DSC09382
DSC09382

Allerlei Visserij in Den Bosch

Op 29 december 2007 in Noord-Brabant.

Op de eerste avond van het werkgroepweekend (op de vrijdagen is er altijd een partnerprogramma, want de werkgroepleden worden ook nog geacht te werken, wat ze overigens ook doen), na een geestige rit op solexjes en heerlijke terrassen in het zonnetje liepen we van het hotel richting Allerlei Visserij. Een beetje een onwijze naam eigenlijk, maar goed. Nu ken ik Den Bosch slecht, maar we kwamen terecht in een straatje wat nogal lijkt op de Beenhouwersstraat in Brussel (waar overigens slechts 1 restaurant het bezoeken waard is en dat is Aux Armes de Bruxelles nog steeds, maar ik eet liever elders als ik in Brussel ben). Ik hield mijn hart vast dus, want al die toeristenrestaurants die ken ik nu wel.

De ontvangst in het nogal duistere restaurant was vriendelijk en we liepen via een trap naar de eerste verdieping alwaar een even duister, maar wel heel gezellig vierkant zaaltje voor ons klaarstond. De tafeltjes waren aan de krappe kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Erg gezellig zijn deze weekenden altijd.

We begonnen met sashimi. Stomverbaasd proefde ik de geweldig verse, absoluut heerlijke vis. Mooie stukjes tonijn en zalm met heel gewoon wasabi en sojasaus geserveerd. Hoe lekker kan eenvoudig toch zijn. Een erg mooi begin. Erbij bijzonder lekkere Chablis (ik ben over het algemeen niet echt kapot van Chablis, maar deze was uitstekend. Op de kaart op de website kan ik hem helaas niet terugvinden, zo ook de andere witte wijn niet, dus ik vermoed dat we een kelderrestant kregen) en ik was dik tevreden.

We vervolgden met een bisque d'homard, waarbij we croutons, rouille en geraspte gruyére kregen. Nu zal dat allemaal wel niet horen, maar zowel de bisque als de bijgerechtjes waren alweer heel erg lekker. Met stip de lekkerste bisque sinds tijden zelfs, kun je nagaan.

Bij het hoofdgerecht, Hollandse zeetong, werd een Meursault geschonken, die geweldig lekker was. De zeetong was zoals het hoort in de boter gebakken en, het wordt saai, was alweer perfect. Echt knap om de gerechten met een gezelschap van 22 mensen (21, maar echtgenoot verscheen net op tijd om het hoofdgerecht nog mee te maken, hij kwam uit Istanbul deze dag) zo in orde te hebben, complimenten dus.

Het dessert was een soort grand dessert, waarvan ik me vooral de heerlijke hangop herinner.

Absoluut heerlijk gegeten hier met prima wijnen en uitstekende bediening.

Een aanrader lijkt me zo.

4 gedachtes over "Allerlei Visserij in Den Bosch"

Brenda

Inderdaad, klinkt als een fantastische verwennerij. Die lichtgroende ijsjes...geweldig ! Geen ijswater kan mij ook erg storen. Een erg mooie recensie Carla, met veel plezier gelezen !
1 november , 2006 om 02:34 am

petra

Kijk nou weet ik cht zeker dat het cht-echt-echt heel jammer is dat ik hier nog nooit gegeten heb! Heerlijk klinkt het.
2 november , 2006 om 08:15 am

Henk

Wat klinkt dit ontzettend benepen kakkerig. Niet het restaurant hoor, maar de dame die dit heeft geschreven. Wat een verschrikkelijke tut.
28 mei , 2007 om 12:40 pm

willem

Weet mevrouw niet dat ganzenlever pure dierenmishandeling is?
11 maart , 2008 om 00:18 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl