DSC09382
DSC09382

Kommilfoo in Antwerpen

Op 19 december 2014 in Antwerpen, één ster, België.

Het was restaurantweek in België en Luxemburg en vreemd genoeg ging de conversatie en reservering ook voor de restaurants in het Vlaamse deel in het Frans. Geen probleem voor ons verder, maar Vlamingen maken er over het algemeen nogal gedoe over. In ieder geval had ik gereserveerd bij Kommilfoo in Antwerpen, gewoon omdat ik al een tijdje nieuwsgierig ben naar dit restaurant. Niet dat ik nu erg behoefte heb om onze favorieten in Antwerpen uit te breiden, het is nu al moeilijk genoeg om te kiezen. Parkeren op de Vlaamse/Waalse kaai is nog niet zo gemakkelijk, ondanks het gigantische parkeerterrein, maar uiteindelijk vonden we een plaatsje. De ingang van het restaurant is eigenlijk niet aan de Vlaamse Kaai, maar net om de hoek. DSC05369De ontvangst in het lichte restaurant was vriendelijk en we kregen een ruim tweetje bij het raam. Echtgenoot kon naar buiten kijken, ik kon het restaurant in kijken en had zicht op het halletje naar de keuken. Een prettige, rustige inrichting, diverse houtsoorten, wit damast, her en der nog wat extra lampen. Ruim van opzet, ook prettig.We wilden allebei graag een gin en tonic om mee te beginnen en het bleek dat Kommilfoo elke week een gin van de week heeft. Nu is de naam van de specifieke gin die we kregen me ontgaan, ik was nog niet geheel ingesteld op Vlaams. In ieder geval was het een zeer prettige gin. Erbij wat olijfjes en plakjes Parma ham.DSC05366

 

De gastvrouw legde ons het menu van vandaag uit, de sommelier kwam vragen of we de kaart wilden zien of een arrangement wilden. Het arrangement was volkomen duidelijk: bij voor- en hoofdgerecht een glas wijn, wat eenmaal wordt bijgeschonken voor 15 euro per persoon. Ik hou wel van dergelijke duidelijkheid. We besloten tot het arrangement, maar wilden ook de wijnkaart graag even bekijken. Een fijne wijnkaart vonden we het, prettig van prijs, zoals zo vaak in het Belgische.

 

 

Een broodje kwamDSC05371 op tafel, evenals een klein hapje. Een gemarineerde mossel met gel van dashi en gel van miso met erop een brunoise van selder. Een leuk en smakelijk hapje. Aansluitend kwam er een tweede hapje. Aromatische gort, pijlinktvis en olie van kreeft. DSC05373De gort was prachtig beetgaar en behoorlijk heftig gekruid. Over het algemeen krijg je in België niet van dit soort kruidige hapjes, dus we waren aangenaam verrast. De pijlinktvis was perfect van garing en de olie van de kreeft erbij was erg lekker. Ook een bijzonder smakelijk hapje.

 

 

Als eerste wijn schonk de sommelier een K-Naia 2013, een Albarino. Intrigerend vond ik hem, ik kende namelijk alleen de Naia. Een zeer prettige Albarino, deze K-Naia, die overigens precies DSC05377hetzelfde etiket heeft als de Naia. Het voorgerecht was rundstartaar, ijs van geitenyoghurt en rode en gele biet. Een mooi rondje perfect aangemaakt rundertartaar kregen we, erop plakjes gemarineerde gele en rode biet, er naast gelei van rode en gele biet, espuma van geitenwei, dille-olie, crème van avocado en poeder van pompernikkel. Een lekker gerechtje, zowel in combinatie als apart waren het heerlijke onderdelen.

 

 

Bij het hoofdgerecht hadden we de keus uit vlees of vis. Echtgenoot koos voor het vlees, ik voor de vis. Hij kreeg een glas Via Salceda, Rioja Crianza 2010 en hij was tevreden. Ik kreeg een glas Domaine Fontarche, Viognier, 2013 en ook ik was zeer tevreden. DSC05386Het hoofdgerecht voor echtgenoot was everzwijn. Met pastinaak, diverse andere groentjes, jus nature en aardappeltjes. Vier mooie plakken everzwijn kreeg hij, perfect van garing. Erbij mousseline van pastinaak, de groenten, aardappeltjes en de jus en hij was zeer tevreden. Een gedegen, simpel, maar goed uitgevoerd gerecht.

 

 

DSC05383Ik kreeg kabeljauw met diverse bereidingen van schorseneer, een crunch van mimolette en een witte wijnsaus. In een apart schaaltje kreeg ik een heerlijke aardappelmousseline. Ook ik had absoluut geen klagen, mijn gerecht was ook perfect uitgevoerd en alle onderdelen waren erg lekker. De schorseneer was verwerkt tot puree, tot crème en gewoon in stukjes beetgaar gekookt en nog even omgeschud met wat boter, erg lekker dus.DSC05388

 

 

We kregen het aanbod om het menu uit te breiden met een kaasbordje en dat wilden we wel. Een viertal kaasjes kregen we, een Pavé Crème, een Pont l'Eveque fermier, een Rompi en een blauwe kaas. Stuk voor stuk erg lekker. DSC05391Erbij gedroogd suikerbrood, compote van sleedoornbessen en een brioche met noten en vruchten. Een glas Augustus, Cellers Augustus Forum 2012 maakte dit gerechtje compleet. Erg lekker!

 

 

Het dessert bestond uit mandarijn, koffie en speculaas en inderdaad waren dat de drie hoofdsmaken van het mooie dessert wat we kregen. DSC05395De combinatie mandarijn/koffie en mandarijn/speculaas is een erge goede, dus ook over dit dessert waren we erg tevreden.

 

 

Toen we bij de espresso nog heerlijke koekjes en snoepjes, DSC05397waaronder een cuberdon kregen en we ook nog een chocolaatje van Van Dender in Schaarbeek kregen, verlieten we na het betalen van de rekening geheel voldaan en zeer tevreden Kommilfoo. Een heel fijn, vriendelijk restaurant met een prettige lichte keuken en attent en vriendelijk personeel. Zeker een bezoek waard.

 

2 gedachtes over "Kommilfoo in Antwerpen"

Jpke

Hoe stelt echtgenoot het?
29 november , 2015 om 22:23 pm

Jpke

Maar mooie recensie!
29 november , 2015 om 22:24 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl