DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 6 augustus 2019 in twee sterren, favoriet, Noord-Brabant.

Op de warmste dag van deze zomer (tot nu toe), de auto gaf 41,5 graden aan, reden we naar Nuenen. We zouden gaan dineren bij Soenil Bahadoer, De Lindehof dus. Al een hele tijd geleden had ik gereserveerd voor het Out of the Box-menu wat op donderdag en zondag tijdens lunch en diner geserveerd zou worden. Soenil had me eerder in de week gebeld en gevraagd of het mogelijk was dat we ’s avonds kwamen in plaats van tijdens de lunch. Dat was voor ons geen probleem, wel besloten we dat we dan zouden overnachten in Nuenen. Nu is er op loopafstand van het restaurant een hotelletje, Parkhotel Auberge Vincent, en daar reserveerde ik een kamer. Op de kamer was het heerlijk koel, de airco draaide op volle toeren. Rondom half 8 arriveerden we bij De Lindehof, waar het ook heerlijk koel was en we kregen onze ‘eigen’ tafel in de erker. Edgaras stelde champagne voor en dat werd voor echtgenoot de Bollinger en voor mij de Perrier Jouët Blason Rosé, die goed beviel. Op tafel stond al een houdertje met twee krokantjes, eentje gemaakt met langoustine en eentje met doperwten. Een vriendelijke jongeman die hier stage loopt bracht twee schaaltjes met dips, een espuma van rode curry en  een espuma van miso met soja. Ook bracht hij een brioche met kerrie en curry met een aardappelmassala, die heerlijk pittig was.

Soenil kwam gedag zeggen en zei dat omdat we naar de avond waren verhuisd hij een extra gerecht zou maken, waarvoor ook hier mijn grote dank.

Op een mooie houten plank met de signatuur van Soenil kwamen drie hapjes. Een phulauri van doperwt, aardbei gemarineerd met ginger ale met longpepper, pakketje van komkommer met tzatziki. Alledrie geweldig smakelijke hapjes, volledig op smaak en van die hapjes waar je enorm trek van krijgt. Vervolgens verscheen er een schaaltje met de signatuur-bonbon van de chef, deze keer gemaakt en gevuld met de ingrediënten van een Bloody Mary met erop een espuma van bleekselderij. Zoals altijd plopt de bonbon open in je mond en stroomt de heerlijke vulling eruit.

De chef zelf presenteerde een hapje met Noordzeekrabsalade met gel van citrus, gelegen op een krokantje van sambal. Ook dit kleine hapje was perfect in balans en elk onderdeel bleef apart te proeven, terwijl het toch heerlijk pittig was.

Nog waren we er niet, er verscheen een schaaltje met een halve kokosnoot erin waarin een dooier van Thaise curry lag met een salade en schuim van kousenband en crunch van kokos. Nu was ik zo slim om het al op te eten voordat ik een foto had gemaakt. Ik vroeg de vriendelijke jongeman of het mogelijk was om als een van de andere gasten ook dit hapje kreeg of hij even langs kon komen zodat ik daarvan een foto kon maken, wat geen probleem was. Wat schetst mijn verbazing dat ik een heel nieuw schaaltje kreeg en dat gewoon mocht opeten, heerlijk!

De chef kwam nog even langs met een, zoals hij dat noemde, no waste hapje. Hij is groot voorstander van het gebruiken van alles van wat er gevangen en geslacht wordt, dus wij kregen een hapje gemaakt van bijvangst. In een schaaltje kregen we wat pulpo op de teriyaki manier met erbij een marshmallow met soja en yuzu. Heel bijzondere smaken, wederom perfect in balans.

Edgaras schonk op de bekende manier de eerste wijn in, een Bodega Aizpurua, txakoli. Echtgenoot kreeg een andere (erg lekkere) wijn, want zijn gerecht zou anders zijn vanwege het gebruik van knolselderij.

Voordat het gerecht kwam, verscheen eerst die geweldig lekkere nog warme brioche, altijd fijn wat mij betreft.

Het gerecht was er eentje in tweeën. Op een klein bordje dungesneden hamachi met drie verschillende crèmes: eentje van zilte groenten, eentje van teriyaki en eentje van gemberavocado. Op de hamachi kimchi van knolselderij en het geheel was afgewerkt met een vinaigrette op basis van het lekvocht wat vrijkwam tijdens het fermenteren van de knolselderij. Prachtig zacht van smaak en de kimchi overheerste absoluut niet. Mooi in balans dus. In een glas kreeg ik een crème van knolselderij met sake en flink wat Oscietra kaviaar, olie van bladselderij en gepofte rijst. Ook dit was een uitstekende combinatie.

Even for the record: echtgenoot werd schandalig verwend met een prachtig gerecht, ook in tweeën van en met langoustine. Hij was zeer tevreden…

Edgaras schonk een Nederlandse wijn van De Kleine Schorre, een Auxerrois - Pinot Gris, Schouwen Duiveland 2017. Ik ben geen echte fan van Nederlandse wijn…Het gerecht was zeeduivel op de graat gebakken met een kroketje van bakkeljauw, chutney van bleekselderij en ijs van gebrande tomaat. Verder een crème van vissenhuid en een emulsie van tomaat. De saus was gemaakt van citrus beurre blanc. Ook dit was een zeer elegant en gebalanceerd gerecht. De manier waarop Soenil zijn roots verwerkt in zijn gerechten is uniek en ongelofelijk smakelijk wat mij betreft.

De volgende wijn was een Alea Rosa, Vino Rosato, Italy, een rosé dus. Het zal inmiddels wel bekend zijn hoe ik denk over rosé. Nu moet ik wel zeggen dat deze wijn echt heel goed paste bij het gerecht, complimenten voor Edgaras dus. Dat gerecht was heilbot met een 'croute' van tandoori, gestoofde varkenswang, granaatappel, een saus met Surinaamse ketjap, lamsoor en een krokante zeekraal. Ook dit gerecht was zeer bijzonder. De zeer zachte smaak van de heilbot hield verbazingwekkend goed stand tegenover de tandoori en de ketjap en het werd heel knap een prachtig geheel.

We gingen verder met een Renosterbos Nebbiolo 2016, Zuid-Afrika. De wijn begeleidde het hoofdgerecht. Borst en dij van hoender van de bbq. De borst was bedekt met seroendeng en was, net als het dijstukje wat was gemarineerd, zeer mals, heerlijk! Erbij pomtayer in tajerblad gerold. Verder op het bord krokante kippenhuid en wat stoofvlees van de hoender met Surinaamse satésaus. De saus bleef op tafel. Ook dit was een uitstekend gerecht.

We besloten een kaasgang in te lassen en de kaaswagen werd voorgereden door Tessa. Na een goede uitleg van haar maakten we onze keus en genoten van de kaasjes, waarbij nog allerlei lekkernijen kwamen, zoals gemengde gebrande noten, appelstroop, peer met amandel en balsamico, een dadelsnoepje en een broodje met zuidvruchten en kaneel. Altijd heerlijk toch, kaasjes. Bij de kaas schonk Edgaras een Cotes du Jura, Domaine Berthet-Bondet 2011 en die paste er uitstekend bij.

Een fijne lichte dessertwijn tenslotte begeleidde het dessert, het was een Fosso della Rosa, die ik me herinnerde van ons eerste bezoek aan De Loohoeve. Het dessert werd gepresenteerd door de patissier, Bram Venhorst. In een absoluut prachtige schaal met deksel was het een dessert in drieën. Helaas zijn de foto’s niet goed gelukt, de kleuren zijn helemaal verkeerd. De kers is prachtig lila/paars van kleur bijvoorbeeld. Echt heel jammer van de foto’s.

Het dessert is dus kers. De kers (op de deksel van de prachtige ‘doos’)is gemaakt van melkchocolade, geroosterde zwarte kardemom, mousse van zure zwarte kersen, bittere chocolade. Om de kers crème van vanille met citroen en verse kersen in yuzu. In de ‘doos’ rechts een tarteletje met kersen en vanille, krokant van mokka en grof zout en links ijs van gebrande amandel met cherry sour. De cocktail was de inspiratie voor de saus,

Na dit heerlijke geweld waren we eigenlijk volzet, maar Edgaras verleidde ons tot friandises om te delen. Uiteraard waren ook deze friandises erg goed en zeer smakelijk. In het glaasje/shotje iets heel lekkers gemaakt van frambozen en kokos. Naar goede gewoonte besloten we tot een digestief. Ik nam een grappa di Chardonnay van Giulia en die beviel uitstekend.

 

Nadat we afscheid hadden genomen van Edgaras, Soenil en Tessa verlieten we bijzonder tevreden De Lindehof, het was weer een zeer gedenkwaardige en zeer smakelijke avond. De Lindehof blijft een grote favoriet van me. Een geweldige keuken, een hele fijne zwarte brigade en Edgaras is natuurlijk buitencategorie ;-).

 

Het was al na middernacht, maar nog steeds bloedheet, dus we dronken nog wat Trappistjes op een terras voordat we de koele hotelkamer opzochten. Het was een fijne avond!

1 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

peter verver

water loopt me in de mond...27 okt ga ik ze met mijn kinderen maar weer eens bezoeken.....
7 augustus , 2019 om 12:57 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl