DSC09382
DSC09382

JanZen in Woerden

Op 30 september 2020 in favoriet, Utrecht.

Het was weer eind september, verjaardagentijd. Deze avond aten we bij JanZen in Woerden. Ik vind dat een fijn adres.

Een vriendelijke ontvangst en een fijne ronde tafel voor ons vijven. Een Cava als aperitief, waarbij direct aperitiefhapjes kwamen. Als eerste een hapje van twee crackers gemaakt van oude kaas met ertussen doperwt en pompoen. Een fijn begin, zo eentje waarvan je trek krijgt. Vervolgens gepresenteerd op een maiskolf een krokante cilinder gevuld met humus en een tacootje met mais, paprika en guacamole. Allebei zeer smakelijk.

Nadat we onze wensen hadden doorgegeven en de wijnen hadden uitgezocht verscheen er een amuse. In een bakje een combinatie van bereidingen van aardpeer, zwarte knoflook en rivierkreeftjes. Ook dit was een prima hapje. Prettig hoog op smaak en fijn van structuur.

De wijn werd ingeschonken, een Prinz, Hallgartener, Riesling Trocken Tradition, Rheingau en die beviel goed.

Het eerste gerecht deze avond was zalm, komkommer, quinoa. Op het bord een cirkel van salade van quinoa met onder andere koriander. Op de quinoa twee ronde stukken zalm, omwikkeld met nori en sesamzaad, diverse bereidingen van komkommer en het geheel was afgewerkt met een avocadocrème, lekkere furikake en een jus op basis van komkommer. Een smakelijk en licht gerecht.

Ons tweede gerecht was schol, strandkrabbetjes, aardappel. Een perfect gebakken stuk schol kregen we. De schol lag op een cirkel van uitstekende aardappelmousseline. Aan tafel werd er een saus bijgeschonken op basis van strandkrabbetjes. Bij de schol verder zoetzure prei, diverse groenten en een pomme soufflé met wat haringkuit. Een prima gerecht.

Van het volgende gerecht werd ik nog blijer. Kabeljauw, knolselderij met paling, sambai. Een heerlijk stuk nog licht glazige kabeljauwfilet kregen we, de schellen lieten keurig los. De kabeljauw lag op een brunoise van knolselderij, waar paling doorheen gewerkt was. Een uitstekende combinatie wat mij betreft. Verder op het bord bieslookolie en een saus van sambai. De vis was afgedekt met een keurig gebakken plakje spek. Mooie smaken bij elkaar en een elegant gerecht.

In het glas kwam een Zweigelt Barrique van Kurt Angerer, die ook prima beviel.

Op het bord hertenrug, krokante zwezerik, groenten. Twee mooie plakken hertenrug kregen we, wederom perfect van garing. Ook lag er een heerlijk stuk krokante zwezerik bij. Verder diverse groenten waaronder pompoen en artisjok, krokante aardappel en een aardappeltorentje en het geheel werd verbonden door een jus met rode wijn en een schuim op basis van vadouvan. Ook dit was een erg goed gerecht. Perfect in balans en een genot om te eten.

Het dessert deze avond was al net zo fijn. Aardbei, verveine, passievrucht, framboos en karamel. IJs, cremeux, meringue, mousse, crumble etc., dat alles gecombineerd in een schaaltje. Heerlijk fris en licht en een erg fijne afsluiter. Als verrassing kwam er nog wat vuurwerk vanwege de verjaardag, zeer attent!

We sloten deze fijne maaltijd af met espresso en heerlijke friandises en een madeleine en we waren het er met zijn allen over eens dat JanZen een heel fijn restaurant is. Zoals ik de vorige keer al schreef: hier wordt met een zeer rustige en wat mij betreft heel prettige vanzelfsprekendheid uitstekend gekookt.

0 gedachtes over "JanZen in Woerden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl