DSC09382
DSC09382

Ze Kitchen Galerie in Parijs

Op 5 mei 2008 in Frankrijk.

Op deze eerste volledige dag van ons verblijf in Parijs (nou ja, dat klopt niet helemaal, het was de tweede dag, maar op maandag waren we nog een tijd bezig geweest op het Gare du Nord om Maurits en zijn vrienden te vermaken, die op doorreis waren naar de Bourgogne)stortregende het. Op dinsdag zijn van oudsher de musea in Frankrijk gesloten, maar op deze dag was het Musee Orsay wel open. Dat wisten meer mensen, dus er stond een rij waar je niet overheen kon kijken. Dat is niet prettig. Zowel buiten niet als binnen niet, ik haat kunstkijken met 3 miljoen anderen. Musee Orsay skipten we dus. Eerst maar eens koffie dan. Via een natte wandeling langs het Louvre en aanverwante lolligheden liepen we weer terug naar de Rue des Grands Augustines, naar het eerder door me gereserveerde restaurant. Ik ben even kwijt waarom ik nu juist dit restaurant had gekozen, maar dat maakt niet echt uit verder.  Eten_parijs_2008_010   Ze Kitchen Galerie dus.

Een atelier-galerie-restaurant, zo noemt het zichzelf. Prop- en propvol was het er. Veel kunst aan de muur, een open keuken met 5 koks, banken langs de muren, ronde tafels, vierkante tafels etc. etc. Onze tafel was niet eens heel krap. We zaten achterin, met zicht op het hele restaurant en op de open keuken, leuk!

Op tafel een soort boeklonplastic met witte vierkantjes, gewoon op de houten tafelbladen. Dat gaf een leuk effect.

We begonnen met een glaasje champagne. Taittinger hier. Op de kaart genoemd als een coupe, maar het was een veredeld sherryglas. 15 euro! Te duur dus.... Voor Ole een Cola. Een fles Evian voor maar liefst 6.30 zo zag ik later kwam op tafel, zo ook brood. Het brood stond niet op de rekening....

We bekeken de kaarten en waren vrij snel klaar: het volledige menu (je kunt hier nl. kiezen tussen entree en dessert, hoofdgerecht en dessert of voorgerecht, alleen hoofdgerecht of  alledrie. Dat laatste deden wij dus. Erbij een fles van mijn favoriete Pacherenc du Vic Bilh, hier slechts 27.00! Eten_parijs_2008_011 Wel van een jonger jaar dan we gewend zijn, maar lekker genoeg. Uit een van de nieuwe wijngaarden van Alain Brumont volgens mij, maar dat moet ik nog even checken.

Ole begon met Eten_parijs_2008_001  de Torre Annunziata, Poulpe&Artichaut, condiment piperade, gingembre en kreeg megapastaschelpjes met groentjes, inktvis, artisjok en een heerlijke schuimende kerrie/gembersaus. Hij was erg tevreden.

Echtgenoot en ik starten met de Ravioli de volaille&crevette, bouillon d'un curry Thai. Een ravioli (leek meer op een Vietnamese nem trouwens, zo dun was het deeg) gevuld met gevogelte en garnaaltjes in een dikke, schuimige bouillon van gevogelte met kokos en een rendangsmaakjeEten_parijs_2008_002     Dat rendangsmaakje kwam door flink wat krokante frutsels, ik vermoed uitgebakken spek in een Indisch kruidje. Ook proefde ik nog iets heel frissigs, maar dat kan van het citroenblad zijn gekomen. Een erg lekker gerecht.

Het werd iets rustiger in het restaurant, wat prettig was, want het geroezemoes groeide soms uit tot gewoon herrie.

Als hoofdgerecht had Ole na consultatie gekozen voor Le MarcheEten_parijs_2008_003 Zeewolf op aardappel met citronel (blijkbaar nieuw in Parijs, want in allerlei restaurants kwamen we opeens de term citronel tegen, citroengras dus); erbij puree met een peterselie/koriandersmoothie. Een beetje vreemd, zo zei Ole, een beetje Rivella. Maar wel lekker. Ik mocht een stukje proeven en ik vond het erg lekker, wederom relatief klassiek met een flinke Oosterse toets.

Voor echtgenoot verscheen de Pigeon grille-laque, jus 'teryiaki/rhubarbe'. Eten_parijs_2008_004   Een gegrild en gelakt stukje borst van de duif, een gekarameliseerd dijbeentje, zoete jus met een zure rabarbertoets, een rolletje foie gras van eens en in de jus nog wat sjalotjes. Een gewoon lekker gerecht.

Ikzelf kreeg de Lapereau 'grille'&'Kefta', jus et pistou Thai.  Eten_parijs_2008_005  Een stukje schouder van het konijn, heel zacht gegrild, een stukje achterdij met een wasabitoets erop (helaas), een bitterbal (de kefta) die erg lekker was en allerlei groentjes (erwtjes, bosui, boontjes) met kokos en pistou met een Thais tintje. Lekker, lekker!

Als dessert hadden beide mannen de Cake goyave-gingembre, milkshake ananas, sorbet banane.    Eten_parijs_2008_007 Een cakeje dus met guave en gember, een milkshakeje van ananas met kokos en een ontzettend lekkere, knalgele quenelle bananensorbet. Eronder nog wat koekkrokantjes en ze waren diep tevreden.

Ik had gekozen voor de Rhubarbe, jus fraise, kumquat, sorbet 'fyord'-fraise  Eten_parijs_2008_009  en kreeg een rechthoek rabarber (lekker!) met op hoeken en in het midden een plakje, zoals zo vaak taaie, kumquat, een sorbet van aardbeien met een heerlijk volle smaak en wat aardbeiensaus. Ook lekker.

We sloten af met goede koffie en verlieten diep in de middag Ze Kitchen Galerie. Een leuke ervaring, weer eens iets anders in Parijs wat mij betreft.

2 gedachtes over "Ze Kitchen Galerie in Parijs"

Chris

Heerlijk, zo naar Parijs! En dan met een zoon die alles eet. Ik ben jaloers! Citronel? Mmmm, ik moet dan direct denken aan citronel waar ik de tuin enzo mee boen...
11 mei , 2008 om 12:41 pm

Le Chateaubriand in Parijs | restaurantrecensiesvancarla

[…] af op mijn eigen intuxeftie en dan komen we gewoon weer terecht bij fijne restaurants zoals bv. Ze Kitchen Galerieof Sensing. Allebei na ons bezoek vereerd met een Michelinster. Niet dat die sterren nu zo […]
4 januari , 2015 om 17:04 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl