DSC09382
DSC09382

't Raedthuys in Duiven

Op 2 mei 2017 in één ster, Gelderland.

Nadat we in Keulen hadden genoten van de prachtige tentoonstelling van 26 nieuwe werken van Gerhard Richter reden we met gezwinde spoed en helaas erg veel files naar Duiven. Ons doel was ‘t Raedthuys, een restaurant wat al enige tijd op mijn lijstje staat.

Parkeren is geen punt, naderhand kwamen we er nog achter dat er privé-parkeermogelijkheid is en we wandelden via het terras naar het mooie huis, wat dateert van 1863. Een vriendelijke ontvangst en we kregen een ronde tafel in het eerste gedeelte van het restaurant. Beneden zijn er twee restaurantzalen, boven zijn er nog twee kamers voor privé-maaltijden en je kunt er ook vergaderen. 

De inrichting is modern, warm en er hangt mooie kunst aan de muren. Ook de lampen vielen me op, erg handig geplaatst en een leuk accent in de inrichting. De stoelen zitten heerlijk.

Een glas champagne voor echtgenoot, Gaston Chiquet hier, voor mij een gin/tonic en dat werd een mij onbekende gin, Brooklyn, een Amerikaanse gin, geserveerd met balletjes gemaakt van kaffirlime en dat gaf een fris effect. 

Het lunchmenu werd ons uitgelegd en we bekeken de kaart. Men kent hier een lunchmenu van 12.00 tot 15.00 uur: 2 Gangen € 39.50, 3 Gangen € 47.50. Verder menu ‘t Raedthuys:  4 Gangen € 57.50, 5 Gangen € 69.50 en ook nog een amusemenu (10 gangen): € 82.50. Tot slot nog wijnarrangementen: 4 Gangen € 32.00, 5 Gangen € 40.00, amusemenu wijnarrangement € 47.50. Uiteraard ook nog een à la cartegedeelte, maar daarvoor verwijs ik naar de website

Bij het aperitief kregen we een hapje. Geserveerd in een weckpotje: mini hutspot bestaande uit een compote van ui en saffraan, schuim van aardappelen met kaantjes van ui, krokantjes van Kromme Rijnspek met crème van gele wortel en erop gedroogde wortel. Een erg lekkere uitvoering van hutspot.

Nadat we hadden aangegeven dat we graag het viergangen Chef’s menu wilden, kwam er water. Bruisend voor echtgenoot en een karaf ijswater voor mij en we bogen ons over de wijnkaart. Die is hier opzienbarend mooi en heel verrassend. We kozen een ons onbekende wijn, een 10 Navazos Niepoort 2011, een wijn die ons intrigeerde omdat het om een niet versterkte zeer droge sherry-achtige leek te gaan, wat overigens het geval was en wij vonden hem heerlijk. 

Nadat dit allemaal geregeld was kregen we een amuse. Crème van rode biet, aardappel liaison afgebrand als een crème brûlée met erop crème van bataat en haringkuit. Een erg smakelijk hapje!

Brood verscheen, boter en rillette stonden al op tafel, net zoals olie en peper en zout.

Het eerste gerecht was ceviche van wijting met yuzu en limoenpeper. Op het bord drie stukjes vrij dikke rauwe wijting met crème van olijf en gel van koriander. Verder een kubus van coquilles, gevuld met tapenade van olijf. Ook nog een Madeleine van olijf met wasabi, blad van koriander en een aardappelsouffleetje met korianderblad. Bij de borden werd een bakje met korianderzaadjes neergezet, waaronder houtskool lag. De houtskool werd aangestoken, zodat de zaadjes gingen smeulen en we ze konden ruiken. Een aardig gerecht vond ik dit. Ik zelf zou de wijting iets dunner gepresenteerd hebben, hoewel hij smeltend zacht was. 

Het tussengerecht was kabeljauwrug met bloemkool en hazelnoot. Een mooi stuk perfect gebakken kabeljauw kregen we. Erbij bloemkoolcrème met beurre noisette, hazelnootcrumble, krokante bloemkoolroosjes in beurre noisette gebakken.. Een eenvoudig, maar erg smakelijk gerecht. 

Het hoofdgerecht is kalfslende. Drie stukjes perfect gebakken kalf krijgen we, twee stukjes zijn afgedekt met een cirkel van briquedeeg waarop crème van pastinaak en van peterseliewortel ligt. Verder op het bord gerookte shii-take, schuim van morilles, asperge en pomme fondant. Ook dit klassieke gerecht smaakt erg goed.

Als dessert besluiten we allebei dat we liever kaas hebben. Als pré-dessert verschijnt er crème van buffelyoghurt uit Zevenaar, afgedekt met geschaafde gruyère, truffel en amandel, een werkelijk heerlijke combinatie.  Na enige tijd worden we richting de kaas genood. Leuk opgesteld hier onder glazen cloches. We mogen vier stukjes kiezen zo vertelt de vriendelijke bediening. Wat we doen...Bij de kaasjes op het bord wat honing en marmelade van appel en olijf. 

Ernaast geserveerd ijs van aceto balsamico en gelei van kweepeer en in een bakje wat suikerbrood en amandelen met een hartje om de walnoten te openen. 

De kaasjes zijn allemaal goed geaffineerd en lekker. 

Bij de espresso komt een bord met friandises, waaronder een krokant soesje met rozemarijn en een pipetje waarin Grand Marnier zit en Valrhona chocolade met speulaas. Op een gekreukt Schweppesblikje nog een chocoladetruffel met gin/tonic en Lapsang souchongpoeder.

Een vriendelijk adres vind ik ‘t Raedthuys, zeker een bezoek waard. Als wij weer in de omgeving zijn gaan we zeker terug. 

 

 

3 gedachtes over "'t Raedthuys in Duiven"

Joop Tebbens

Mooi!
2 mei , 2017 om 16:46 pm

Carla

Dank je Joop!
2 mei , 2017 om 17:03 pm

Ab. Goedhals

Leuk détail, die Alessi walnotensplitter.
3 mei , 2017 om 13:01 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl