DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 26 december 2008 in Krimpenerwaard.

Opeens bleek dat we op vrijdagavond samen thuis zouden zijn. Maurits ging gamen en Ole had zijn eerste werkavond als afwasser bij het plaatselijke eetcaf. . Eten? Eten! De Burgemeester schoot me te binnen, veel te lang geleden dat we er waren. Er bleek nog zomaar een tweetje beschikbaar, ideaal dus. Nu wilde ik rondom half 8 aan tafel, zij prefereerden voor 7 uur of na 8 uur. De reden is me onduidelijk. Maar goed, de klant is koning, dus half 8 zou het worden. Er was zelfs nog een parkeerplek beschikbaar op de parkeerplaats achter het restaurant, dat is weleens anders in het vriendelijke dorpje Linschoten, dus alles zat mee.

De ontvangst in het bomvolle restaurant was vriendelijk en we werden naar onze tafel gebracht.

We begonnen met een Prosecco (De Burgemeester is nogal Italiaans georiënteerd, op zowel de menu- als de wijnkaart krijgt Italië ruim aandacht).

De_burgemeester_001 Erbij wat knabbels. Focaccia (boter, olie, zout en peper stond al op tafel), olijfjes, pistachenootjes, salami en kaaskoekjes. Allemaal lekker.

Na enige tijd kwam er een amuse. Vitello Tonato.

De_burgemeester_003 Een rolletje, zeg maar rustig rol van kalfsgebraad met tonijnmayonaise, die boterzacht was; erop wat gefrituurde kappertjes en gegrilde Parmezaanse kaas. Een leuk begin!

We kregen de kaarten en een toelichting op het menu JRE (Jeune Restaurateurs d'Europe). Dat menu sprak ons aan met uitzondering van het tussengerecht, dat zou namelijk iets met heilbot zijn en ik ben niet bepaald kapot van heilbot. Nu had ik op de kaart een gerecht gezien wat me intrigeerde en waar ik opeens vreselijk veel zin in had: risotto met Fine de Clair (naamgeving en spelling van het restaurant!) oesters en gebakken St. Jakobsschelpen. Een wisseling bleek mogelijk. Ook het wisselen van het dessert in kaas was geen probleem. Men rekende wel wat extra voor de kaas, maar dat vonden wij dan weer geen probleem, ons tussengerecht was nogal kostbaar, dus we snapten het helemaal.

IJswater is geen punt hier, altijd prettig. De wijnkaart is uitgebreid, mooi, betaalbaar en leuk om te bekijken. Nu had ik on line al het nodige gezien en we besloten tot een 2005, Albarino, Nora, Rias Baixas, Spanje. Die kende ik van ons bezoek aan San Sebastian en sinds die tijd zijn we nogal weg van de Albarino's. Zo ook hier. Een lekkere wijn.

De_burgemeester_004 Het eerste gerecht, 'rosbief' van tonijn met gegrilleerde Jakobsschelpen en essence van sinaasappel, werd geserveerd.

Een plaatje om te zien. Een vierkantje tonijn met wat frisse salade, een rondje van gegrilde en ontvelde paprika met erop de gegrilde Jakobsmossel en dat 2x. De essence van sinaasappel zat in de streepjes naast de vierkantjes en was gelukkig niet al te overheersend. Een mooi gerecht. Leuke combinaties ook.

De_burgemeester_005 Het tussengerecht was dus de risotto met oesters en gebakken St. Jakobsmosselen. Men had ons overigens zeer attent gevraagd of we niet liever griet wilden bij de risotto, vanwege het voorgerecht, waar ook al coquilles bij geserveerd zouden worden. Maar wij hebben absoluut geen probleem met een paar keer coquilles in een menu, dus we hebben het zo gelaten.

Ook dit gerecht was zeer verfijnd. Onderop de oesters, wel een stuk of 6 volgens mij, daarop de prima risotto, daarop weer wat fijne groentjes en tot slot de gebakken coquilles. Heerlijk. In combinatie, maar ook afzonderlijk. Echt genieten dit.

Als rode wijn hadden we gekozen voor een combinatiewijn om zomaar te zeggen en dan eentje die me intrigeerde (ja ook al). 2005, Hangin' Snakes Shiraz-Viognier, Langmeil Barossa Valley. In een woord geweldig! Die houden we er zeker in. Zowel deze specifieke wijn als de combinatie van de shiraz met de viognier. Een vondst wat mij betreft.

De_burgemeester_007 Het hoofdgerecht was gebraden runderlende met uitgebakken kaantjes en tomaat, courgettes, tijm en zilveruitjes. Een flinke portie was het. Prachtig vlees, heerlijke bijgerechtjes, ik raakte eerlijk gezegd steeds meer onder de indruk van de keuken hier.  De genoemde tomaat bijvoorbeeld lag op een bedje van auberginepuree, erin de reepjes courgettes en erop de zilveruitjes. Een heerlijke combinatie. Er was ook nog een torentje van kropsla bij: geweldig lekker. Nu zul je denken wat een enthousiasme over de groentjes....Nou, dat klopt, want zo vaak gebeurt het niet dat er diverse groenten bij een gerecht geserveerd worden, dus dat mag dan ook wel wat aandacht hebben. Zeker als het zo leuk geserveerd wordt als hier.

De_burgemeester_008 Na een prettige pauze kwam de kaaswagen.

Die is hier charmant en de mevrouw die ons bediende had absoluut kennis van zaken.

Bij de gekozen stukjes kaas, voor mij een Vacherin Mont d'Or, Langres, Chaource, geit en roquefort, nog wat brood en we waren dik tevreden.

De_burgemeester_009

We sloten af met wat espresso, waarbij wat snoeperijtjes kwamen en zijn vast van plan hier snel terug te keren. Een absolute aanrader. Hier wordt uitstekend gekookt en het personeel is prettig, goed op de hoogte en attent.

De_burgemeester_011 Ik begreep dat er tussen de eindejaarsfeesten flink verbouwd gaat worden en ben zeer benieuwd naar de nieuwe inrichting.

7 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten"

Yvon

Na het lezen van Oud Sluis zat ik al te watertanden, maar ook hier weer schitterende gerechten. Mooi hoor met de foto's erbij, wat een klus moet dat zijn!
28 maart , 2008 om 14:04 pm

Inderdaad, een zeer slecht truffeljaar! Er wordt hier veel werk gestoken in presentatie. Groetjes, Matthieu
30 maart , 2008 om 10:20 am

Chris

Zoals gewend van jou weer een mooi verhaal. Nette foto's ook! Maarre... "ik blijf het trouwens raar vinden om in dit soort restaurant kip te eten". Waarom?
30 maart , 2008 om 18:32 pm

Carla

Omdat ik kip heel snobistisch niet bepaald een ingredient vind wat past in een tweesterrenrestaurant. Niets ten nadele van kip verder, maar toch....
30 maart , 2008 om 19:23 pm

Marja

Leuk en lekker om weer wat te lezen van je, dat zwarte `gruis' heb ik meegenomen uit Nice!
15 april , 2008 om 13:20 pm

john golsteijn

Mooi menu. De risotto lijkt me hemels zeker met de wijn. Dit adres zal ik onthouden. Mooie presentatie van de gerechten. Dank voor je verhaal Carla.
30 december , 2008 om 20:00 pm

Raymond

Het klinkt nog steeds uitstekend. ;-) In het verleden 2x gegeten en vond het toen ook erg goed. Weer eens leuk om binnenkort te proberen dus...
11 januari , 2009 om 22:10 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl