DSC09382
DSC09382

Restaurant La Vision in Hotel Im Wasserturm Keulen

Op 29 oktober 2010 in één ster, Duitsland.

Het was weer werkgroepweekend en dat vond deze keer plaats in Keulen. Wij waren er al op donderdagavond, waar we geweldig lekker hebben gegeten bij een Bib Gourmand op loopafstand van het bijzonder prettige hotel waar we logeerden, Hotel Im Wasserturm. De Bib Gourmand, Basilicum genaamd, lag op loopafstand van het hotel en dat is een restaurant wat ik absoluut kan aanraden. Geweldig vriendelijk personeel, heerlijk eten, fijne wijnen, kortom alles klopte er. Helaas was ik zo dom om op de vrijdagavond nadat we die dag het Schokolademuseum (een ongelofelijk lelijk gebouw), Peters Brauhaus en nog allerlei andere gelegenheden bezocht hadden mijn fototoestel te vergeten in een taxi, dus ik kan Basilicum helaas niet recenseren, zo ver strekt mijn herinneringsvermogen helaas niet. Ook Peters Brauhaus dus niet en ook niet het restaurantje van het Museum Ludwig wat we op de zaterdagmiddag bezochten.
Maar.....het diner op de zaterdagavond kon wel weer gefotografeerd worden, want ook in Keulen zit een Mediamarkt.

We dineerden in het sterrenrestaurant (eentje) van het hotel, La Vision. In de Private Diningroom met een groot dakterras met een prachtig zicht over Keulen. Het hele weekend lang hadden we trouwens prachtig weer, menig terras werd dan ook bezocht.

We begonnen met een bubbel op het terras en al snel zat de stemming er goed in. Dat is meestal zo met deze groep overigens. Na enige tijd werden we aan tafel genood en kregen we een amuse. Maar niet voordat water en wijn werden ingeschonken. Als witte wijn was gekozen voor 2009, Riesling 'Eierfels' Q.b.a., Schlossgut Diel, Nahe en die was geweldig lekker.
De amuse was een pompoensoepje met een chip van het een en ander, waarop een lekkere crème lag en wat kruidjes. Een perfect soepje en een mooi begin.

Het voorgerecht was Blumenkohl 'polnisch' mit zweimal Seezunge. Bloemkool met zeetong dus. Maar niet zomaar bloemkool en niet zomaar zeetong, nee, geweldige zeetong, prachtig van cuisson en heerlijk in de boter gebakken.
De bloemkool kregen we als crème, als krokantje en er was ook nog een vrij grote groene bal, waarin gepureerde en op smaak gebrachte bloemkool zat, maar die wat wegviel tegen het kruidengeweld van de buitenkant. Wat niet wegneemt dat het allemaal heel erg lekker was. En ook zo anders, leuk vond ik dat. Erbij nog een oranje toefje pompoencréme voor de kleur.

Het tussengerecht was Kaisergranat met Gemüsevinaigrette en Estragonchips.
Kreeft dus met een vinaigrette van en met groenten en chips van dragon. Een prachtig lief klein kreeftje lag op het bord, eronder de groentjes en erop de heerlijke chips. De kreeft was wederom perfect en alweer was ik verrast.
Het werd tijd voor wat toespraken, want we namen afscheid van een van de leden van de werkgroep en de rode wijn werd ingeschonken. Een 2005 Kallstadter Kronenberg, Spätburgunder Spätlese trocken, Weingut Köhler Ruprecht, Pfalz en ook die wijn was bijzonder lekker.
Een uitstekende begeleider bij de Rinderfilet mit gebratenen Steinpilzen.
Ossenhaas dus met gebraden paddestoelen. In een mooie roomsaus lag het uitstekend ros gebakken vlees met erop een helaas loeizoute puree van het een of het ander met daar op nog een chipje van ik meen knolselderij. In al zijn klassiekerigheid toch een goed uitgevoerd gerecht en wel zo veilig ook met een grote groep, dus ik had er alle begrip voor. In een kommetje erbij nog een aantal ronde chipjes van aardappel, die erg lekker gekruid waren.
We vervolgden met Käseauswahl von Affineur Waltmann en dat was een erg lekker bordje met rauwmelkse kaasjes met wat lekkernijtjes, waarbij ik nog zo'n lekker glas witte wijn dronk.

Het dessert deze avond was Knusprige Schokoladentarte mit geëistem Fenchel en eerlijk gezegd was ik niet kapot van deze combinatie, hoe leuk bedacht verder ook.
Op de een of andere manier werd de chocolade er taaiig door en de smaakcombinatie vond ik ook niet bepaald briljant.

We sloten deze uiterst genoeglijke avond af met goede espresso en allerlei lekkernijen en we hebben nog lang na zitten praten. Het jaarlijkse werkgroepweekend was wat mij betreft weer een succes.

Keulen is een erg leuke stad met mooie winkels, prachtige musea en uitstekende restaurants, waarbij ik Basilicum echt van harte aanbeveel. Ik had er heel graag een recensie over geschreven, want ik vond het er werkelijk erg goed. La Vision vond ik ook goed, zeker wel sterwaardig met een aantal verrassende combinaties en dat laatste is leuk, want het was een behoorlijk grote groep.

23 gedachtes over "Restaurant La Vision in Hotel Im Wasserturm Keulen"

Tanja

Al lezend was ik aan het raden wie jouw tafelgenoten nou konden zijn. En: wat een leuk nieuws! Een aardig restaurant dus, maar je klinkt niet overtuigend en helemaal tevree ...
1 april , 2010 om 14:24 pm

Agnes

Weer een mooie beschrijving. De fotos echter doen mij niet watertanden.Txf2ch lijkt het me best een sympathiek restaurant. Ik weet niet waarom eigenlijk.
1 april , 2010 om 15:46 pm

Patrick

Heel treffend omschreven Car! Ik zou zelf ook niet meer voorstellen om daar te eten maar als iemand het zou vragen zou ik geen nee zeggen. (als er geen andere alternatieven zouden zijn) Het toetje was voor mij het meest bijzondere gerecht van de avond.
1 april , 2010 om 15:58 pm

Carla

Ik weet niet wat de suf'n turf variant is, maar ik ben wel stomverbaasd dat jij dit erg lage prijzen vind. Als ik zo lees waar jij wat eet is er nogal een verschil.
1 april , 2010 om 20:53 pm

Carla

surf 'n uiteraard...
1 april , 2010 om 20:54 pm

patrick

voor het gebodene vind ik de prijzen juist aan de hoge kant. er zijn restaurants waar je voor minder geld beter kan eten
2 april , 2010 om 00:16 am

jaartal Weblog

Op de n of andere manier komt het restaurant wel sympathiek over, soort van gedrevenheid en eigenwijsheid of zoiets? Lagere prijzen zouden het makkelijker maken hier snel terug te keren, iets minder top eten tegen wat lagere prijzen is goed te doen toch ... Mooi geschreven!
2 april , 2010 om 11:49 am

Carla

Aha, dank je. Het zijn geen hoofdgerechten hier, het zijn allemaal gerechten, die koud, lauw of warm zijn. Dat sommige de omvang van een hoofdgerecht hebben kunnen sommige mensen prettig vinden, anderen weer niet. Wat ik bedoelde met het verschil is dat ik de indruk heb dat het eten in een restaurant in Belgi gemiddeld genomen flink goedkoper is dan in Nederland. En dan heb ik het uiteraard niet over de uitsmijters en de sat's, die je hier vaak ziet tijdens de lunch, maar over normale restaurantgerechten. Het was alleen maar positief bedoeld.
2 april , 2010 om 15:21 pm

Axel

Hm. Vreemde namen. Vreemde presentatie op de borden ook. Trouwens. Kan er niet gecharmeerd van raken. Uiteindelijk prijzig tentje zo te zien. Maar 3 coquilles als voorafje is natuurlijk wl weer royaal ! Tja, als ik dan toch in die regionen vertoef, dan toch eerder naar De Limonadefabriek ofzo.
2 april , 2010 om 15:57 pm

Yvon

Van de Spaanse ham en de Zoete Polderkeuken ga ik wel watertanden (is dat nu een suikerspin op het dessertbord?). De rest klinkt beter dan het eruit ziet - op de ossenhaas zonder ganzenlever na. Dit is volgens mij de eerste keer dat er tafelgenoten op de foto staan, leuk.
18 april , 2010 om 11:59 am

john golsteijn

Inderdaad niet om echt terug te gaan. Prijs kwaliteit valt me toch nog mee. Maar gezelschap en gezeligheid maakt veel goed denk ik. Gr. john
24 april , 2010 om 22:18 pm

JaartalOnline

Keukenprins en ik hebben net gezamenlijk ons vergaapt aan je foto's en je heerlijke recensie! Een adres dat zo op her verlanglijstje kan... Mooi hoor, ik zal gelijk Basilicum even bekijken (dan nog een smoes verzinnen om ns een weekend Kxc3xb6ln te doen?) Groet J.
29 oktober , 2010 om 16:46 pm

Carla

Ja doen hoor, Keulen is echt hartstikke leuk. Het hotel trouwens ook en ze hebben regelmatig erg leuke aanbiedingen. En wel Basilicum bezoeken hoor, ik was er helemaal weg van!
29 oktober , 2010 om 17:02 pm

john golsteijn

Keulen is inderdaad een aangename stad. Net als je recensie, aangenaam en lekker. Super terras. En gezellige groep. Basilicum ga ik ook bekijken. Zondag gaan we niet naar Perceel, jouw recensie deed me twijfelen. Het wordt nu Aubergine. Carla, fijn weekend. Gr. John.
29 oktober , 2010 om 20:03 pm

Carla

Leuk Aubergine John, ik ben er erg benieuwd naar. Zouden we daar niet samen heengaan? ;-)
29 oktober , 2010 om 23:44 pm

Agnes

Goh, geef mij ook zoxe2x80x99n werkgroepweekend. Beslis je zelf mee over de restaurantkeuze of wordt dat gedaan?
30 oktober , 2010 om 14:12 pm

Carla

Deze keer heb ik het hotel en dus het restaurant mogen kiezen, ik liep er toevallig tegenaan en het was een erg mooie deal en ook een mooie maaltijd.
30 oktober , 2010 om 15:46 pm

ad wijgerde

Keulen is mijn favoriete Duitse stad, culinair heb ik er nog niet zoveel mee, haha. We eten al ruim 20 jaar bij hetzelfde Griekse restaurantje en bestellen altijd hetzelfde. Het ziet er allemaal prima verzorgd uit met een goed verhaal, bedankt weer, groetjes Ad PS grappig dat John om is gegaan.
31 oktober , 2010 om 08:32 am

Ray

Niet verkeerd allemaal. Leuk ook die aardappelenchips. Waar waren die mee gekruid? Altijd fijn zo'n jaarlijks werkgroepweekend. :-)
9 november , 2010 om 10:39 am

PB

Enig idee of Basilicum nog steeds goed is? Ik ben binnenkort in Keulen en dacht er te gaan reserveren. Groet van PB (Overigens zie ik de foto's niet meer en heb ik de indruk dat hier wat reacties staan die bij een andere recensie horen - klopt dat of zie ik dat helemaal verkeerd?)
13 mei , 2013 om 12:27 pm

restaurantrecensiesvancarla

Klopt, de reacties zijn enorm door elkaar gehusseld bij het overgaan. Ik heb geen tijd om ze allemaal te verplaatsen, buiten het feit dat ik niet weet hoe ;-). Ik check morgen Basilium voor je, nu even geen tijd.
13 mei , 2013 om 15:50 pm

restaurantrecensiesvancarla

Ik heb even de website bekeken, die overigens op de menukaart na, niet veranderd is. Het lijkt me dat er geen verandering is in witte en zwarte brigade, dus als de menukaart je aanstaat zou je het denk ik wel kunnen proberen.
14 mei , 2013 om 07:27 am

PB

Dank! Ik ga er reserveren. Groet van PB
17 mei , 2013 om 07:15 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl