DSC09382
DSC09382

Cabillaud in Venlo

Op 21 oktober 2018 in Limburg.

Restaurant Cabillaud

Na een vreselijk leuke dag in en rondom Venlo te hebben doorgebracht tijdens het jaarlijkse werkgroepweekend - zo waren we bijvoorbeeld ’s ochtends in het ontzettend leuke Museum van wasrol tot DVD, waar er een wereld voor me open is gegaan, en genoten we ’s middags na een bezoek aan de oudste carnavalvereniging van Venlo nog van een Venloos ei, waarover dan gelukkig weer onmin is met Groningen - gingen we ’s avonds dineren bij restaurant Cabillaud, een van de restaurants van het Theaterhotel, waar we logeerden. Het aperitief namen we met zijn allen op het prachtige Scheutenterras, wat grenst aan restaurant Cabillaud. Kijk vooral even naar de foto’s op de website. Aperitiefhapjes kwamen op het terras. Allereerst kregen we olijfjes, gemarineerd in tijm, rozemarijn en knoflook. Erbij een savarin van aardappel met gel van boerenkool en wat verse boerenkool. Grappig om te eten bij 25 graden….Verder een madeleine met oude kaas, gel van broccoli en zoetzure broccoli, die ik erg smakelijk vond en tot slot een pizza van shortbread met crème van artisjok en gemarineerde artisjok. Ik ben niet zo’n artisjokliefhebber, maar dit ging best.

Ook de amuse kregen we op het terras. Geserveerd op een leistenen plaatje een bavarois van geitenkaas met een dun laagje gelei van jalapeño, erbij gel van cranberry’s en eetbare aarde (crunch dus) van paddestoelen. Een smakelijk hapje vond ik dit, de combinatie geitenkaas met de peper was goed gevonden.

Door de  uitstekende bediening werden we aan tafel genood, er stonden twee lange tafels voor ons klaar. De geserveerde gerechten werden telkens even toegelicht. Water werd ingeschonken, brood en boter kwam op tafel en ook de wijn kwam in de glazen. Een Chardonnay van Maggio Lodi 2016, een fijne allemansvriend wat niet zo gek is met een gezelschap zo groot als het onze. Ik dronk deze de hele avond, de rode heb ik niet geproefd.

Het voorgerecht was tonijn - mais - venkel - XO - koriander. Op het bord drie plakjes tataki van tonijn, goed klaargemaakt, maar helaas had de vis verbazingwekkend weinig smaak.Erbij crème van mais, ingelegde venkel en cremeux van venkel. Verder gel van yuzu, XO-saus en een sorbet van koriander. Leuke smaken bij elkaar.

Als tussengerecht kregen we zeebaars - gerookte boter - mossel - dashi. Twee filets van op de huid gebakken zeebaars kregen we met erop en erbij crème van zwarte knoflook, in gerookte boter gegaarde mosselen, geserveerd met dashi, wat groenten en cresjes en een krokantje van lotuswortel.Aan tafel werd er nog wat dashi bijgeschonken. Dit was een heel aardig gerecht, voor mij sprongen met name de mosselen (mossels mag ook) eruit, die hadden een bijzondere smaak door de gerookte boter en de dashi.

Het hoofdgerecht was hert - Munster - aardappel - zure kers - bloedworst. Een flink stuk gegrilde hertenrug kregen we met ook nog wat sukade van hert. De bloedworst was krokant gebakken en die vond ik erg lekker. Verder erbij gel van zure kers en schuim van Munster, vermengd met aardappel. Het geheel was afgemaakt met wat groenten en een wildjus. In aanleg was dit een goed gerecht. Het vlees was goed van garing, de sukade mooi zacht, de bloedworst fijn krokant, maar helaas smaakte de Munster erg flauw en veel te weinig naar Munster. Dat zal wel komen omdat het blijkbaar vermengd was met aardappel. Wat mij betreft jammer, ik hou wel van stevige smaken bij wild.

In plaats van een zoet dessert koos ik voor het kaasplankje en ik kreeg 4 soorten goede kaas met erbij getoast vruchten/notenbrood en ik was tevreden.

Cabillaud is een leuk restaurant en best een bezoek waard. Het Scheutenterras is een grote aanrader in de zomer. De bediening van Cabillaud doet enorm zijn/haar best en zijn ook nog zo vriendelijk geweest om me de genoten gerechten te mailen, zeer bedankt daarvoor.

1 gedachtes over "Cabillaud in Venlo"

ruou ngoai thanh nien

If you're looking for the most perfect Scotch available, look no further. Suggest you get your bottle soon before the secret is out and becomes overpriced like Blue Label and Mac 18. https://douongngoainhap.com/ruou-glendronach-15-nam-125.html
17 januari , 2019 om 11:05 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl