DSC09382
DSC09382

Avant Garde van Groeninge in Eindhoven

Op 20 oktober 2010 in één ster, Noord-Brabant.

Avant Garde op 2 oktober. Omdat Maurits 18 was geworden.
Keurig op tijd arriveerden we, namen de lift naar boven en werden zoals altijd uiterst vriendelijk ontvangen. Een fijne ronde tafel met zicht op het stadion kregen we, ikzelf kon de open keuken in kijken.
Een glaasje champagne wilden we natuurlijk wel, Thienot nog steeds hier, evenals bruisend water en een karaf ijswater.
Een bombardement aan amuses verscheen.

Achtereenvolgens een oester met Bacardi razz en frambozenkrokantjes;  een plateautje met drie hapjes: een makaron van parmezaan omsloten door plakjes droge worst, bouillon van komkommer met koriander en watermeloenijs en een surprise-ei, waar allerlei heerlijkheden in zaten.
Uitstekende amuses die direct de toon zetten, heerlijk!
Brood, boter, olijfolie en alles was in ruime mate voorhanden, dus ook dat was prima.

We bekeken de kaart en besloten eensgezind tot een zesgangenmenu.
De eerste wijn was een Albariño Peitan en die was prettig.

Ons eerste gerechtje was rauwe zeeduivel met twee bereidingen van wakame, chipje van tomaat en een vinaigrette van tomaat met een gelei van tomaat.
Een plaatje om te zien en erg lekker om te eten. Zowel de wakame-bereidingen als de tomaatbereidingen pasten uitstekend bij de prima zeeduivel.

We vervolgden met een bord waarin we eekhoorntjesbrood, ui op vier manieren en een straf bouillonnetje uit een reuzepipet, die was vastgeklemd aan het bord kregen. Erop nog een plakje pecorino en het smaakpalet was compleet. Aards en herfstig en wederom erg lekker.

Het derde visgerecht van deze avond was zachtgegaarde tarbot met krokante venkel, schuim van venkel met erop een plakje merg en erbij wat kerriemayonaise. De tarbot, die uiteraard perfect van cuisson was lag op heel klein gesneden, kort gegaarde bloemkool. Ernaast nog iets hartigs, donker van kleur, wat bij navraag aarde van bruin brood bleek te zijn. Een mooi gerecht.

We sloten de visgerechten af met een Bloody Mary met gin-tonic en schuim van bleekselderij. Verfrissend en verrassend.

De rode wijn deze avond werd een DOC Alto Adige Lagrein, Elena Walch en ook die beviel ons erg.
Een uitstekende begeleider bij het hoofdgerecht. Wilde eend, poeder van curry, banaan, gelei gevuld met het pootje van de eend, aubergine van de grill en de eigen jus van de eend. Bovendien nog een rolletje kool. Een mooi opgemaakt bord kregen we met uiteraard precies de genoemde ingrediënten, die mooi bij elkaar pasten. Een klein puntje van kritiek mijnerzijds: de wilde eend was zo wild dat hij ernstig naar lever smaakte en dat heeft beslist niet mijn voorkeur.

We waren toe aan de kaasgang. De prachtige kaaswagen werd voorgereden en we maakten allevier onze keus. De jarige wilde graag een glaasje PX, evenals zijn broer en kreeg een erge mooie uit het geboortejaar van de sommelier. Echtgenoot dronk de rode wijn door en ik kreeg een glas Sibling Art Series, Margaret River, die ik erg lekker vond.
Bij de verschillende kaasjes nog een plateautje met een krakeling met een dip, een stengel en een bolletje wasabi met 2 plakjes radijs, wat ik heb doorgeschoven naar echtgenoot, want ik kan niet tegen wasabi.

Het dessert was kokos en ananas en schuim van espresso met kokos en daarover kan ik bijzonder kort zijn: goddelijk lekker, vooral het schuim van espresso met kokos. Om voor terug te keren.

Bij de koffie en de thee nog voor elk van ons drie van de heerlijke buitenformaat bonbons en dik tevreden verlieten we Avant Garde.
Het is dat het niet om de hoek ligt, anders waren we hier veel vaker te vinden.

15 gedachtes over "Avant Garde van Groeninge in Eindhoven"

Jaartal Weblog

Hm, origineel, creatief en smakelijk. Lijkt me een goede samenavtting zo op het eerste gezicht! LEUK ADRES
19 maart , 2010 om 16:35 pm

MikkieMuis

Ziet er erg lekker uit. Ik hou wel van wat originaliteit. Zeker een adresje voor op de lijst.
19 maart , 2010 om 18:55 pm

Agnes

Leuk!Ik vind het tweede gerecht net iets weg hebben van een schilderij van Miro, erg leuk gedaan.Volgens mij is Oisterwijk het helemaal als het om lekker eten gaat momenteel.
19 maart , 2010 om 22:04 pm

ad wijgerde

Hoi Carla, erg leuke recensie en mooie foto's! Die rucola was in tapenade vorm gedruppeld tussen de groentes en dat groene sponsje was de spongecake. Tja, de lolly heb zelf niet gehad maar ziet er lekker uit.
21 maart , 2010 om 15:11 pm

john golsteijn

Nou Carla de jongens van Knoopje los hebben gelijk. Mooi menu ziet er prima uit. Ga het zelf over twee weken proberen.Jullie hebben tenminste genoeg uit de restaurantweek gehaald,super! Gr. John
21 maart , 2010 om 20:23 pm

Tanja

Die legoblokken vind ik geweldig! Mijn eerste indruk: een fijne en creatieve keuken. Mooi om te onthouden
28 maart , 2010 om 11:49 am

Yvon

Wat een plaatjes! De plateau's en het hoofdgerecht, dat inderdaad zo uit een schilderij van Miro gewandeld lijkt te zijn. Die lolly is leuk en knettersuiker (Jamin, met lolly) blijft grappig over elk dessertgerecht.
18 april , 2010 om 12:10 pm

Yvon

Die mozaiekboom wil ik ook wel in huis, wat je noemt een blikvanger.
18 april , 2010 om 12:14 pm

john golsteijn

Allereerst proficiat voor je zoon. Heerlijk als je ouders je op tijd leren om te genieten van uit eten gaan. Op niveau bedoel ik dan. Carla wederom een mooi staaltje van een pracht keuken. Mooie gerechten. Weer opnieuw speciaal. Dank voor je verhaal. Gr. John
20 oktober , 2010 om 19:26 pm

JaartalOnline

Van harte gefeliciteerd met Maurits! Dank vor de prachtige recensie, de prachtige foto's en dank voor de tip ... ik weet niet of het er van komt (het ligt wat uit de richting...) maar Avant Garde staat vanaf nu op het verlanglijstje!
20 oktober , 2010 om 21:25 pm

Agnes

Mooi verhaal weer Carla. Wat een heerlijke amuses ook. Grappig, ik had het toevallig met Yvon op haar blog over of er nou PX sherry bestond met een jaartal...ja dus!
21 oktober , 2010 om 12:40 pm

Yvon

Wat een mooi verjaardagsdiner! En het kan dus wel, PX op jaartal. Shit, had A. toch gelijk ;-)
22 oktober , 2010 om 11:29 am

ad wijgerde

mooi verhaal en foto's weer Carla. Die wilde kooi-eend in inderdaad vol van smaak. Die oudere PX is wat minder zoet en past uitstekend bij de kaas. bedankt voor je verhaal, groetjes Ad
22 oktober , 2010 om 17:16 pm

Restaurants

Dag Carla, leuk verhaal. Graag nodig ik je uit je restaurantbelevingen zo nu en dan ook eens op restaurants.nl te delen in de vorm van een beoordeling. Onze bezoekers zouden je dankbaar zijn. Culinaire groet,
28 oktober , 2010 om 02:12 am

Ray

Dit ziet er allemaal goed uit zeg. Heerlijke gerechten ook. Alleen: wasabi bij de kaas? Hmmm, niet mijn ding.
9 november , 2010 om 10:36 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl