DSC09382
DSC09382

Old Dutch in Rotterdam

Op 1 januari 2013 in Rotterdam, Zuid-Holland.

In december, de 11e om precies te zijn, waren we ook nog een avond in Old Dutch in Rotterdam. Onze gastheer wilde ons graag de kerstversiering daar laten zien. Nu moet ik zeggen dat die ook overweldigend mooi is. Ik heb er geen foto's van gemaakt, Old Dutch was deze avond, net als alle andere, geheel gevuld en zoals altijd was het enorm gezellig. Onze gastheer en -vrouw waren net voor ons gearriveerd. We hadden een mooie tafel achterin de eerste ruimte met mooi zicht op de zeer uitgebreide mooie kerstversiering. We begonnen met een glas witte wijn, een Pouilly Fumé, les Chaumiennes, André et Edmond Figeat en die was heerlijk.

Erbij een amuse, een kruidensoesje gevuld met zalmmousse. Lekker en gewoon no nonsens, zoals het hier altijd is. Ik hou daar wel van. Het menu werd ons kort uitgelegd door de kordate zwarte brigade en dat leek de gastheer wel wat. Beide dames, waaronder ik dus, wilden wel graag vis in plaats van vlees als hoofdgerecht, maar dat was geen enkel probleem. We dronken de Pouilly Fumé door - wij dames de hele avond verder - en het eerste gerecht verscheen.

Een gerecht in drieën. Rechts wat uitstekende gerookte zalm, in het midden een erg lekker garnalenkroketje op een rondje salade van garnalen en links avocado met kreeft. Bij elk onderdeel lag een toefje met een heerlijke dipsaus en we waren erg tevreden over dit gerecht. Ook de garnalensalade onder het kroketje was erg lekker, mooi hoog op smaak.

Het tweede gerecht was tarbot met Hollandaisesaus, wat groentjes en een crème van wortel en ook dit gerecht beviel ons zeer. De tarbot was uitstekend van garing, de Hollandaisesaus mooi licht en schuimig met een fijne citroentoets erin en de groentjes waren mooi beetgaar. De heren namen bij het hoofdgerecht een fles Gigondas, Cuvée Vieilles Vignes, Domaine du Grand Montmirail 2009 en waren hier blij mee.

Hun hoofdgerecht was hertenkalf, kastanjes, aardappeltjes, spekjes, groentjes en een mooie vleesjus en ze waren erg tevreden over het mooie vlees en het fijne garnituur.

Wij dames kregen wederom tarbot. Gegrild met erbij spinazie en een schitterende risotto met garnalen. Erbij ook wat van die heerlijke vleesjus. Die vleesjus was een prachtige aanvulling op het toch al mooie gerecht, dus ook wij genoten ervan.

Het dessert was een Petit Grand dessert en bestond uit vier componenten. Geheel links een schaaltje met wat crème brûlée, dan een brownie met chocolademousse en banaan. Daarnaast een soesje met Zwitserse room en tot slot wat chocoladesorbet. En nog een toefje coulis van rood fruit. Alles goed klaargemaakt en lekker.

We tafelden nog een flinke tijd na onder het genot van koffie, espresso en een plateau met heerlijke zoetigheden en namen uiteindelijk afscheid van onze gastheer en gastvrouw en we besloten dat Old Dutch gewoon een goed restaurant is, zonder al te veel pretenties, maar altijd goed gevuld en altijd heel gezellig.

2 gedachtes over "Old Dutch in Rotterdam"

Agnes

Het is daar z leuk om te vertoeven, dat je het ze vergeeft dat de keuken pretentieloos is.Althans, jij bent eigenlijk heel tevreden als ik zo terug lees. Wij vonden het eten onlangs matig, zelfs saai. Misschien hebben we het niet getroffen, maar voor de sfeer alleen al zou ik zo weer willen.
1 januari , 2013 om 11:24 am

MyriamC

Leuk hoor. Ik hou wel van pretentieloos.
1 januari , 2013 om 11:33 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl