DSC09382
DSC09382

Soigné in Bussum

Op 17 april 2017 in één ster, Noord-Holland.

Een tijdje geleden zei een vriend van ons dat hij graag eens een keer met ons wilde eten bij Soigné in Bussum. Op een bepaald moment zat ik te kijken welke restaurants deze ronde meededen aan de restaurantweek en mijn oog viel op Soigné. Nu hadden wij nog een gaatje en zo ook onze vrienden, zo bleek na overleg. Zo kwam het dat wij deze 31e maart terecht kwamen in het pittoreske centrum van Bussum, bij restaurant Soigné voor een lunch. Het restaurant ligt op de hoek van een winkelstraat en heeft twee ruimten die gebruikt worden als restaurant. Wij zaten in het voorste gedeelte, waar ook een bar is en een trap naar beneden naar de wijnkelder. We kregen een rechthoekige tafel bij het raam, gedekt met lopers en stoffen servetten.

Een aperitief wilden we wel, twee maal champagne, Deutz hier, eenmaal bruisend water en voor mij een gin/tonic. Gordon’s gin hier. Wel Fever Tree tonic.

Bij het aperitief kwamen twee hapjes, een bakje met chips gemaakt van roseval aardappels, kroepoek met gepofte knoflook en bladerdeegstengels met kaas. In een ander bakje vier bitterballetjes gevuld met gekonfijte eend en Hoisinsaus. 

We bekeken de wijnkaart, die redelijk uitgebreid is en kozen een fles wit en een fles rood.

Nadat ook het water (de flessen worden hier niet gekoeld) was geregeld en er brood was gebracht kwam er een amuse. Op een plakje rode bietengelei met tipjes mierikswortelgelei een stukje gerookte zalm met een krokantje van zalm. Een aardig hapje.

De wijn, een Bernardus Sauvignon Blanc, Griva Vineyard 2014, werd ingeschonken en het voorgerecht verscheen. Een plaatje om te zien! Het gerecht was tartaar van makreel met een kruidenmayonaise. Precies dat lag in een cirkel op het bord. Een flinke hoeveelheid goede tartaar van makreel kregen we met erop een mooie luchtige kruidenmayonaise. Het geheel was afgewerkt met gepofte quinoa, radijs, avocado en kleine rolletjes komkommer. Een lekker gerecht vond ik het, het enige wat me opviel was dat er met de komkommer niet meer was gedaan dan oprollen, ik zou me zo kunnen voorstellen dat zoetzure komkommer bij dit gerechtje goed zou passen.

Het extra gerechtje wat we hadden gekozen was zalm met gamba. Op het bord een klein stukje krokante zalm (krokant gemaakt door een paneerlaagje van broodkorst en dragon), een gamba, een krokantje van aardappel, wat mousseline van bospeen en venkel en erbij een saus van bospeen en venkel. Een lekker gerechtje vond ik dit. Goede zalm en gamba en ook de groenten en de saus vond ik lekker.

De rode wijn, Chateau Saint-Roch, Limoux 2015, kwam in het glas en het hoofdgerecht volgde. Ierse ossenhaas met een compote van haricots verts. Maar liefst drie flinke plakken goed gebakken ossenhaas troffen we aan met er onder de lekkere en voor mij verrassende compote van de boontjes. Verder op het bord een krokant aardappelnestje, een gekonfijt sjalotje, wat aardappel en een goede Bordelaisesaus. Een prima gerecht was dit.

Het dessert tenslotte bestond uit chocolade en framboos. In het midden van het bord een streep chocoladeganache, erbij crème en crumble van yoghurt en witte chocolade, sorbet van framboos, mandarijn en een crumble van koek. Een heerlijk dessert, de ganache was prettig vol en het fruit maakte het fijn fris. 

We sloten af met espresso waarbij nog snoepjes kwamen. Op een schaaltje een makaron met onder andere gezouten karamel, een kletskop met steranijs, fudge en een witte chocoladetruffel met limoen. Allemaal lekker.

Na het betalen van de rekening verlieten we tevreden Soigné. Een rustige, klassieke keuken, zeer prettig op zijn tijd. 

 

0 gedachtes over "Soigné in Bussum"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl