DSC09382
DSC09382

Calla's in Den Haag

Op 10 juli 2014 in één ster, Zuid-Holland.

Ruim elf jaar was het geleden dat ik er was. Geen wonder dat er aan de inrichting het nodige was veranderd, hoewel de basis van het restaurant boven hetzelfde is gebleven. Wel miste ik de deur waardoor tijdens mijn laatste lunch in 2003 opeens een wisseltruc plaatsvond tussen twee leden van de zwarte brigade die volgens ons absoluut een tweeling moest zijn en waarover we vreselijk gelachen hebben. Dit even ter inleiding. We kregen zoals gevraagd een ronde tafel bij het raam, waarbij de stoelen gericht zijn op de rest van het restaurant. Twee andere tafels naast ons waren bezet, de rest was leeg. Ik telde in totaal 9 tafels en dan is er beneden bij de entree, waar ook de keuken en de toiletten zijn nog een chef's table.
DSC03359De vriendelijke jongeman die deze middag de tafels in zijn eentje van eten en drinken voorzag vertelde dat het Heerlijk.nl menu bij Calla's een all-in arrangement was, inclusief een aperitief, wat glazen wijn, water en koffie. Dat vonden we verder prima.
De inrichting is heel rustig, wittinten en beige/bruintinten. Ook de tafelaankleding is heel rustig. Ik miste wel de calla's die vroeger in de houder boven de trap hingen, dat stond altijd wel erg mooi. DSC03363
Een glas Cava verscheen, een Agust Torell Mata, Reserva 2010, de Cava die men bij El Bulli ook schonk, aldus de jongeman. In ieder geval een zeer prettige Cava.
Erbij een drietal kaaskoekjes die alle drie mooi op smaak waren en lekker wegknabbelden.
DSC03365Na enige tijd kwam er een amuse. In een vierkant kommetje een soepje/gazpacho van tomaat en aardbei met bloemen uit eigen tuin. De combinatie tomaat/aardbei is een erg goede, de smaken combineren wonderwel, lekker dus. De bloemetjes verfristen vooral het uiterlijk van het soepje.DSC03367
Hierna werden broodjes geserveerd, boter en zout stond al op tafel, aan olie doet men hier blijkbaar niet. De broodjes waren erg lekker en vers.
Bij het voorgerecht kwam een ros in het glas. Een Domaine Pique Roque, Cotes de Provence 2013. Zo'n hele lichtgekleurde rosé. Zeker niet onaardig, maar bepaald niet mijn smaak.
DSC03369Het gerecht erbij was risotto-aquarello (?), Canadese kreeft, zomergroenten en een saus van schaaldieren. Op het bord inderdaad zeer zachte - wij houden van iets meer bite - risotto met lekkere stukken kreeft. Verder courgettebloem, tuinboontjes, erwtjes, worteltjes en jonge prei en een prettige saus van schaaldieren. Een lekker gerecht, op de een of andere manier zeer klassiek en zacht.
De volgende wijn was een Plexus, John Duval Wines, Barossa Valley, 2010 Vintage, een blend van Marsanne, Roussanne en Viognier, een wijn die me een stuk beter beviel.DSC03374
Erbij lijngevangen, op de huid gebakken zeebaars, crème van artisjok, spitskool, cantharellen en een vleesjus. De zeebaars was uitstekend van garing, zo ook de crème van artisjok, die schitterend zacht en zijde-achtig was. De spitskool was mooi beetgaar, de cantharellen prima gebakken en de vleesjus verbond het gerecht op een fijne manier.
Bij dessert kwam een glas Chateau Puy-Servain Terrement 2009 Haut Montravel, een nogal zoete dessertwijn.
DSC03379Het dessert zelf bestond uit rood fruit. Een sorbet van rood fruit, rood fruit, een krokantje van melk, wat smolt in de mond en een saus van Merlot met specerijen en kruiden. Een lekker en fris dessertje.
Bij de goede espresso tenslotte kwamen nog wat snoepjes. Een marshmallow van rood fruit, een kokoskoekje, een gesuikerde kers, nougat en een madeleine. DSC03380
Na het betalen van de rekening verlieten we tevreden Calla's. De maaltijd was goed en foutloos. Ik persoonlijk miste wat spanning, maar hier wordt gewerkt met goede producten die in hun waarde worden gelaten en dat is prettig. Ik geloof niet, maar ook dat is heel persoonlijk, dat dit een favoriet van ons zal worden.

1 gedachtes over "Calla's in Den Haag"

PB

Zo: elf jaar geleden voor de laatste keer? Ik was er dan weer in oktober 2013 voor de laatste, elfde keer. Ik vind het eigenlijk altijd goed, en helaas vaak te weinig gewaardeerd want er zitten nooit veel gasten. Bediening inderdaad ook uitstekend. (Ach ja: die leuke tweeling - die zijn al heel lang weg...)
10 juli , 2014 om 17:58 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl