DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 13 november 2013 in één ster, favoriet, Noord-Brabant.

Al maanden stond de afspraak vast en eindelijk was het zover, ik zou weer eens gaan lunchen met twee vrienden van me die ik veel te weinig spreek. Onze keus was gevallen op De Lindehof, ze wilden eindelijk wel eens meemaken waarom ik er zo enthousiast over ben.
We spraken af bij hen thuis en met zijn drietjes reden we naar Nuenen. De ontvangst was weer allervriendelijkst en we kregen een fijne tafel in de erker. Behalve het nieuwe servies waar mooi licht De Lindehof in is gestanst kreeg ik ook een leuk tafeltje voor mijn tas, ook met de tekst De Lindehof erop, leuk!DSC00858
Iete kwam direct met die heerlijke Serge Mathieu-champagne aan en ook de vrienden vonden hem erg lekker. Het bombardement aan amuses verscheen in het rappe tempo wat ik gewend ben van Soenil. Achtereenvolgens de broodsoldaatjes, deze keer met tonijn en een dip van kerrie; zijn bonbon van witte chocolade met zoete aardappel, ras el hanout en chili-espuma; een nieuw plateau, al licht herfstig, met drie hapjes voor elk, waarvan me in ieder geval het krokante hapje met garnaal is bij gebleven, een soort pakketje met het een of het ander en tot slot een zwart kroketje (brioche) van doperwten met een emulsie van sinaasappel. DSC00862Hierna op de hand een meringue van rode biet met haringkuit en crème fraîche; een pompoensoepje met groene mango en phulauri, waarna een voor mij nieuw hapje verscheen: op een geheel uit ijs bestaande bol met schaafsel bovenop drie plakjes geschroeide zalm met garam masala, wat we moesten eten met een tang. Ik ken die tang van o.a. restaurant Massana in Gerona en ik meen dat ook Soenil en crew daar gegeten hebben ;-). We sloten af met teloh, deze keer met een compote van tomaat. Ik ben dol op die krokante cassave!
De eerste wijn was een Aimery, Maîtres Vignerons 2012, Noble Vignes Chardonnay en die beviel me uitstekend.
DSC00867De heerlijke warme brioche werd rondgedeeld, evenals het rondje boter en in het schaaltje kwam de heerlijk Masia el Altet-olijfolie en het feest kon beginnen.
Het eerste gerecht was een gerecht in tweeën. DSC00868
Op het bord tonijn, spicy krab, kroepoek van oester, couscous en een vinaigrette van oester. Kort geschroeide tonijn kregen we, heerlijke krab, van de kroepoek van oester viel ik stil, wt een volle oestersmaak. De couscous was uiteraard perfect, er lagen nog diverse groenten bij, die ook goed op smaak waren en de vinaigrette maakte het geheel helemaal af. Een uitstekend gerecht.
DSC00871In een schaaltje erbij een tartaartje van makreel met structuren van komkommer. In al zijn eenvoud een prima gerecht. Nu ben ik erg dol op makreel en op komkommer, maar ik denk dat iedereen dit gerechtje zeer lekker zal vinden. Weer een schot in de roos dus.
De volgende wijn was een Panamera, een Californische Chardonnay, 2012 en die was ook prima. Wat vetter en wat zwaarder dan de Aimery.DSC00873
Ook het tweede gerecht was een gerecht in tweeën. Op het mooie langwerpige bord een stukje zeetong met saus van boleten en waterkers. Hier kan ik kort over zijn: de combinatie van perfect bereide zeetong met die schitterende saus van boleten is goddelijk en mooi gevonden. Waterkers is natuurlijk ook gewoon lekker en geeft bovendien een mooie kleur aan het gerecht. Een krokantje van aardappel maakte het geheel af.
DSC00875Erbij in een schaaltje paddestoelen, paddestoelenbouillon, aardappelmousseline met kaantjes van aardappel en wat flinters gebakken spek. Ook dit was een toppertje, mooi hoog op smaak, heerlijk aard en als je het spek weglaat heb je direct een schitterend vegetarisch gerecht. Weer een gerecht wat in de smaak viel!
Waarmee we toe waren aan het hoofdgerecht. Erbij een rode wijn van Torres. Gran Coronas 2009, Reserva. Duidelijk een Torres, die de supermarktkwaliteit ruim ontstijgt.DSC00879
Perfect passend ook bij de reefilet en het haasje van de ree wat we op het bord troffen, samen met wat kool, bloedworst - zeer fijn van structuur -, een jus van jenever met bessen, poeder van bes en wat groenten. Erg lekker, uitstekend klaargemaakt en wederom mooi hoog op smaak. Een zeer prettig herfstachtig gerecht, prima voor de tijd van het jaar. DSC00882Erbij in een schaaltje een erg fijne ragout van de nek van het ree met schuim van pastinaak. Een goede combinatie en de ragout was werkelijk geweldig lekker.
Als dessertwijn had Iete deze keer gekozen voor een Sauternes. Een La Gravière du Chateau Laribotte 2010 en die was mooi.
Het dessert was ook mooi, zo niet schitterend zelfs. DSC00885We kregen chocolade, diverse nachtschadevruchtbereidingen, waaronder ijs van de tamarillo (boomtomaat), mousse van physalis, beignets van chocolade, delice van chocolade, bonbon van chocolade met duindoornbes, krokantje van chocolade en ingedroogde Inka-bes. Geweldig lekker allemaal en de combinatie chocolade met de nachtschadevruchten vonden we heerlijk. Mooi fris en uitstekend passend bij elkaar. En een plaatje om te zien.
Bij de goede espresso tenslotte nog drie heerlijke snoepjes.DSC00887 Een lolly met gezouten karamel, een taartje van citrus met gember en een zanddeegtaartje met panna cotta van cassisbes.
Diep tevreden verlieten we na een middag genieten dit uiterst gastvrije restaurant. Niet voor niets een van mijn grote favorieten!

1 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

Chique gerechten van 14 sterrenrestaurants

[…] Bron: Restaurantrecensies van Carla […]
12 februari , 2016 om 10:09 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl