DSC09382
DSC09382

Hotel le Prieure in Saint Marcel, Frankrijk

Op 17 september 2016 in Frankrijk.

Op de heenreis naar het huis waar vrienden hun vakantie doorbrachten logeerden we in Saint Marcel, wat tegen Argenton-sur-Creuse aanligt. Het was nog zo gemakkelijk niet om een leuk hotel (lees met een fijn restaurant) te vinden, veel hotels waren complet. We hadden een dusdanig voorspoedige reis gehad, dat we eigenlijk best hadden kunnen doorrijden, maar ach, het was gereserveerd en ik had verwachtingen van met name de keuken.

Na een vriendelijke ontvangst en wat opfrissingen op de kamer gingen we uitgebreid aperitieven met boeken, e-reader, Ipads en aanverwante benodigdheden om de middag prettig af te sluiten.

Zo tegen acht uur verlieten we het terras en namen plaats in het restaurant. Best leuk ingericht met veel ronde tafels en behoorlijk prettig zittende stoelen. En genoeg licht, ook prettig.

Een aperitief aan tafel wilden we ook nog wel, waarom niet tenslotte. Voor echtgenoot een Pernod, voor mij een Kir Berrichon (met rode wijn). 

Ik had de menu’s thuis al bekeken - op basis daarvan kies ik over het algemeen de reishotels uit - dus we waren snel klaar. Het volledige menu Dégustation zou het worden. We waren zeer eensgezind in onze keuzen en er volgde een bordje met hapjesEen aperitiefhapje van bladerdeeg met sesam, een toastje met wat garnalen en zeer onFranse kruiden en in een glaasje een mousse van biet waarin een zachte toets van wasabi te proeven was. Alledrie erg lekker, met name het garnalenhapje vond ik erg fris en smakelijk.

Een karaf water en een fles Badoit kwamen op tafel, evenals een mandje brood. De wijnkaart is hier klein en zeer vriendelijk van prijs. We besloten tot een Reuilly 2014, Jean Michel Sobre, een wijn uit de regio en een wijn die ons beviel. 

Het voorgerecht was terrine de foie gras met confiture van ui en geroosterd boerenbrood. De terrine was geheel volgens de regels der kunst gemaakt en dus bijzonder smakelijk. Apart erbij op het bord wat zeezout, naar wens toe te voegen. De uiencompote was ook bijzonder lekker, paste uitstekend bij de terrine en onder het geroosterde brood lag nog een puntje kruidkoek, dat licht getoast was: erg lekker! Erbij nog een licht bittere salade met een uitstekende dressing en een klein toefje spruitgroenten. De klassieke Franse keuken op zijn best wat mij betreft. De streep balsamico beschouw ik gewoon als een vergissing.

Na een keurige pauze kwam het hoofdgerecht, gevulde zwartpoot kip uit de Bercy met een truffelsaus. Maar liefst vier flinke plakken ballotine van kip, gevuld met paddestoelen en truffels, overdekt met een roomsaus waarin behoorlijk wat truffel was verwerkt kregen we. De kip was zeer smakelijk, zeer mals en perfect van bereiding. De saus paste er perfect bij. Vreemd genoeg was de kip omwikkeld met spek wat nogal rauw bleek te zijn, maar goed, dat was een kwestie van opzij schuiven. Bij de kip een goede, grove ratatouille en twee soorten aardappelgratin, eentje gemaakt van plakjes, die niet helemaal gaar waren en eentje gemaakt van stukjes, die wel goed gaar waren. Al met al vanwege kip (zonder het spek) en de ratatouille een fijn gerecht.

Waarmee we bij de kaas kwamen. Een heus plateau(tje) heeft men hier. Vier soorten lagen erop. Een blauwe, een witte, een geit en een harde. Het meisje wat ons bediende sneed immense stukken af met erbij ook nog de vraag of we meer wilden, dus we waren wat voorzichtig. Onze bordjes lagen desondanks toch behoorlijk vol met uitstekend geaffineerde kaasjes, die erg lekker waren. De Reuilly paste er goed bij.

Bij de desserts liepen onze keuzen uiteen. Echtgenoot ging voor de Tarte Tatin met een bolletje vanille-ijs. Hij was erg tevreden over wat hij kreeg. Ik mocht een hapje proeven en kon me het goed voorstellen..

Ikzelf had gekozen voor de Omelette Norvégienne, aan tafel geflambeerd met Grand Marnier.

Het meisje kwam keurig met bord en pannetje aan tafel, goot het pannetje leeg over de berg eiwit op het bord en stak het aan. Altijd spectaculair!  Het was een flink dessert, maar omdat de topping zeer luchtig was en de rest geweldig lekker heb ik het tot de laatste kruimel opgegeten. Bijzonder smakelijk!

We sloten deze oerFranse maaltijd af op het terras met een espresso en een lekkere bel eau de vie Framboise Sauvage en rolden nadien erg tevreden ons bedje in. 

Vanwege het restaurant toch wel een bezoekje waard. De kamers zijn niet heel bijzonder, maar voor een nachtje goed te doen. Bovendien is alles zeer betaalbaar, ook niet onbelangrijk tenslotte.

0 gedachtes over "Hotel le Prieure in Saint Marcel, Frankrijk"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2021 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl