DSC09382
DSC09382

Lucas Rive in Hoorn

Op 12 april 2015 in één ster, favoriet, Noord-Holland.

Tijdens onze zomervakantie in 2014 overleed een hele goede vriend van me vrij plotseling. Zijn vriendin sprak de wens uit dat we nog eens samen zouden gaan lunchen bij Lucas Rive. De keer dat we daar met zijn drieën waren, was voor onze vriend een hele fijne herinnering geworden en zij vond dat we hem op deze manier een keertje moesten herdenken. Dat gingen we dus op deze donderdag doen. Natuurlijk hebben we veel over hem gesproken en dat was behoorlijk troostrijk, want allebei missen we hem nog elke dag.

 

DSC06318Nadat ik haar had opgehaald bij het station reden we naar het restaurant, waar ik pal voor de ingang nog een parkeerplaats kon vinden, ideaal dus. Een zeer vriendelijke ontvangst, ondanks een kleine verwarring over de reservering en we kregen een fijne tafel bij het raam.Als aperitief wilden we graag een gin en tonic en we kregen de kaart met de gins uitgereikt. We kozen voor een Gin Mare, waarbij Fever Tree tonic kwam. Op tafel stond als een houten doosje met erin in een flesje een soepje van knolselderij met koffie en een krokant filodeegje met wortel. Allebei erg lekker.DSC06321

 

 

Erbij kwam nog per persoon een schaaltje met een stengel met karwijzaad met een dip van zongedroogde tomaat, ook zeer smakelijk.

 

 

Nadat we de kaart hadden bekeken en tot een viergangenmenu hadden besloten met wat wijzigingen, die gelukkig allemaal gewoon mogelijk waren (zoals voor tafelgenote halve porties bijvoorbeeld) bekeken we de wijnkaart en daaruit kozen we voor een Vouvray Les Sables Blondes, Alpha, Loire, 2011, een lekkere wijn.Een amuse kwam op tafel, leuk DSC06332gepresenteerd in een stoommandje. Een bapao met hoisin, gebakken uitjes en witte kool, erg lekker! Ook het bekende zuurdesembrood kwam op een plankje op tafel en het feest kon beginnen.

 

 

Het eerste gerecht was een plaatje om te zien. Geroosterde heilbot, scheermesje gevuld met gamba en groene tarwe. Jus van waterkers, crème van aardappel en mierikswortel. DSC06336Op het bord een lekker stukje perfect geroosterde heilbot, een scheermesje gevuld met het vlees van het scheermesje, de gehakte gamba, iets van kerrie en wat groene tarwe. Erom heen een prachtig groene jus van waterkers, een zeer gladde crème van aardappel en mierikswortel. Van mij had het gerecht iets hartiger gemogen, wat niet wegneemt dat het absoluut een erg lekker gerecht was.

 

 

DSC06337We gingen verder met het volgende gerecht. Coquille Saint Jacques met miso, Udon noedels, bundelzwam. Jus van soja, kombu en yuzu. Dit gerecht was zeer hoog op smaak en derhalve prettig hartig. Tussen mijn twee perfect klaargemaakte coquilles lag een krokantje van daslook. Op de coquilles verder heerlijk krokante garnalen, de noedels, wat zeewier en wat radijs en de crèmetjes waren van soja, kombu en yuzu. In de jus zat een heerlijk frisse toets, natuurlijk van de yuzu. Een gebalanceerd gerecht vond ik dit.DSC06340

 

 

Het hoofdgerecht deze middag was medium gebraden longhaas, coulis van gebakken ui met brood, kruidenboter en raapsteeltjes, olie van maggi. Op het bord de keurig gebraden, zeer malse, longhaas met ernaast een geroosterde prei en een soort crème van gebakken ui, erg lekker! Aan de andere kant van het vlees een streep linzen met raapsteeltjes en een rondje zeer krokant en heel luchtig brood met kruidenboter, wat ik erg lekker vond. Zo licht en luchtig heb ik eigenlijk nog nooit brood gegeten, heerlijk! Verder wat braadjus, waarin de lavas duidelijk te proeven was en wat pesto van raapsteeltjes om het gerecht te vervolmaken. Weer een heerlijk gerecht.

 

 

DSC06345Het dessert hadden we gewisseld voor kaas. We kregen een bordje met maar liefst 6 stukjes heerlijke kaas op tafel en in een schaaltje erbij drie soorten erg lekker brood, te weten vijgenbrood, getoast vruchtenbrood en notenbrood. Toen ik mijn verbazing uitsprak omdat er ook een kaaswagen in het restaurant rondging, vertelde de uitstekende bediening onder leiding van mevrouw en dochter Rive me dat je hier als je van de kaart eet de kaaswagen krijgt, als je het menu neemt, krijg je een bordje.

 

 

DSC06349We sloten de maaltijd af met een kopje heerlijke Buscaglione espresso, waarbij nog wat erg lekkere friandises kwamen en na het betalen van de rekening - tafelgenote trakteerde - verlieten we Lucas Rive. Zoals altijd was het allemaal even lekker, is de bediening uitstekend en is en blijft het een favoriet restaurant van me. Om regelmatig naar terug te keren.

 

0 gedachtes over "Lucas Rive in Hoorn"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl