DSC09382
DSC09382

IDRW in Rotterdam

Op 18 juli 2019 in Bib Gourmand, favoriet, Rotterdam, Zuid-Holland.

Direct toen we weer thuis waren uit Puglia keek ik in mijn agenda (tja, ik ben ouderwets en heb nog een papieren agenda) om te kijken wanneer we bij IDRW konden lunchen. Op het terras, want je zit daar zo geweldig namelijk. Onwaarschijnlijk rustig tegen het centrum van Rotterdam aan, echt fantastisch. Vrijdag zou lukken, Ole ging mee en we arriveerden voor de lunch.

We kregen een heerlijke tafel op het vernieuwde terras, dat deze middag behoorlijk gevuld was. De mannen wilden graag champagne, ik nam een glaasje van een huiswijn, de l’Esparrou Grande Reserve, Sauvignon Blanc. Direct erbij kwam een schaaltje met gepofte mais in ras el hanoutkruiden en een plateautje met twee hapjes. Een schuim van eiwit met wortel en dragon en een madeleine van zeesla met vliegviseitjes en crème van limoen. Beide hapjes waren zeer smakelijk.

De chef, Marcel, kwam ons begroeten, vriendelijk en attent als altijd. Hij wist al dat we graag vijf gangen wilden. De sommelier bracht ons de wijnkaart en we kozen een Heideboden Weiss no. 4 2016, Thomas Lehner, Burgenland, een blend van Chardonnay, Weissburgunder en Welschriesling, die uitstekend beviel. Voor een impressie van de menu’s verwijs ik graag naar de website. IDRW heeft, zoals bekend neem ik aan, een Bib Gourmand.

Voordat het menu een aanvang nam, kwamen er nog amuses.

In een mooi gouden schaaltje een tacootje met gekonfijte eendenmaagjes, bamboesalade en mango. Zeer verfijnd, apart en enorm smaakvol. Vervolgens voor ons alle drie een oester met sevruga kaviaar, uiteraard ook bijzonder smakelijk. En nog waren we er niet, we kregen nog een bapao met bakkeljauw en sushimayonaise; ook dit hapje was vol van smaak en erg elegant.

Ik had buiten de waard gerekend ;-), er kwam nóg een lekkernij en wel een makaron met ganzenlever, ook deze was geweldig smakelijk. Heerlijk allemaal en een uitstekend begin, we voelden ons zeer verwend.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Hamachi | zeegroentes | carabinero. Twee prachtig verse plakken hamachi kregen we. Naast de hamachi een in dunne plakjes gesneden komkommer gewikkelde rauwe carabinero. Zowel de hamachi als de carabinero waren fantastisch van smaak. Bij de carabinero lagen de zeegroentes, een afrikaantje en wat boragie. Ik vond dit een heel elegant en zeer verfijnd gerecht met prachtige zachte smaken.

Het tweede gerecht was langoustine | gerookte watermeloen | Noordzeekrab | waterkers. Een gerecht in tweeën was het. Op het bord twee perfect geroosterde langoustines, heerlijk zoet. Bij de langoustines tartaar van gerookte watermeloen met wat granaatappelpitten, waterkers, sojaboontjes en blad van de Oost-Indische kers en ook nog een filet van ansjovis. Ook hier viel me weer op hoe verfijnd en elegant het gerecht was en hoe goed de smaken bij elkaar pasten.In een glas ernaast kregen we een cocktail van krab met gepofte rijst en een saus van waterkers. Ook dit was bijzonder smakelijk en uitstekend in combinatie.

We schakelden over op een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, Jean Daneel 2014 en ook deze wijn beviel zeer goed.

Ons derde gerecht was gebakken zwezerik | octopus | uiencompote | granaatappel. Een heerlijk stuk perfect gegaarde zwezerik kregen we. Erbij een quenelle zoete uiencompote en twee stukken wederom perfect gegaarde octopus. Verder op het bord wat lamsoor en zeekraal, een bloem van de daglelie uit het voedselbos naast het restaurant en een heerlijk stroperige saus die gemaakt was met granaatappelmelasse. Ook dit was weer een tot in de puntjes goed uitgevoerd gerecht. Prachtig in combinatie en een genot om te eten.

Het hoofdgerecht was Texels lam | baba ganoush | witte asperges. Maar liefst twee flinke stukken uitstekend gegaard lam kregen we. Een mooie kotelet en een filet. Bij het lam gebakken asperges, crazy pie, baba ganoush en een apart geserveerde kruidenjus, die we zelf naar wens op het bord konden schenken. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen….Vingerkommetjes kwamen er nog bij vanwege het eventueel kluiven van de kotelet en onze middag kon niet meer stuk. Groots genieten was ook dit gerecht. De zeer attente sommelier kwam ons even gedag zeggen, hij ging zijn kind uit school halen. Tot de volgende keer natuurlijk!

Het dessert deze middag bestond uit crumble van framboos met ijs van kaffir, boudoir koekjes, bosvruchten, vijgen en aardbeien en ook dit was een geweldig dessert. Heerlijk fris en licht en een perfecte afsluiter van een perfecte lunch.

Bij de goede espresso kwamen nog heerlijke zoetigheden, die we lekker hebben opgegeten en na het betalen van de zeer vriendelijke rekening, waarvoor nogmaals mijn grote dank, verlieten we meer dan tevreden IDRW. Ik vind dat de Bib Gourmand snel moet worden omgezet in een ster. Dit ontstijgt absoluut het niveau van een Bib. We hebben weer genoten en natuurlijk komen we terug.

 

0 gedachtes over "IDRW in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl