DSC09382
DSC09382

Cordial in Oss

Op 8 mei 2013 in één ster, Noord-Brabant.

In het kader van het Restaurantfestival (tja, weer iets anders dus, in dit geval een vijfgangenmenu met amuses, aperitief, wijnen, water en koffie voor 110 euro - 10 euro extra in verband met de ster) kon ik het niet laten om een reservering te maken. Deze keer bij Cordial. Het was al lang geleden dat we er waren en ik herinnerde me het als een fijn restaurant. Parkeren kan hier in de half open parkeergarage van het hotel, waarin het restaurant is gevestigd en niet meer op het plein ervoor, wat er nu dus kaal en leeg bij ligt.
De ontvangst was vriendelijk en we kregen een tafel voor vier in een hoek. P1050902Het restaurant is aan de donkere kant qua inrichting, de afscheiding tussen de diverse ruimten is gedaan met een soort bamboe-achtig jaloezie-aandoend gordijn, wat de duisternis nog wel wat benadrukt. Het was geen heel prettige plek, we waren omgeven door drukke andere tafels en de tafel stond pal naast een zogenaamd uitgiftepunt voor het personeel, wat veel geloop om ons heen opleverde.
Op de website had ik gezien dat we zouden beginnen met een glaasje champagne, maar dat was niet zo, we kregen een bodempje Riesling Bernhard Eifel, Mosel, Selektion Cordial wat werd aangevuld met tonic. Bepaald niet mijn favoriete drankje en ik vond het dus ook aan de flauwe kant.P1050903
Erbij drie amuses.
Links in een bordje rode biet/appel/rucola/haringkuit: erg lekker! Rechts spitskool/zalm/dille/mosterd, ook erg lekker en in een glaasje karamel, koningskrab/gember en soja wat ik ook erg lekker vond. Mooie amuses, mooi hoog op smaak en een feestje om naar te kijken.
P1050904Aansluitend verscheen er een bordje met polenta, een kwarteleitje en wat gerookte paling, wat ook alweer bijzonder lekker was en P1050905het sluitstuk van de amuses was een gouden bal gevuld met asperge, die als het ware ontplofte in je mond met erbij wat portobello en peterselie en dat gaf een erg mooi smaakcontrast. Een uitstekend begin wat mij betreft.
De eerste wijn, een Picpoul de Pinet, Domaine la Grangette, L'Enfant Terrible werd voor drie van ons ingeschonken, Ole was deze avond de BOB. Een vrij lichte wijn met een zilte toets.
P1050908Het eerste gerecht was tonijn. Tonijn met wilde garnaal / couscous / curry hangop / lychee / koriander / Buddha's hand. Buddha's hand werd er aan tafel - overigens miniem - overheen geschaafd. Een uitstekend gerecht vond ik het. Perfecte tonijn, prachtige couscous, mooi hoog op smaak, alle genoemde onderdelen waren prima te proeven en ook in combinatie perfect passend. De chipjes van garnaal waren schitterend van smaak, zo ook de gebakken garnaal zelf. Een prima gerecht dus.
De zwarte brigade stond deze avond helaas niet onder leiding van Roy Pelgrim en het leek wat rommelig te verlopen, wat wel een beetje jammer was.
De tweede wijn - men schenkt hier niet bij - was een Coume del Mas 2011, Folio, Collioure. Een wijn die me een stuk beter beviel. Leuk trouwens, een witte Collioure, die kende ik niet.P1050910
Het gerecht erbij was kabeljauw, zacht gegaard / inktvis / scheermessen /venkel / aoli / bourride. Op een mooi zonnig bord een flink stuk kabeljauw, wel heel zacht gegaard, waardoor het leek alsof er toch wel smaak verloren was gegaan helaas. Erbij wat inktvis, wat venkel, stukjes scheermes, aîoli als een soort crème bovenop de kabeljauw, overigens heel zacht van smaak en de bourride werd als saus aan tafel bijgeschonken. Met wat kleine aantekeningen weer een lekker gerecht.
De derde wijn was een Scali 2009, Voor-Paardenberg Zuid Afrika. Een prettige witte wijn, typisch Zuidafrikaans.
P1050913Het gerecht erbij was langoustine gewikkeld in kadaifideeg / Ibrico nek / yuzu / oranjebloesem / coulis / olijfolie van manni. In een nogal onhandig bord troffen we een tomaataandoende coulis aan, waar wat druppels olijfolie aan werden toegevoegd aan tafel. De Ibericonek was gestoofd en lag als een cirkeltje onder de langoustine die zoals gezegd was gewikkeld in kadaifideeg. De langoustine was perfect en combineerde prima met het deeg, de Ibericonek vond ik te zacht en te zalvig, dat mag van mij iets geprononceerder. Yuzu en oranjebloesem zijn natuurlijk vrij zachte smaakjes en heel in de verte proefde ik er iets van. Maar wederom, vanwege de perfecte langoustine, een fijn gerecht.
De wijn bij het hoofdgerecht was een Bourgogne van Bertrand Ambroise 2010. Een typische Bourgogne, ik hou wel van Pinot Noir. P1050915Het hoofdgerecht was Iers lam. Gebraden rugfilet / schouderstoof / asperge /geitenyoghurt / mosterdzaad / eigen jus. Op het bord een perfect stukje lam met erbij een asperge, wat courgette, mosterdzaad, geitenyoghurt in cilindertjes van groente, wat paddestoelen, pomme paolo en nog wat groentjes en dat alles werd afgewerkt met aan tafel geschonken eigen jus, die mooi van smaak was. Een klassiek, maar goed uitgevoerd gerecht met fijne smaken. De schouderstoof zat apart in een bakje met erop wat schuim van paddestoelen en ook dit was erg lekker. Mooi hoog op smaak met onderin nog wat gestoofde kool.
De dessertwijn tenslotte was een Tschida Auslese Angerhof 2011, die we inmiddels wel kennen.
P1050917Erbij uiteraard het dessert. Framboos/gecondenseerde melk / pistache / witte chocolade / crumble koek / vanilleroomijs. Precies dat troffen we op het bord aan, schitterend opgemaakt natuurlijk en heerlijk van smaak. Niet te zoet, mooi fris door de framboosjes, dus wederom waren we wat het eten betreft tevreden.
We sloten af met goede espresso, waarbij nog een keur aan snoeperijen kwam. P1050918Ik herinner me een crème brûlée, gezouten karamel, marshmallow, een heerlijke gouden bonbon en wat borstplaat wat vanwege het mondgevoel op het laatst gegeten moest worden.
Daarna konden we meelopen naar de lobby om te betalen - in Nederland zie je helaas nog nauwelijks de mobiele betaalmachientjes - en toen bleek dat ook voor Ole het volle bedrag werd gerekend hebben we dat maar als fooi beschouwd.
Ik vond het eten bij Cordial erg lekker. Het brood en het water werden goed aangevuld/bijgeschonken. De tijd tussen de gangen was in het begin veel te lang, maar na een opmerking kwam dat in orde. De ambiance vond ik een stuk minder en enkele leden van het personeel waren naar mijn smaak te opdringerig aanwezig, anderen overigens weer niet, die waren prettig bescheiden.

0 gedachtes over "Cordial in Oss"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl