DSC09382
DSC09382

Perior in Leer

Op 27 november 2013 in één ster, Duitsland.

Na een lange rit - het viel toch tegen vanuit Harderwijk naar Leer - bereikten we het hotel waar we zouden overnachten. Het eerste wat we deden was het restaurant wat we deze avond zouden bezoeken bellen om te vertellen dat we een uur later zouden komen, want na de copieuze lunch bij 't Nonnetje moest er een flinke DSC01033pauze tussen beide maaltijden komen. Wat later bijzonder verstandig bleek te zijn....
Tegen half 9 zette de taxi ons af voor Perior. Een restaurant in een mooi groot woonhuis en je zit als het ware in de diverse kamers op de begane grond. Kleine, piepkleine tafels met erop placemats die aanvoelen als kokosmatten en er ook zo uitzien, niet heel prettig dus. De stoelen zaten erg goed. DSC01010De ontvangst was netjes, de buitendeur zwaaide open toen we aankwamen, de jassen werden aangenomen, maar een tafel moesten we zelf maar zoeken.
Een glaasje bubbels wilden we wel, dat bleek een Crémant uit de Loire te zijn, niet meer dan aardig. DSC01007Erbij twee hapjes op een schaal met zwarte kiezels. Een hapje met wild zwijn in wat verschijningen en een makaron met biet en wasabi. Het wild zwijnhapje was redelijk zonder smaak, de makaron heb ik aan echtgenoot geschonken, want de wasabi was volgens hem en hij heeft er verstand van, heftig aanwezig en dat is dan weer niets voor mij.
We kregen de kaarten, men kent hier een menu waarmee je verschillende kanten op kunt, zie de website. We besloten tot vier gangen, dat leek ons voldoende voor deze avond. Erbij een fles Silvaner Muschelkalk, Kabinett trocken, Weingut Bickel Stumpf, Franken. Een aardige wijn, waar we eigenlijk wel iets meer van hadden verwacht. De fles vond ik wel geestig, deed me in de verte denken aan die rare rosé uit Portugal in de jaren 70.DSC01013
Broodjes, in een mandje, kwamen op tafel en wat boter. Water ook en na enige tijd kwam er een groet uit de keuken. Een soepje van aardpeer met truffel. Een lekker soepje vonden we het, mooie flinters truffel erin en dus gelukkig geen truffelolie! Goed op smaak, waarmee het een vriendelijke groet was.
DSC01019Ons eerste gerecht kwam en dat zag er goed uit. Fjord forel, gemarineerde wortel, mierikswortel en koolzaadolie. Plakken forel omringden een - daar kwamen we pas later achter - gigantisch rondje van tartaar van forel, niet aangemaakt met wat dan ook. Verder op het bord bietenijs, zalmeitjes, biet, radijs, rettich, snijbiet, zeekraal en waterkers. Een krokantje van filodeeg en een helaas vrij zoete vinaigrette en wat toefjes zoete mayonaise maakten het geheel af. We waren niet onder de indruk en waren geweldig blij dat we slechts vier gangen hadden gekozen, gezien de grootte van de portie.
Het tweede gerecht kwam niet lang daarna. De gerechten werden wel toegelicht, maar op een vrij ongeïnteresseerde manier en bovendien in staccato-Duits, waardoor sommige details me wellicht zijn ontgaan. DSC01022
Ravioli met spinazie, preiharten, bruine boter & beukpaddestoelen. En gigantische raviolo gevuld met spinazie en gemaakt van veel te dikke pasta, waardoor hij taai werd, lag in het midden van het bord. Erop schuim van gerookte boter en erom heen paddestoelen, diverse andere groenten en bouillon van paddestoelen. Een gigantisch bord soep dus. De smaak was niet verkeerd, de paddestoelen kwamen mooi uit de verf, maar de raviolo was veel te machtig en niet lekker vanwege de hoeveelheid pasta.
Bij het hoofdgerecht liepen onze keuzen uiteen. DSC01023Echtgenoot wilde vlees en koos voor het
Friese rund, peterselie, knoflook, ham en brood. Hij kreeg goed klaargemaakte plakken vlees, voldoende mals met erbij diverse groenten en een soort vierkantje omwikkeld met brood waar iets van ham en prei in zat, maar wat hem niet speciaal bekoorde. Zijn oordeel was dat het in orde was, maar nogal gewoontjes.DSC01025
Ikzelf wilde vis en kreeg de heilbot met azijn met bonen en goulashkruiden. Een gigantisch stuk gebakken heilbot kreeg ik, wat niet gekruid was en wat ook te droog was, dus daarvan heb ik 2/3 laten staan. Verder zuurkool, die in orde was, behoorlijk veel groenten (en fruit), waaronder bonen, chips van paddestoel, kropsla, aardappel, appel, paprika en crème van bonen. De bijgerechten waren aardig, maar ook te veel, waarmee de bediening niet heel blij was toen ze onze borden afruimden, want mijn bord was nog bijna geheel gevuld.
Op het dessert had ik me erg verheugd want dat zou bestaan uit gezouten karamel ijs, koffie, vijgen azijn en tonkaboon en zoals bekend ben ik ontzettend dol op gezouten karamel.DSC01029
Helaas was de kok het zout in de karamel vergeten, waardoor het karamelijs werd. Erbij verder ijs van tonkabonen, vijgen, chocoladekoffiemousse, appel, wat poeder van chocolade en koffie en ook nog wat gelei van vijg. Een niet meer dan aardig dessert, wel beter dan de andere gerechten. Jammer genoeg dekte het personeel alleen een lepel in, maar tegenwoordig vraag ik dan maar gewoon om een vork erbij, ik vind eten met alleen een lepel nu eenmaal erg vervelend en onhandig.
We sloten af met redelijke espresso waarbij nog twee snoepjes kwamen.DSC01032 Een financier en een chocoladesnoepje met kalamansi. De financier heb ik laten liggen, die voelde heel zwaar namelijk.
En dat was Perior. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Geen verrassingen, veel te grote porties, kleine tafels en ook die kokosmatten vond ik bijzonder onprettig.

0 gedachtes over "Perior in Leer"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl