DSC09382
DSC09382

Joelia in Rotterdam

Op 29 oktober 2019 in Rotterdam, één ster, favoriet, Zuid-Holland.

Op een zonnige vrijdag had ik gereserveerd bij Joelia. In ieder geval een keer per jaar wil ik daar graag eten. Heerlijk had een aanbieding: 5 gangen all in voor 125€. Na een vriendelijke ontvangst door sommelier Johan Spin kregen we het gevraagde ronde tafeltje in het gedeelte met zicht op de keuken. Er kwam een tassentafeltje, er kwam water (Badoit voor echtgenoot, hoera) en er kwam een fijne sekt van Huber, Blanc de Blanc. Op tafel stond het bekende potje met cashewnoten met ras el hanout en dat werd snel gevolgd door aperitiefhapjes op een brug (ik vermoed de Zwaan, maar weet het niet zeker). In ieder geval goed passend bij de lekkere Rotterdamse blingbling-inrichting. Het ging om een uitsmijter, maar dan anders en om een pompoencakeje met crème fraîche. Allebei uitstekend van smaak en zeer smakelijk.

De sekt werd bijgeschoven en twee amuses kwamen op tafel. In een schaaltje structuren van biet met amandelen die verrassend lekker waren. Een volle bietensmaak, fris ijs en het schuim met gebrande amandelen versterkten de aardse smaak. In een ander schaaltje een zeer verrassende combinatie van knolselderijcrème, gelei van ui en miso, zeer hoog op smaak en prachtig van smaak.

In het glas kwam Schloss Lieser, Thomas Haag, Riesling 2017. Het gerecht werd geserveerd in een glas. Een romige frisse aardappelsalade werd omgeven door een jus van Madeira en sjalotjes en de aardappelen hadden een vinaigrette van olie en azijn met sherry gekregen. Op de salade wat stukjes platte Zeeuwse oester met daar weer op een mooie carpaccio van Lakenvelder. Op het vlees weer wat oester en een quenelle ijs van mosterd. Uitstekende smaken en een elegante combinatie. Zeer prettig om te eten.

We gingen verder met een glas Quintaluna de Ossian, altijd fijn.Het gerecht was een uitstekend gebakken coquille met eekhoorntjesbrood, aardappelmousseline en een romige saus met truffel en op het gerecht lagen ook plakjes truffel. Een heerlijk herfstgerecht met fantastische ingrediënten en alles was natuurlijk perfect van garing.

Een glas Chenin Blanc van Jean Daneel  (sisgnature) begeleidde het vegetarische gerecht wat nu volgde. Ravioli gevuld met kaas kregen we. Bij de ravioli diverse paddestoelen (gebakken en rauw), jus van paddestoelen, spek, toefjes crème van pompoen en crème van spinazie en nog wat plakken parmezaan. Onnodig te vermelden dat de ravioli uitstekend was, prettig dun deeg en al dente gegaard. De andere ingrediënten waren allemaal goed op smaak en pasten goed bij elkaar.

We schakelden over naar rood: een Granatxa de Cérvoles, les Garrigues 2017. Op het bord een perfect gegaard stuk ossenhaas. De ossenhaas was uitstekend op smaak. Aan tafel werd er een jus op basis van rode wijn bijgeschonken en het kannetje bleef op tafel. Op het bord verder zeer verrassende bereidingen van wortel. Ik ontdekte puree, een hele wortel en zoetzure wortel. Ook lag er een rolletje spitskool, gevuld met wortel wat een aardig effect gaf. Wederom een goed gerecht.

De kaaswagen was al een paar keer voorbij gereden. Hans (voorheen onder andere Fred) was er tijdens deze lunch niet, maar een van de andere mannen van de zwarte brigade nam dat op geheel eigen wijze over. De kaaswagen is mooi en uitgebreid en de kaasjes zijn perfect geaffineerd. Bij de kaas dronk ik een glas witte Crozes Hermitage, die goed paste.

Bij het dessert kwam een glas Thanisch, Lieserer Süssenberg, Riesling Spätlese 1999. Het dessert was een gouden banaan. De banaan was uitgehold en gevuld met gedroogde banaan, meringue van banaan, Pisang Ambon, gel en mousse van banaan, gesuikerde banaan, krokante banaan, karamel en ergens was er een dropaccentje, wat van het anijscresje bleek te komen.

De chef kwam een praatje maken en tijdens dat gesprek dronken we goede espresso met heerlijke friandises en ook kwam de wafel/ijswagen langs. Een nieuwe wagen, helemaal passend bij het interieur. We kregen een heerlijk luchtige krokante wafel met erop vanille-ijs met advocaat, chocoladesaus, gekaramelliseerde pecannoten en schuim van yoghurt.

Het zal duidelijk zijn dat ik weer zeer tevreden was. Een fijne maaltijd, fijne wijnen, een goede zwarte brigade en een leuke afsluiting. Tot de volgende keer dus.

0 gedachtes over "Joelia in Rotterdam "

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl