DSC09382
DSC09382

Pure C in Cadzand

Op 6 april 2017 in één ster, Zeeland.

Na een zonnige rit bereikten we Cadzand-Bad. Ons doel was Pure C, waar we deze avond zouden dineren. We fristen ons op op de kamer en wandelden het restaurant op de tweede verdieping van het Strandhotel binnen. Allereerst ligt dan rechts de vrij grote keuken en dan kom je in een behoorlijk ruime ruimte met zicht op de zee en op het lounge-terras. Wij kregen een fijn tweetje bij het raam. Extra prettig vanwege het uitzicht en vanwege de akoestiek. Men kent hier twee menu’s, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72. Op zaterdagavond serveert men enkel het Pure C Menu. Op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag serveert men naast het Menu Nature en Pure C Menu ook een lunchmenu.
De prijs hiervan is € 55 bestaande uit 2 entrees, een hoofdgerecht en een dessert.
De kosten van het aangepast wijnarrangement bij het Lunch menu zijn € 27.
Het Lunch menu is niet beschikbaar op zaterdag, zondag en op feestdagen.

Een tassentafeltje werd neergezet, er werd gevraagd naar onze wensen voor water en aperitief en we kregen een warm doekje om de handen te reinigen. Onze tafel was ovaal, zonder linnen, wel met stoffen servetten. 

Echtgenoot wilde graag champagne en kreeg de huischampagne, speciaal gemaakt voor Sergio Herman. Dehours & Fils, Sergio Herman Champagne Extra Brut Grande Réserve. Ik wilde graag een gin/tonic en kreeg een mij onbekende gin, namelijk een Xoriguer. Een Spaanse gin van Menorca. Lekker! We moesten overigens nogal lang wachten op de aperitieven, wat dan weer jammer was, want er kwamen vrijwel direct hapjes uit de keuken.

We begonnen met een oester, mooi gepresenteerd en gecombineerd met rucola, groene appel en de Hierbas de las Dunas Margarita. De Hierbas de las Dunas is de door de chef (Syrco Bakker) ontwikkelde kruidenlikeur. Een fijne oester met mooie smaken erbij. De oester hield stand tegen de toch flinke smaken.

Vervolgens kwamen er twee servetten waarop Noordzee-charcuterie lag. Gedroogde zeeduivel met poeder van duindoornbes en met poeder van wakame. Bijzonder en zeer smakelijk.

We gingen verder met een tarteletje met buikspek, prei en gedroogde peterselie. Lauw geserveerd en erg lekker! Mooi hoog op smaak.

De hapjes werden afgesloten met een rendang. Chef Syrco heeft Indonesische roots en dat laat hij regelmatig zien gelukkig. Bij de uitstekende rendang gepofte rijst en tempeh en ik vond het werkelijk geweldig lekker!

We bekeken de wijnkaart, die mooi, maar kostbaar is en besloten tot het arrangement bij het menu Pure C.

Brood kwam op tafel. Per persoon een zuurdesembroodje en een apart brood met algen. Erbij gezouten boter en boter met zeewier en chips van wakame. Ook twee potjes met gezond zout...

De maître kwam een menukaartje brengen, wat ik attent vond.

Het bestek werd ingedekt en dat begon met een leren etui, waarin tweemaal een vork en een mes gestoken was en eenmaal een lepel. We konden zelf kijken wat we wilden gebruiken.

Twee glazen begeleidden de eerste twee gerechten; we mochten zelf kiezen welke we waar bij dronken. Allereerst kregen we glas een Riesling trocken 2015, Matthias Müller, Bopparder Hamm Feuerlay en ernaast werd een glas Cour-Cheverny 2015, Domaine Philippe Tessier gezet. 

Het gerecht was heilbot, huacatay, avocado, tomaat. Huacatay is Peruaanse zwarte munt. Een prachtig opgemaakt bord kregen we. Bij de heilbot troffen we zoete aardappel, een vinaigrette van huacatay en limoen aan. Opvallend was de balans in de vinaigrette, werkelijk perfect. Verder krokante kippenhuid en gelei van tomaat. Een heel zacht gerecht met fijne vriendelijke smaken.

Het tweede gerecht was aubergine, meiknol, salie, burrata. Een gerecht in tweeën. Op een schaaltje met stenen twee soufflées van hard deeg gevuld met aubergine en erop plakjes meiknol met room en gelatine van balsamico. Een zeer opvallende combinatie, die het wonderwel deed. In een bakje ernaast dubbelgeslagen plakjes meiknol, waarin een salade van aubergine lag. In het midden dan de burrata. Aan tafel werden kleine ijspastilles van rozenbottel op het gerecht geschept. Ook dit onderdeel was bijzonder. 

Bij het volgende gerecht kwam een flesje Duvel, zoals Duvel bedoeld oorspronkelijk was. Erbij nasi goreng. De chef zelf kwam dit gerecht brengen en toelichten. In het bord de nasi met Zeeuwse schelpje, seroendeng, Aziatische aromaten, jus van schelpdieren en atjar. Flink hoog op smaak en alle onderdelen apart en bij elkaar bijzonder smakelijk.

We gingen verder met een glas Gewurztraminer Nature 2013, Laurent Bannwarth ter begeleiding van zwezerik, garnaal, morielje, spinazie. Wederom in een bakje (ik was erg blij met de lepel) een crunch en bouillon van garnaal, een salade van spinazie, wat aardappelmousseline, een piepklein stukje zwezerik en twee hele dunne plakjes morille. De zwezerik was wel goed klaargemaakt, ook alle andere onderdelen waren goed in balans. De wijn vond ik deze ronde wat vreemd. Op zich jammer want het was best een behoorlijk mooie wijn. 

In het glas kwam een Enate Chardonnay 2015, Somontano. Erbij vlaswijting, paling, venkel, ui. Op het bord onderop een heel zacht stukje vlaswijting. Heel zacht van smaak ook. Op de wijting een raviolo van spelt met een venkelsalade en diverse bereidingen van ui. De paling kregen we op drie manieren: een stukje gerookt, paling in het groen en er was paling verwerkt in de saus. De paling met de kruiden vond ik erg bijzonder en dus ook erg lekker. 

Vanaf nu werd het bestek voor ons beiden in het midden gedekt.

We kregen bij het vleesgerecht een glas Velvet 2015, Ribera del Duoro.  Het vleesgerecht was deze avond lam, asperge, daslook, gezouten citroen.  Een mooi stukje lam troffen we aan. Erbij een soort marbré van aardappel met groene kruiden, groene asperges, daslook. Verder een vinaigrette met gezouten citroen, een jus van lam en onder het lam nog een salade van bonen. Met name de bonen en de jus konden me zeer bekoren, die waren erg bijzonder.

Het volgende gerecht werd zonder enige toelichting neergezet. In het glas kwam in ieder geval een Macvin du Jura, Domaine Dugois. Het gerecht was gorgonzola, vlierbessen, radijs, spruitjes. We kregen een witte lepel met gorgonzola, die werd neergelegd op een plakje brioche met poeder van vlierbessen. In een schaaltje erbij een salade van radijsjes, gefrituurde spruitjes, Japanse aardappeltjes en vlierbessen. Ook nog wat nootjes volgens mij. De gorgonzola was gewoon en de salade maakte niet heel veel indruk. Wat ik overigens wel jammer vind, want juist een creatief kaasgerechtje kan zo ontzettend leuk zijn.

Bij het dessert kwam een glas Madeira Barbeito 10 anos. Het dessert bestond uit chocolade, hazelnoot, biet en kwam in tweeën. In een bord een cirkel in twee delen, waarvan het gouden deel gevuld was met chocolademousse; het witte deel was een chiboust van rode biet. Aan tafel werd een jus van rode biet en hazelnootolie om de cirkel geschonken. Het geheel leverde mooie smaken bij elkaar op en ik vond het verrassend licht.

Het tweede deel was een ronde schaal waarin allerlei leuke dingetjes waren gezet die gemaakt waren van rode biet, hazelnoot en chocolade in diverse samenstellingen. Allemaal erg lekker en erg leuk om te zien.

Bij de espresso tenslotte kwamen nog zoete snoepjes. Ik herinner me een witte chocolademakaron, een cakeje met wortel en geitenkaas en een tarteletje met mandarijn. Allemaal lekker.

We verlieten redelijk tevreden Pure C. Ik denk dat de verwachting wellicht wat te hoog lag, ik vond het op de een of andere manier niet verrassend genoeg, de bediening liet her en der wat steken vallen en sommige gerechten of onderdelen vond ik nogal vergezocht. Ik weet nog niet of ik terugkeer. 

 

8 gedachtes over "Pure C in Cadzand"

Nell Nijssen

Natuurlijk is het eten best oké, maar zoals je zegt: soms zijn de creaties wel erg ver gezocht. De bediening laat soms (veel) steken vallen, ook dat beaam ik. Geen overweldigende gastvrijheid ook. Wat me dan weer wel bevalt is de informele sfeer, het delen van gerechten en natuurlijk het uitzicht. Vreemde combi bij die Gewurztraminer. Deze zou beter bij de nasi gepast hebben. Een gang te laat ingeschonken misschien?
6 april , 2017 om 13:09 pm

Carla

Van delen van de gerechten heb ik - met uitzondering van de Noordzee-charcuterie - niets gemerkt, we kregen gewoon telkens ons eigen bord. De informele sfeer is wel prettig, maar ook niet heel bijzonder wat mij betreft, want dat maken we veel vaker mee. Het uitzicht, je bedoelt de zee neem ik aan, is de zee. Ik ben - het spijt me - niet heel erg kapot van een zee, ik ben er zelfs wat angstig voor. Goed, dat gezegd hebbend: ik denk niet dat de Gewurztraminer te laat is ingeschonken, bij de nasi goreng was absoluut de Duvel gekozen. Dank voor je reactie!
6 april , 2017 om 17:23 pm

Robert

Beste Carla, Ik twijfelde al of we een keer bij Puur C zouden moeten gaan eten omdat ik wisselende verhalen hoor. Nu ik jouw ervaring lees, wacht ik daar nog even mee. Komende vrijdag gaan we eten bij Tribeca in de nieuwe Keukenkamer. Ben erg benieuwd, de eerste keer in het restaurant was ons in ieder geval erg goed bevallen. Hartelijke groet, Robert.
7 april , 2017 om 06:49 am

Carla

Goedemorgen Robert, wat leuk in de nieuwe Keukenkamer bij Tribeca! Ik ben er helaas nog steeds niet geweest, maar hoop dat we in het najaar wel een gaatje kunnen vinden ;-). Alvast heel veel plezier vrijdag. Hartelijke groet, Carla.
7 april , 2017 om 09:03 am

Joost Niederer

Hallo Carla, wisselende recensies begreep ik dat er over Pure C werden gegeven. Wij zijn vorige jaar - op uitnodiging van mijn lieve zus en zwager - te gast geweest voor een uitgebreid diner bij Pure C en om eerlijk te zijn, ik was er behoorlijk enthousiast over. Aperitief hadden we buiten op het terras. Hoe kan je een Zeeuw (ikke) gelukkiger maken dan een glas gin/tonic op het terras met een forse wind, uitzicht op zee en goed gezelschap... Het eten vond ik erg goed, dat toch wel. De combinaties met de wijnen was geweldig. En een eenvoudig seintje richting de keuken m.b.t. de festiviteit waarvoor we er waren was voldoende. Men pakte dit direct en zeer attent op. P.S. je hebt toch niet ál die olijven onder de tarteletjes opgegeten?
8 april , 2017 om 19:44 pm

Carla

Hallo Joost, ik begrijp het hoor, ik lees her en der ook enthousiaste recensies met prachtige gerechten. Alleen had ik die dus niet. Bij mij gaat het - zo besefte ik weer eens - om de totaalbeleving en die was hier niet wat ik ervan verwachtte. Ik heb er nog een paar dagen over nagedacht, maar moest het toch op deze manier weergeven, het is niet anders. Al die prachtige olijfjes (ik heb er niet eens aan gevoeld, kun je nagaan) heb ik niet gegeten, nee ;-). Dank voor je reactie weer!
8 april , 2017 om 20:17 pm

Wouter

Een gerecht geserveerd in een schaaltje met olijven waarvan het niet de bedoeling is dat je ze opeet? Begrijp ik dat nu goed? Een ander gerecht geserveerd op een bord met grote kiezelstenen??? Waait het daar zo hard dat de hersens van de chef zijn weggewaaid? Daar wil ik nog niet eens gratis eten.
8 juni , 2018 om 14:03 pm

tarin

I truly like you're composing style, incredible data, thankyou for posting. 먹튀검증
22 januari , 2021 om 09:57 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl