DSC09382
DSC09382

't Baarsje/Dennis van de Werf in Waddinxveen

Op 5 november 2014 in Zuid-Holland.

Mijn oog viel op de Goudse Restaurantweek. Drie gangen voor 25 euro. Wat kun je daar nu voor verwachten was mijn eerste gedachte. Ik keek eens welke restaurants eraan meededen en ik zag dat ook t Baarsje/Dennis van de Werf eraan meedeed. Nu vind ik dat een sympathiek restaurantje, het is eigenlijk meer een huiskamerrestaurant, zo is het ook ingericht. Beneden slechts 7 tafels, boven ook nog wat, maar ik geloof niet dat daar vaak gebruik van wordt gemaakt. Ik heb er ooit eens mogen zitten omdat er beneden een partij was. Op deze avond waren er drie tafels bezet. De vrouw van de chef doet de bediening, de chef kookt. Zo houden ze de personeelskosten laag. Een vriendelijke ontvangst en we kregen een rond tafeltje voor ons drieën. Een drankje wilden we wel. Ole wilde een Ice Tea, echtgenoot een Hugo, een witte Hugo. We dronken nooit eerder een Hugo en ik moet zeggen dat het niet echt een fout drankje is. Niet onaardig dus. Ik wilde wel een gin en tonic en die kreeg ik ook. Al helemaal ingeschonken, dus ik ga maar uit van Gordons en Royal Club. Het menu lag op tafel. Drie gangen met keus uit drie bij voor- en hoofdgerecht en bij het dessert keus uit kaas of zoet. Een extra gang was mogelijk, waarbij het om de keus uit twee ging. We maakten onze keuze, ook het extra gerechtje wilden we wel. We waren wat in de war omdat de bijgerechten bij beide gangen identiek waren, maar na de uitleg begrepen we hoe het zat. Bij het hoofdgerecht kon je nog friet met truffelmayonaise bij bestellen.Een wijnarrangement voor twee wilden we ook wel en water ook graag. Bruisend voor de heren en een karaf voor mij.Na enige tijd kwam er een amuse. DSC05015Een bitterbal met stoofvlees en een Zweeds sausje erbij. Gewoon een bitterbal vond ik het. Ik had inmiddels wel trek, want het duurde allemaal wel een beetje lang. Bij de amuse kwamen er ook drie broodjes met wat boter. Die broodjes waren snel op, want we hadden dus trek en nadat ze op waren werden de broodbordjes afgeruimd. Dat werkte enigszins op mijn lachspieren. Als eerste wijn kwam er een Rueda, een Centum Original in het glas. Een aardige Rueda.DSC05018Erbij voor Ole de carpaccio van rund met pesto/pijnboompitten/parmezaanse kaas/rucola en precies dat trof hij op zijn bord aan. Hij was niet ontevreden.Voor echtgenoot en mij op het bord de gemarineerde zalm met limoen-koriandercrème, gemarineerd zeewier/kappertjes.DSC05021 En ook dat was precies wat we op het bord aantroffen. Alles was best smakelijk, hoewel ik de limoenkoriandercrème relatief smakeloos vond en helaas was de brioche veel te hard gebakken, waardoor hij niet meer lekker was.Bij het tussengerecht kwam een Australische Dominic Twisted wines in het glas, een aardige witte wijn. Ole had gekozen voor de prosciutto tortellini met prosciutto tortellini/spinazie/gerookte runderribeye/truffeldressing en kreeg twee tortellini met de genoemde spinazie, de gerookte runderribeye en een truffeldressing.DSC05023 Hoewel hij de pasta te dik vond was hij niet ontevreden over zijn gerecht.Echtgenoot en ik kregen de coquille met prosciutto tortellini/spinazie/gerookte runderribeye/truffeldressing en wij kregen een coquille die mooi nagezouten was maar waarop naar mijn smaak wat teveel peper lag. DSC05025Bovendien had hij 10 seconden langer in de pan mogen liggen. De pasta vond ook ik te dik en mijn runderribeye-stukje was helaas koud. De truffeldressing was nauwelijks aanwezig, wat ik niet erg vond want natuurlijk zou dat hier truffelolie zijn (wat ik overigens begrijp). Het is jammer dat de borden hier niet verwarmd zijn.Bij het hoofdgerecht kreeg echtgenoot een glas Chateau Changrolle, 2010, Lalande Pomerol en ik een glas Masilio 2013 Pinot Grigio.DSC05035Ole kreeg als hoofdgerecht de risotto met spruit/parmezaanse kaas/truffel/rucola. Een flinke portie die hij volgens mij lekker vond, want het was zo verdwenen. De risotto was goed al dente en dat is altijd al een pluspunt natuurlijk.DSC05033Echtgenoot kreeg de hertenbiefstuk met aardappelpuree/spek/spruit en hij was tevreden met zijn gerecht. Het hert was goed gebakken, de puree was mooi zalvend, de peertjes erbij waren lekker en ook de jus van het hert was goed. Ikzelf kreeg de Black Tigers met dimsum van gamba/roerbakgroenten/gamba in tempura. DSC05029Drie Black Tigers in tempura gebakken kreeg ik, goed van garing en lekker van smaak. De roerbakgroenten waren in aanleg lekker, hoewel ik vond dat er wat veel sojasaus gebruikt was en de inhoud van de dimsum vond ik ook lekker, maar het deeg vond ik te dik. Maar: zeker geen slecht gerecht. Bij het dessert tenslotte kwam een Neirano, Moscato dAsti 2012, in het glas en die was lekker. Hij paste ook goed bij de apfelstrudel met vanillesaus en vanilleparfait. DSC05037De strudel was lekker, de vanilleparfait vond ik opvallend lekker zelf en de vanillesaus was meer room geworden, maar ook die was lekker. Een lekker dessertje. We vonden het mooi geweest, de wachttijden zijn net iets te lang, maar ook dat is begrijpelijk met een dergelijke bezetting en na het betalen van de rekening verlieten we dit gastvrije restaurant. Voor 25 euro (excl. extra gerecht en drankjes natuurlijk) vonden we het helemaal niet slecht. Het is weleens goed je verwachtingen op een normaal niveau te zetten ;-).

 

Update: Dennis van de Werf is niet meer, het is nu De Landerije. Dennis zelf schijnt te koken in het restaurant van de Euromast in Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

0 gedachtes over "'t Baarsje/Dennis van de Werf in Waddinxveen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl