DSC09382
DSC09382

Café de l'Espérance in Bouliac

Op 23 augustus 2013 in bib gourmand, Frankrijk.

We waren heel vroeg vertrokken, want we vinden het altijd leuk om de eerste vakantiedag lekker uitgebreidP1060744 te lunchen ergens onderweg. Zo vroeg zelfs dat we nog alle tijd hadden om La Rochelle aan te doen, waar ik goede herinneringen heb aan het restaurant van Richard Coutanceau, waar we overigens geheel toevallig nog even langsreden. Na een P1060746drankje met zicht op zee reden we vervolgens naar een piepklein dorpje ietsjes boven Bordeaux, waar een leuke BIB zou zitten. En inderdaad, die zat er. Café de l'Espérance. Een bistrot met een schitterend - gelukkig overdekt, want het was al bloedheet - terras.
Voor de lunch heeft men op weekdagen een menu voor 15 euro, maar wij kozen ons hoofdgerecht van het schoolbord. Een voorgerecht hoefde niet, we zouden later bekijken of we een dessert wilden. Voorgerechten en desserts zijn hier in buffetvorm.P1060747 Een klein bladerdeeghapje kwam en een mandje brood en we konden beginnen.
De bediening gebeurt hier door de eigenaar, een typisch Franse man, die gewoon voor alles zijn tijd neemt, ik mag dat wel, want het vakantiegevoel is er dan ook direct.
We namen een flesje rood van de kleine wijnkaart, uiteraard een heel aardige Bordeaux, gekoeld water in een karaf kwam en we gaven onze keus door.P1060748
Maurits en echtgenoot waren eensgezind in hun keus voor de entrecote. Met stip volgens Maurits, onze vleeseter, de beste entrecote ever. Perfect klaargemaakt op de grill binnen en erbij goede frieten en voor ons vieren een bak groene salade met een lekkere dressing. Meer moet dat ook niet zijn tenslotte.
P1060749Ole had zin in varkensvlees en kreeg een flink hammetje op zijn bord met ook van die perfecte frieten.P1060750
Ik had onglet - longhaas - ontdekt en kreeg een gigantisch stuk longhaas. Perfect gegrild, boterzacht en mooi rood van binnen. Alles afgewerkt met lekker zeezout en weer die frieten. Smullen!P1060751
Van het dessertbuffet vervolgens, want dat konden we toch weer niet weerstaan, kozen we allerlei heerlijkheden. De baba, waar ik meestal niet zonder kan heb ik deze keer laten staan en ik heb me beperkt tot een fantastische chocoladetaart, een tiramisu en wat fruit. P1060753Een heerlijke maaltijd en een geweldig begin van onze vakantie. Een aanrader dit restaurant als je toevallig in de buurt bent en tijd hebt om te lunchen.

1 gedachtes over "Café de l'Espérance in Bouliac"

Carla

Ja, het was een heerlijk begin. Maar er komt nog meer moois ;-)
23 augustus , 2013 om 06:29 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl