DSC09382
DSC09382

Hotel New York in Rotterdam

Op 10 november 2008 in Rotterdam.

Ole ging taarten bakken met een vriendinnetje [ja, mam, de keuken maken we weer helemaal in orde hoor, maak je geen zorgen], Maurits had een volleybalwedstrijd en zou hard gaan leren voor zijn eerste ronde schoolexamens in dit afsluitende jaar van hem en wij moesten allerlei inkopen doen, waaronder een horlogebandje ophalen bij De Bijenkorf. Een krokobandje. Wat ik lelijk vind. Ik had een kalfsleren bandje besteld (zat er ook aan toen ik het horloge kocht) en kreeg een week of 4 geleden een glimmend krokodillenlerenbandje te zien. Dat wilde ik niet. Alle catalogi doorzocht, gebeld met Zwitserland, maar nee. Geen kalfsleer meer, alleen kroko. Want kroko is in. Bloederig irritant dus. Bovendien is de maat van mijn horloge dusdanig dat geen enkele andere fabrikant passende bandjes maakt. Dus ik moest wel. Nou ja, mat gaat nog wel, het is niet anders.

Nu zouden we na De Bijenkorf naar Utrecht scheuren voor ons volgende winkeladres, maar het was rondom half 1 inmiddels. En ik had wel trek in oesters. Echtgenoot ook. Tja, waar eet je op zaterdagmiddag oesters? Zondagmiddag is een probleem vindt iedereen, maar zaterdagmiddag is een nog groter probleem. Hotel New York. Daar hebben ze in ieder geval oesters. De rest moet je dan op de koop toenemen natuurlijk, maar ach, het was alweer jaren geleden dat we er waren, dus waarom niet.

Oesters_new_york Redelijk gevuld was het er, roezemoezerig dus en veel personeel wat zoals altijd toch wel erg weinig doet. Maar wel heel vriendelijk is en na een wenk toch ook altijd erg hulpvaardig. We zochten een tafeltje ergens in het midden, want de zon scheen hevig en dan is het bloedheet bij het raam.

De menukaart (zie website voor alle informatie) is nog hetzelfde. Er is een weekmenu voor 27.50 en op tafel staat een klein kaartje met alle schaal- en schelpdieren die te krijgen zijn.

Eerst maar eens een flesje wijn. Een Rueda, die in orde is, een karaf ijswater en op onze vraag welke van de aangeboden oesters het meest zilt is, wist het vriendelijke meisje ons geen antwoord te geven. Dan de Fines Claires, die vind ik altijd wel lekker. In San Sebastian aan het haventje had ik ook oesters voor een lunch en die waren helemaal niet zilt, die vond ik ook erg akelig om te eten op de een of andere manier. Na de oesters wilde echtgenoot een pasta. Hij ontdekte zijn favoriet. Een aglio e olio, dus die moest het worden.

Spaghetti_new_york Ik moest nog wel even zoeken, want ik wilde niet al te veel eten. Ole zou nl. voor het avondeten ook nog een pizza in elkaar draaien (uiteindelijk heeft Maurits hem gemaakt, hij wilde ook weleens in de keuken staan, tja....broers....). Ik zag bij de voorgerechten een portie gefrituurde sardientjes en dat leek me erg lekker.

De oesters waren prima. Erbij citroenparten, wat brood en een vinaigrette. Die vinaigrette vond ik geestig. Hij paste absoluut niet bij de oesters want er zat me een lading pepers door! Gekonfijte sjalotjes proefde ik, heel veel pepers, heel weinig azijn en heel veel olie. Erg lekker overigens, maar niet bij de oesters. Wel op het brood dus!

De spaghetti was goed. Ook veel stukjes peper, maar daar houden we wel van. Ik mocht uiteraard proeven en vond 'm erg lekker. Een beetje parmezaan erop ook nog, de meningen zijn verdeeld of dat nu wel of niet 'hoort'. Nu vinden wij het over het algemeen niet zo belangrijk wat hoort, we eten vooral graag lekker en dat was deze spaghetti.

Sardientjes_new_york Mijn sardientjes waren prima. 5 stuks, een part citroen erbij wat ik niet gebruikt heb, ik eet vrijwel nooit citroen bij mijn vis nl. en ik was voldaan.

Inmiddels stond men in de rij om een tafeltje te bemachtigen en toen ik daar een opmerking over maakte tegen de bedienende mevrouw zei ze dat dat elke week zo was en dat het op zondag nog veel drukker was. Grappig! Ik ga hier zeker weer vaker heen. Het eten was goed, de sfeer is gezellig, het publiek is uiterst gemêleerd en het is zeer betaalbaar. Alhoewel ik me dan weer afvraag of bijna 70 euro in dit geval betaalbaar is, maar met de huidige prijzen waarschijnlijk wel.

De foto's zijn deze keer met een telefoon gemaakt.

14 gedachtes over "Hotel New York in Rotterdam"

Jaartal

Nee, duidelijk geval van twee keer eten lijkt me ... de eerste en tegelijk de laatste keer. Dan valt uiteindelijk de prijs ook weer enorm mee, twee maal vier personen voor 150? Kijk, als afscheid helpt dat nogal denk ik. *jaartal grijnst en verhuisd terug naar zijn eigen logje, waar ook nog wel eens een recensie te vinden is!* http://jaartal.web-log.nl/jaartal/uit_eten/index.html
13 januari , 2008 om 16:34 pm

Carla

Bedankt voor je reactie Jaartal! Tweemaal vier personen klopt niet hoor, we zijn gewoon met zijn vieren wezen eten. 50 euro p.p. dus. Zonder dessert en koffie en met 1 flesje wijn....
13 januari , 2008 om 16:42 pm

Ed van Wijnerij

Tja, het leven van een restaurantrecensente gaat niet altijd over rozen -) Volgende hopelijk beter ! Ed
17 januari , 2008 om 15:36 pm

Jaartal

lijkt me een straffe prijs voor het gebodene!
10 november , 2008 om 22:07 pm

john golsteijn

Niet mijn favoriete adres. Maar oesters eten hier, prima. Klinkt goed. Ben er een paar maal op maandag geweest . Of dat de reden is dat het niet lekker en gezellig was? Maar dit klinkt goed, oesters en een pasta. Ook de sardientjes, Jullie hadden een snelle lekkere hap dat was wat jullie wilden. Carla genieten, liefst je hele leven.
11 november , 2008 om 18:57 pm

Yvon

Blijf dus onveranderd populair. Heerlijk oesters, wilde je bijna Bistro de la Place aanraden (waar ik pas lunchte met o.a. oesters) maar ook al geen lunch op zaterdag. Die pasta is zeker ook een favoriet hier, mxc3xa9t parmezaan of andere kaas, of het nu hoort of niet. Mat krokobandje, mooi juist :-)
13 november , 2008 om 16:09 pm

petra

Oesters, kreeft en tomatensoep met basilicum. En kroketten met brood. En voor toe, in de auto, een doos moorkoppen. Dat zijn allemaal heel goede redenen om naar HNY te gaan. Leuk verhaal.
13 november , 2008 om 22:15 pm

Tanja

He, deze recensie had ik even gemist. Tis natuurlijk belachelijk dat ik hier nog nooit ben geweest. Klinkt goed en ik heb er nu eigenlijk ook wel trek in!
16 november , 2008 om 13:02 pm

Ronny

Wauw, leuke site zeg!! Ik ga zelf geregeld op restaurant en vind het dan ook super dat je ook recensies van Belgische restaurants doet.(hoewel ik ook wel van plan ben eens wat bezoekjes te doen in Nederland) Groeten, Ronny
16 november , 2008 om 14:48 pm

Raymond

Ha Car. Het blijft inderdaad HNY, maar als je dat op de koop toe neemt dan blijkt het dus best ok te zijn. Je mening over de bediening deel ik overigens geheel... veel mensen, weinig actie! Klinkt verder gewoon goed dus! Ennuh... een krokobandje... trend of niet... tikje ordi! Hahaha.
16 november , 2008 om 19:11 pm

Bert Willems

Haha, wie heeft Smulweb nog nodig, met jouw onvergelijkbare stijl hier, de afstandelijkere van Tanja daar en frivole van Matisse? Paar keer per week de tabs langslopen en Bert is weer helemaal bij. Gaat het goed met jullie? Hoop dat het niet aan mij ligt dat je er zaterdag niet was;-)
19 november , 2008 om 18:58 pm

Yvon

Frivool?? Kroko tikje ordi?? Noujaaa. Ik heb geen leer de laatste jaren maar blijf het mooi vinden en zo ook de klassieke modehuizen.
21 november , 2008 om 16:07 pm

Carla

Frivool lees ik nergens??? Tikje ordi, tja, dat is de mening van Raymond. Natuurlijk is het geen tikje ordi. Het is of gouden schoentjes of normaal decent natuurlijk. En Bert: nee natuurlijk lag het niet aan jou, ik had je graag weer-gezien. Ik had griep helaas, erg jammer, ik was er graag bij geweest!
21 november , 2008 om 19:51 pm

Carla

haha, oh, ik lees het frivole al. Excusez, gewoon overheen gelezen dus!
21 november , 2008 om 19:51 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl