DSC09382
DSC09382

Jean Marie in Gouda

Op 19 december 2014 in bib gourmand, Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Op de valreep maakten we nog eens gebruik van de AH&Iens-actie (tweede driegangenmenu gratis), deze keer bij Jean Marie in Gouda. Heel vroeger waren we er eens geweest en toen was het ons niet meegevallen. Inmiddels is er flink verbouwd en ik dacht dat er een nieuwe chef en een nieuwe gastvrouw waren, maar dat is niet het geval, zag ik op de website. Sinds november heeft Jean Marie wel een Bib Gourmand. In ieder geval is er buiten niets veranderd, parkeren op eigen terrein is mogelijk. Een vriendelijke ontvangst in het nog steeds wat smalle gangetje met aan de ene kant de keuken en aan de andere kant een restaurantzaal. DSC05345Grijze wanden, ronde en vierkante tafels, netjes gedekt. Wel vrij vol vond ik en niet al te veel licht was er, maar ik geloof dat de meerderheid het prettig vind om wat duisterder te eten. Ik persoonlijk niet, ik zie graag wat er op mijn bord ligt en de foto's worden minder mooi bij minder licht. Excuses voor de zeer matige foto's. Op tafel al olijfjes, chips van groenten en stengels met een kruidje. Lekker allemaal. We namen alle drie als aperitief een gin en tonic, Gordons en Schweppes hier. De vriendelijke gastvrouw kwam ons de kaarten brengen en lichtte het menu van deze avond toe, een uitstekend klinkend 4-gangenmenu. Van de rekening zou dan gewoon 35 euro worden afgetrokken. We vonden het menu prima, besloten er een wijnarrangement bij te nemen, uiteraard ook water. Voor de heren DSC05346br uisend, voor mij plat. Een karaf ijswater was hier mogelijk, vriendelijk! Een amuse verscheen. Een kroketje van wild, likkepot met een zoetzuur bietje en een streepje appelstroop. Aardig. Brood werd rondgedeeld, lekker brood, boter en olie stonden al op tafel, evenals peper en zout.

 

DSC05350Het eerste gerecht werd opgediend.Terrine van fazant met pompoen. De wijn kwam iets later en dat werd een glas Altozano, Finca Constancia 2013, Vino de la Tierra Castilla, Spanje. Aardige wijn. Het gerecht was dus een terrine. Op zich niet onaardig, maar helaas vrij vlak van smaak. Erom heen lagen bietjes, pompoenstukjes, spekjes, kervel, nootjes, vosbessen wat naar onze smaak wat teveel smaken bij elkaar waren en eigenlijk ook niet zoveel toevoegden aan de terrine. Niets mis mee verder, maar ook niet om erg blij van te worden.

 

 

De volgende wijn was een Limoux Toques & Cloches, die - uiteraard - prima was. Altijd een erg lekkere wijn wat mij betreft. DSC05354Het gerecht, snoekbaars, krokant met aardpeer en truffel, was lekker. Goed gebakken snoekbaars met een mooie krokante huid. Drie bereidingen van aardpeer (crème, chips en brunoise gebakken) erbij, die lekker waren, vers geschaafde truffel en een botersaus. Een goed gerecht.

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam een Australische Cabernet Sauvignon, een De Bortoli Reserve 2012. Ook een aardige wijn. Het hoofdgerecht was een proeverij van hert. DSC05361Op het bord troffen we aan een sparerib van het hert, een gehaktballetje van hert, bout en stoofvlees van hert. Goed vlees, her en der naar onze smaak iets te gaar, maar een kniesoor. Verder een puree van pastinaak, een saus waarin PX verwerkt was, een stamppot van boerenkool, gepresenteerd in een blad van witlof en een stoofpeertje. Veel smaken dus. Voor ons iets te veel smaken, wat niet wegneemt dat het best smakelijk was.

 

 

Bij het dessert kwam een Brachetto, Toso uit Piemonte en zoals dat gaat met Brachetto was die best lekker. DSC05364Het dessert was ananas, karamel, koffie. Op het bord gemarineerde ananas met koffiecrème, crumble van koffie, vanille-ananasijs, een krokantje van ananas en karamelcake. Erg lekker, zowel apart als in combinatie.

 

 

We besloten geen espresso meer te nemen en na het betalen van de rekening verlieten we het restaurant. Gastvrij, hartelijk en vriendelijk. Wat er op het bord komt is niet helemaal onze smaak, maar dat ligt vooral aan ons. Ik denk dat ladingen mensen hier erg lekker zullen eten.

 

3 gedachtes over "Jean Marie in Gouda"

Marieka

Klinkt als een heerlijk restaurant! Ben erg benieuwd naar hoe de proeverij van het hert met de cabernet sauvignon zal smaken!
26 februari , 2015 om 15:04 pm

barbara

Om van te watertanden! De foto's zijn ook erg mooi, maakt het nog aantrekkelijker
29 mei , 2015 om 14:02 pm

Rody

Beste Carla, Wat leuk om een recensie over ons restaurant te lezen! Zo uitgebreid met alle foto's erbij, dat heb ik nog niet eerder mogen zien om internet. Stiekem hoop je daar natuurlijk wel op natuurlijk als kok. Het bericht is al wat ouder maar kwam het gisteren toevallig pas tegen tijdens het googlen. Dank je wel en ik ga je website vaker in de gaten houden ;-) Met vriendelijke groet, Rody (souschef van jean marie)
30 mei , 2015 om 10:30 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl