DSC09382
DSC09382

Bridges in Amsterdam

Op 6 december 2013 in Amsterdam, één ster, Noord-Holland.

Op deze vrijdag reden we naar Amsterdam, naar het Rijksmuseum, wat helaas zo rond elf uur al was afgeladen, zodat we besloten toch maar niet naar binnen te gaan. Een kopje koffie lukte er ook niet, ook daar stond een lange rij, dus we dronken koffie in de omgeving. Ik had gereserveerd bij Bridges, omdat ik vreselijk nieuwsgierig was naar dit restaurant. Het staat al een tijdje op mijn lijstje en nu kwam het er dus van.
Valetparking heeft men hier via het hotel. Het hotelpersoneel loopt wat rommelig door elkaar en het was even zoeken via de hotelingang - het restaurant heeft ook een eigen ingang - om bij het restaurant te komen, maar daar werd alles beter en goed.
Je komt binnen via een soort oesterbar annex cocktailbar en daarna is er dan het restaurant. DSC01065Langgerekt, ingericht in terra/beige tinten wat een rustig en toch fleurig geheel oplevert en aan de wand kunst van in ieder geval Senatori. De bediening is hier werkelijk uitstekend, dus in no time hadden we een glaasje Moët & Chandon Grand Vintage 2004 te pakken, die erg lekker was en kwam er water (Badoit en Evian) op tafel.
Direct ook een houten kistje waarin Groningse mollebonen lagen met daarop twee hapjes.DSC01069 Een toastje met crème van donkere olijven met sake en een bitterbal met Old Amsterdam en gerookte mosterd. Allebei lekker, waarbij de bitterbal er wat mij betreft uitsprong door smaak en het mooie dunne korstje.
We kregen een mooi kaartje met erop het DwTSmenu wat in principe uit vier gangen bestond, maar uit te breiden was tot zes.
Brood, zuurdesem, kwam en San Mauro (Lazio) olijfolie.
We keken de wijnkaart even in die erg mooi is, maar aan de prijzige kant voorzover ik dat kon zien in de gauwigheid. Omdat we - natuurlijk - voor de zes gangen gingen, want we konden niet kiezen, besloten we tot een arrangement.
Er verscheen nog een hapje. DSC01075Op een boomstammetje een gekookt krieltje met oestercrème en bieslook. Lekker!
De eerste wijn was een Schreubere, meer informatie heb ik even niet, want ik ben vergeten zie ik om het etiket te fotograferen. In ieder geval een prima wijn. Men schenkt hier ook normale glazen, ook prettig in een arrangement, want soms zijn het van die lullige slokjes die je krijgt.
De sommelier geeft een leuke toelichting op de wijn, op een prettige manier en ook dat is fijn.
Het gerecht wat we kregen was een plaatje om te zien. DSC01078Geroosterde langoustine, foreleitjes, currycrème en gepofte wilde quinoa. Op het bord rechts een perfect geroosterde langoustine, links een hoopje poeder van gepofte quinoa met erop een sliertje zeewierbesjes, die ik bijzonder lekker vond, terwijl het eigenlijk vooral bedoeld was als decoratie. Eronder tartaar van langoustine, crème van groene curry - heel verrassend vond ik - en foreleitjes. Heerlijk vonden we het, we wilden bijna het bord aflikken zo lekker!
De volgende wijn kwam uit Alto Adige, een Gewürztraminer 2012 van Alois Lageder en dat was wel een bijzondere wijn. Hij rook als een Gewürztraminer maar smaakte als een kruising tussen een Gewürztraminer en een Sauvignon Blanc, erg smakelijk.
DSC01082_2Het gerecht erbij was zachtgegaarde scheermessen, kokosbisque, crosnes en zeesla met sesam.
In het bord mooie stukjes zeer mals scheermes, mooie krokante crosnes, lekkere zilte zeesla met sesam en aan tafel geschonken bisque van kokos, waardoor ook hier een zweem van curry ontstond. Erg lekker en ook de wijn-spijscombinatie was perfect vanwege de Gewürztraminer.
Onze verwachtingen van Bridges waren hoog en er is niets zo leuk als volledig aan die verwachtingen voldaan wordt. Compliment voor Bridges dus!
We gingen door met een rode Sancerre, 2010, Domaine Jean-Paul Balland en ook dit was een zeer smakelijke wijn. Hij paste wonderbaarlijk goed bij het volgende gerecht. Wilde tarbot met wilde paddestoelen en een beurre rouge. DSC01088
Op het bord een mooi stukje gebakken tarbot met erbij flink wat wilde paddestoelen, amandeltjes, pomme paolo en een mooie beurre rouge. Een beurre rouge is een beurre blanc, maar dan gemaakt met rode wijn. Ook dit was weer een zeer smakelijk gerecht.
De derde wijn was een Pinot Noir uit Nieuw Zeeland, Wairau River, Marlborough 2011 en dat was een zeer prettige Pinot Noir, mooi licht en toch diep van smaak.
DSC01091Erbij Chaamse hoender met tijmkruim, duxelle, venkel, saus van kokkels en pernod.
Een mooi stukje zeer mals hoen troffen we aan met erop een korstje van tijm, hoewel ik de tijm alleen maar in de verte kon proeven. Erbij mooie duxelle met erop krokant vlees van de dij van het beest, venkel en een saus waarin ik geen kokkels, maar wel pernod proefde. Ook dit vond ik weer een goed uitgevoerd gerecht, ondanks dat het korstje nauwelijks naar tijm smaakte, wat ik niet heel erg vond, was het wel van een prachtige dunne kwaliteit en dat is prettig. Het vlees was mooi mals, zoals gezegd.
Het volgende gerechtje zou een gerechtje met kaas zijn en hierbij schonk de sommelier een glas Bourgogne Pinot Noir, 2010, Domaine Nicolas Rossignol en ook dit was een bijzonder prettige Pinot Noir. Weer heel anders, leuk om het verschil te proeven.DSC01097
Het gerechtje was Epoisses, brioche, zuurkoolnat en wilde zure appel.
Vooral bolletjes en toefjes deze keer op het bord. Een bolletje brioche, een bolletje lekkere zure appel, toefjes fantastische Epoisses en een heerlijk kroepoekje van zuurkoolnat. Meer dan tevreden waren we over dit in aanleg simpele gerecht, maar oh wat was dit lekker. Zowel apart als in combinatie, mooi gevonden!
Bij het dessert kregen we een glaasje Karcher, Burgenland, Auslese Cuvée, een niet te zoete dessertwijn.
DSC01101Het dessert zelf was een grote verrassing. Rijstebrij, advocaat, gedroogde abrikoos en citrusmelange.
In het bord onderop fantastische rijstebrij met erop de abrikoosjes, de citrusvruchten (alles in stukjes) en volgens mij een dun plakje currycrème, meringue, spongecake en een ijsje van abrikoos en advocaat. Erop schuim van vanille met een klein krokantje. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe geweldig lekker dit was. De heerlijke rijstebrij, verrassend licht overigens, de heerlijke frisheid van de abrikozen en de citrus, de verrassende curry en het heerlijke ijsje. Echt een geweldig dessertje.DSC01105
We sloten af met uitstekende espresso waarbij in een kistje nog wat snoepjes kwamen, die ook allemaal erg lekker waren en diep tevreden verlieten we Bridges. Een uitstekend restaurant waar heerlijk wordt gekookt, prima wijnen worden geschonken en waar de bediening uitstekend is. Een aanrader dus.

3 gedachtes over "Bridges in Amsterdam"

Bert Roetert

weer een hele mooie recensie, ik deel 'm op www.facebook.com/roetert-gastronoom
7 december , 2013 om 00:10 am

PB

Mooie recensie natuurlijk weer, van een dus goed restaurant, en die zijn uiterst zeldzaam voor lunch in Amsterdam! Dank - ik zal het goed onthouden. PB
7 december , 2013 om 16:26 pm

Rijks in Amsterdam | restaurantrecensiesvancarla

[…] Nu kwam het dessert me geweldig bekend voor en inderdaad, het schoot me te binnen dat ik bij Bridges eigenlijk precies hetzelfde had gegeten. Toen ik ook nog ergens een vleug koriander proefde wist ik […]
6 februari , 2015 om 15:07 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl