat de meeste personeelsleden eigenlijk erg veel in de keuken stonden. Te wachten waarschijnlijk, maar het gaf wel een wat rare indruk. De tijd tussen de gerechten liep soms op tot ruim drie kwartier en dat vind ik gewoon veel te lang. De sommelier schonk wel regelmatig de wijn bij, dat moet ook gezegd, maar zo'n lange wachttijd is niet plezierig. De tweede wijn was ook een Spaanse. Een Bolo, Godello 2011, Valdeorras. Een wat steviger, erg prettige wijn.

Erbij het tweede gerecht. Dorade Royale, crabe de la mer du nord. Dorade dus met krab uit de Noordzee. Een mooi stukje gebakken dorade kregen we, met erop de krab. Daarop een soort lapje, wat leek op spek uit Colonnata, maar wat pannacotta van soja en groene citroen bleek te zijn en mooi combineerde. Erbij geleitjes van zwart sesamzaad en algen en ook nog wat kruim van sesam. Leuke smaakjes vond ik. De derde wijn, een Chateau Longues Róges, Amazone, Bordeaux Clairet 2010, een behoorlijke donkere rosé, vond ik eigenlijk erg lekker, terwijl ik over het algemeen niet heel kapot ben van rosé, dus een puntje voor de sommelier.

Het gerecht erbij vond ik zeer verrassend. Pigeon/foie gras. Het middelpunt was een vierkant van duif gekonfijt in soja (wat je overigens niet proefde) met erop een flink stuk perfect gebakken ganzenlever. Verder diverse bereidingen van aardpeer (crème, geschaafd en een torentje) waar her en der ook wat truffel te proeven was. Verder wat gesmolten en wat geschaafde mimolettekaas. De topper van de avond vond ik dit, een mooi gerecht! We vervolgden met een glas Domaine du Métore, Clos de Bijou, Saint Chinian 2009. Een mooie, volle rode wijn uit de Languedoc.

Erbij het hoofdgerecht. Facon de nos Forts. Reekalf dus. Een perfect stuk vlees kregen, boterzacht en uitstekend van garing. Erbij diverse groentjes (bietjes, rettich, pompoen) en wat verkruimelde pistachenootjes. Onder het vlees lag de gekruide pompoen met sjalotjes, erg lekker.

Het eerste dessert kwam. Blanc comme neige. Kokos, witte chocolade en yoghurt. Eigenlijk smaken die niet goed bij elkaar passen en eerlijk gezegd was ik ook niet bepaald onder de indruk. De dessertwijn werd ingeschonken. Een Wernersbach, Feinherb Riesling 2010. Een prettige, niet te zoete wijn.

Het Dessert de Noël verscheen. In tweeën. Eerst een bordje met kokos, hazelnoot, peer, aardbei, chocolade, koekjes en geleitjes en dit dessert vond ik wel lekker. Kokosijs vind ik lekker, zo ook de diverse geleitjes en koekjes.

Erna nog een schaaltje met wat chocoladebereidingen en de interpretatie van de kok van Mojito en ook dit vond ik best lekker. We sloten af met goede espresso en verlieten diep in de nacht le Cor de Chasse. Op de wachttijden en de akoestiek na een prettig restaurant.

4 gedachtes over "Le Cor de Chasse in Wéris"

Truus Rio

Hey Carla leuk om te lezen wat wij niet hebben kunnen souperen op Kerstavond groetjes uit Heyd van Truus Rio
5 januari , 2013 om 15:40 pm

Sophie enzo

Ondanks de akoestiek en de bubbels uit een 'mystery' bubbelfles toch een aangename' place to be' lijkt mij zo.... alleen al voor dat stukje pigeon zou ik een omweg maken :-).
5 januari , 2013 om 15:40 pm

Jaartal

Mooi verhaal, fijn geschreven. Niet direct een restaurant om op de wishlist te zetten ... Maar da's het mooie van recensies.... Soms knalt een onbekend restaurant in n keer hoog op de wishlist!
5 januari , 2013 om 15:42 pm

Carla

Ja, die duif was echt een zeer aangename verrassing!
5 januari , 2013 om 15:47 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl