DSC09382
DSC09382

restaurant O&O in St. Willebrord

Op 28 juni 2017 in Noord-Brabant, Oosters.

Op deze zondagmiddag reden we naar St. Willebrord, om precies te zijn naar restaurant O&O. Ik had zeer goede geluiden gehoord over het restaurant en we zijn nogal dol op de Oosterse keuken, dus we waren enorm benieuwd. Parkeren kan hier gewoon gratis voor de deur en we wandelden binnen. Een vriendelijke ontvangst en een fijne ronde tafel met zicht op het hele restaurant en de serre. Het restaurant is rustig ingericht, niet teveel toeters en bellen en de tafels zijn keurig gedekt. Een aperitiefwagen met ruime keus werd voorgereden en allebei opteerden we voor een gin/tonic. Copperhead deze keer met een Fever Tree Clementine tonic. Lekker! In het glas werd ook nog een klein beetje eetlustopwekkend serum gedaan...

De kaarten werden ons uitgereikt en we kregen een toelichting op inhoud van de Oriental Sunday Brunch. De kaart is volkomen duidelijk:

Chef's Menu: 4-gangen € 59 (wijnarrangement +€ 28,5); 5-gangen € 72 (wijnarrangement +€ 35,5); 6-gangen € 85 (wijnarrangement +€ 42,5). Kreeft Menu
4-gangen € 85. Tasting Menu 8-gangen € 135. Voor de inhoud van de menu’s verwijs ik naar de website. Verder nog O&O Lunch Woensdag t/m vrijdag 12:00u - 15:00u (last order 14:30u), Bento Box € 30, Bento Box All-in € 45, 3-gangen van de Chef € 45. Op zondag dan ook nog de Oriental Sunday Brunch 13u - 17u (last order 16:30u) Geniet van een variatie aan homemade & handmade dim sum (gestoomd, gebakken en gefrituurd), Voorgerecht - dim sum - bouillon - hoofdgerecht vis of vlees naar keuze.€ 48 incl. Nespresso of thee met friandises en wisselt eens per maand. 

Tot slot dan het à la carte gedeelte, waar vooral de oesters opvallen. 4 oesterplateaus zijn mogelijk van 6 stuks 20€ - 32.50. Dit zijn signature dishes. Voor de overige à la carte gerechten verwijs ik weer naar de website.

Een amuse verscheen. Eentje in tweeën. In een rond schaaltje voor mij Japanse Plum noedels (echtgenoot kreeg Udonnoedels). Erbij Oosterschelde kreeft, zeewier en gefrituurde enoki. Geweldig lekker was dit. Zeer verfijnd van smaak en alle onderdelen waren goed te proeven. Erbij in een glaasje allereerst Hollandse garnaaltjes en kleurrijke bloemetjes uit eigen tuin en daar werd aan tafel een verfrissende gazpacho op geschonken. Een heerlijk romige gazpacho, knap vond ik dat. Erg lekker ook! 

We hadden inmiddels besloten tot het Chef’s menu in de 6-gangenuitvoering met een wijnarrangement. Wel bekeken we nog even de zeer uitgebreide en mooie wijnkaart, maar gezien de diversiteit van de gerechten kozen we toch voor het arrangement.

Ik wilde graag een wisseling van het hoofdgerecht en dat was geen enkel probleem, erg prettig.

Omdat echtgenoot kreeft als hoofdgerecht had, kwam de zeer attente vrouw des huizes hem de Oosterschelde kreeft laten zien die nog vrolijk rondkroop op zijn schaal. 

Hierna kwam er een verrassing, mevrouw Tsang kent mijn recensies en had de keuken gevraagd voor ons een signature oester te maken. We kregen een Gillardeau oester Bali Style, wat betekende dat de oester was omgeven met koriander, gember, knoflook, yuzu en een pepertje. Een geweldig lekkere oester was het. Wederom enorm verfijnde smaken, stuk voor stuk herkenbaar en de oester bleef goed te proeven. Bijzonder smakelijk!

De eerste wijn kwam in het glas. Een Suavia Classico, 100% garganega 2016. Het eerste gerecht was calamaris & wilde gamba in kataifi, sorbet van komkommer & wasabi, Romesco | shiso vinaigrette. Onderop lag een ‘plak’ geschroeide calamaris en erop de wilde gamba in kataifi, licht lauw vanwege de kataifi. Zowel de calamaris als de gamba waren superzacht en perfect van cuisson. De sorbet van komkommer en wasabi was heerlijk fris, de Romescosaus was licht pittig en gaf een mediterrane toets aan het gerecht, terwijl de shisovinaigrette de Oosterse toets gaf. Verder nog een stukje gegrilde little gem en een gefrituurd jasje van een gamba. De Romesco kregen we als crème, als poeder en als een soort gelei, heerlijk! Het krokantje van inktvisinkt was prettig licht. Ook dit was weer een schot in de roos.

De tweede wijn was een Furmint, Disznókó, Tokaj dry 2016. Het gerecht was lijngevangen zeebaars, aubergine, truffelaardappel, zeekraal, saus van Thaise basilicum, lemongrass & chili in oil en een krokantje van Zeeuwse mosselen. Op het bord een heerlijk gebakken stuk zeebaars. Aan beide kanten ernaast een plakje gebakken truffelaardappel, wat auberginepuree en zeekraal. Ook lag er nog een rondje van het een of ander op wat heerlijk pittig was. De saus van Thaise basilicum vond ik zeer smaakvol en prima passend bij alles. Zeekraal is natuurlijk altijd lekker. Het krokantje van Zeeuwse mosselen had een ongelofelijk diepe mosselsmaak, geweldig knap! Ook dit was weer een heerlijk gerecht.

De volgende wijn was een Elzasser, een Gentil Hugel 2015, een blend van alle Elzaswijnen, erg leuk! Erbij de four style dim sum. De eerste was een specialiteit uit Maleisië: otak-otak.  Fishcake gegrild in bananenblad, op deze manier behoudt de vis de smaken in het blad en wordt als het ware gestoomd. We aten er een geweldig sausje bij gemaakt met onder andere cashewnoten en koriander. De tweede was een gefrituurde garnalentoast met nori, waarbij we een behoorlijk pittige saus aten. Nummer drie was een green tea bun met cha sieuw, die we zonder sausje aten, vanwege de delicate smaak en de laatste was een Ibérico gyoza met versgeschaafde zomertruffel, waarbij een saus van balsamico, gember & chili chilisaus met limoen kwam. Stuk voor stuk erg bijzondere dim sum en ook de sausjes, met name de eerste, konden ons zeer bekoren.

Gaandeweg de middag kwam de gastvrouw wat vaker een praatje maken, heel attent en zo kwamen we te weten dat haar Maleisische moeder in de keuken onder andere verantwoordelijk is voor de dim sum, die ze allemaal zelf maakt en ook veelal de sauzen maakt, leuke dingen vind ik dat.

In het glas kwam Ximénez-Spinola 2014, een voor ons bekende wijn, die we erg lekker vinden. Op het bord de Singapore satay bbq | big green egg | runderhaas | cashewnotensaus | tapioca & nori krupuk. Saté dus van runderhaas, gegrild op de BGE met erbij een fantastische saus met cashewnoten. Het vlees was supermals en erg lekker. Erbij in een schaaltje kroepoek van tapioca en nori met een heerlijk frisse mangochutney, ook geweldig lekker.

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Finca Valdelagunde, Cuvée Especial 2016. Ik kreeg de wilde tarbot gestoomd | gember | lente-ui | chili | koriander | premium soya en was zeer tevreden. Een flinke moot gestoomde wilde tarbot kreeg ik. Het vel kon ik kwijt in een apart schaaltje. Bij de tarbot behalve flink wat verse koriander nog wat lente-ui en een saus van soja en chili en dat was allemaal heerlijk. Voor ons beiden een schaaltje met zilte seizoensgroenten en wat gefrituurde lotusbloem, ook al erg lekker allemaal en ook nog eens de allerlekkerste nasi kuning ooit! Wat was dit een geweldig lekkere nasi kuning. Heerlijk licht, zeer vol van smaak en helemaal niet duffig (wat regelmatig voorkomt helaas). Het schaaltje met nasi kuning werd ook nog eens opnieuw gevuld, heerlijk! Ik heb genoten van alledrie de onderdelen van dit gerecht.

Echtgenoot kreeg de 1/2 Singapore style Oosterscheldekreeft | big green egg | Singapore chili saus. Een halve Oosterscheldekreeft, gegrild op de BGE met erbij een heerlijke chilisaus. Erbij nog een Mantou broodje, wat erg lekker was. Ook hij was meer dan tevreden.

Bij het dessert konden we kiezen uit kaas, een Aziatisch geïnspireerd dessert of het dessert van het menu. Ik koos voor het Aziatische gerecht en kreeg een glas Enate, Gewurztraminer dulce 2013, Somontano. Het dessert was gegrilde watermeloen, granité van Thaise basilicum, meringue van Sakura (kersenbloesem), bonbon van witte chocolade met sabayon van yuzu, ijs van watermeloen. Voor de foto heb ik de schotsen meringue even opzij gelegd, zodat alle onderdelen zichtbaar worden. Over dit dessert kan ik kort zijn: behalve dat het een plaatje was om te zien was het ook geweldig lekker. Alle onderdelen waren prachtig vol van smaak, uitstekend passend bij elkaar en het was ook nog eens een fijn licht en fris dessert. Precies waar ik van hou.

Echtgenoot kreeg een glas Valcros Banyuls Hors d’Age bij zijn dessert wat bestond uit Cerise noir. Kers | gekaramelliseerde pinda | Valrhona Manjari chocolade | ijs van kriek lambic. Ook hij was meer dan tevreden over dit fijne dessert. 

Bij de espresso en groene thee kwamen nog friandises. Huisgemaakte makarons en Madeleines en bonbons met gezouten karamel van la Fève in Maastricht. Op de later toegezonden rekening - er was een computerstoring - zag ik dat de koffie en thee voor rekening van het restaurant waren, waarvoor alsnog mijn hartelijke dank.Ook allemaal even lekker. 

We kregen nog een korte rondleiding over het erg mooie terras, ook langs de groenten- en kruidentuin van de keuken en namen daarna afscheid van de uitstekende zwarte brigade van dit fijne restaurant. Zoals te lezen is hebben we geweldig lekker gegeten en we keren absoluut terug om nog veel meer te proeven hier!

 

0 gedachtes over "restaurant O&O in St. Willebrord"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl